Ege Postası
Geri

3 ülkenin gençleri, işsizliği protesto etti

AB projesi kapsamında Kahramanmaraş’ta bir araya gelen 3 ülkenin gençleri, Avrupa ülkelerindeki işsizliği protesto etti. Ülkelerindeki genç işsizler için güç birliği oluşturan grup, ‘Hayatı Dondurma’ adını verdikleri AB projesiyle...
3 ülkenin gençleri, işsizliği protesto etti
Haberler / Güncel
4 Eylül 2013 Çarşamba 17:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AB projesi kapsamında Kahramanmaraş’ta bir araya gelen 3 ülkenin gençleri, Avrupa ülkelerindeki işsizliği protesto etti. Ülkelerindeki genç işsizler için güç birliği oluşturan grup, ‘Hayatı Dondurma’ adını verdikleri AB projesiyle tepkilerini dile getirdi.

Kahramanmaraş İl Özel İdare binası önünde gerçekleştirilen eyleme Türkiye, Portekiz ve Romanya’dan 21 genç katıldı. Ellerindeki Türkçe ve İngilizce pankartlarla ‘İş yok para yok’ şeklinde sloganlar atan gençler, sorunlarını basın açıklaması yaparak anlattı. ‘Hayatı Dondurma’ isimli projeye Portekiz’den katıldığını belirten Liliana Borges, ülkesinde staj yaptığını ancak staj sonunda para alamadığını ve bunun da iş tecrübesi olarak kabul edilmediği için iş bulamadığını aktardı. Romanya’dan Roxana Andrian ise genç işsizliğinin dünyanın bütün ülkelerinde yaşanan bir sorun olduğunu ifade ederek bu duruma bir çözüm bulunması gerektiğini söyledi.

Grup adına basın açıklaması yapan Grup Genç Kahramanlar Başkanı Hayri Bekereci, genç işsizlik sorununa farkındalık oluşturmak için proje hazırladıklarını ifade etti.

Projeye ‘Hayatı Dondurma’ adını verdiklerini kaydeden bekereci, "Bugün burada genç işsizliğine farkındalık oluşturmak için Flashmob (aniden toplanmak) yapıyoruz. Bu flashmobu hayatı dondurma projemiz kapsamında yapıyoruz. Bu projemiz Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir. Bu gün burada Romanya, Portekiz, İtalya ve Türkiye’den 21 kişinin katılımıyla bu Flasmobu gerçekleştirdik. Genç işsizliğine dikkat çekmek için bu sokak gösterisini gerçekleştirdik. Toplam 21 kişiyle 1-7 Eylül tarihleri arasında projemizi Turizm Uygulama Otelinde gerçekleştiriyoruz."

"STAJ YAPIYORUZ AMA PARA ALAMADIK"

Grubun Portekizli üyesi Liliana Borges gösterilerle sorunlarını dile getirme fırsatı bulduklarını anlattı. Borges şunları söyledi: "Son zamanlarda Portekiz’de yaşanan krizden dolayı gençler işsiz kaldı, bundan dolayı çok zor günler yaşadık. Staj yapıyoruz ama para alamadık. Ben aynı zamanda gazetecilik yapıyorum, 3 ay staj yaptım ama para alamadım. 6 aydır iş arıyorum fakat iş bulamadım onun için bu projeye katıldım. Benim iş tecrübem var eğer bu olmasa iş bulamam. Yaptığım staj iş tecrübesi olarak kabul edilmiyor bunun için iş bulamıyorum. Bunlara önlem alınması gerekir."

"GENÇLERE FIRSAT VERİLİRSE İŞLERİNİ DAHA İYİ YAPACAKLAR"

Gösteriye Romanya’dan katılan Roxana Andrian ise dünya genelinde gençlerin tecrübesiz oldukları için iş bulamadıklarını belirterek şunları kaydetti: "Romanya’da gençler işsiz, benimde iş tecrübem olmadığı için iş bulamıyorum. Tüm dünyada genç işsizliği büyük bir sorun, bu sadece Romanya’da yaşanan bir durum değil. Şu anda gördüğünüz gibi Romanya ve Portekiz’de genç işsizliği bulunuyor aynı zamanda genç işsizliği Türkiye’de de var. Bunun için lütfen çözüm yolu üretilsin, gençlerimize iş verelim, gençler tecrübesi olmadığı için iş bulamıyorlar. Gençlere fırsat verildiği takdirde kesinlikle işlerini daha iyi yapacaklardır ve bu şekilde genç işsizliği engellenmiş olacak."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası