Ege Postası
Geri

İbn-i Haldun uluslararası sempozyumda anılacak

Ünlü düşünür İbn-i Haldun, 28-29 Eylül tarihlerinde düzenlenecek ‘Uluslararası İbn Haldun Sempozyumu’nda anılacak. Prof. Dr. Şerif Mardin, Dr. Ferid Alataş, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Salih Shahsivari gibi tanınmış...
İbn-i Haldun uluslararası sempozyumda anılacak
Haberler / Güncel
4 Eylül 2013 Çarşamba 17:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ünlü düşünür İbn-i Haldun, 28-29 Eylül tarihlerinde düzenlenecek ‘Uluslararası İbn Haldun Sempozyumu’nda anılacak. Prof. Dr. Şerif Mardin, Dr. Ferid Alataş, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Salih Shahsivari gibi tanınmış akademisyen, tarihçi, sosyolog, yazar ve gazetecilerin katılacağı sempozyumda İbn-i Haldun’un hayatı, eserleri ve bilim dünyasındaki etkileri tartışılacak.

14. Yüzyıl’da Kuzey Afrika’da yaşayan siyaset, sosyoloji ve tarih bilimi üzerine önemli eserler kaleme alan Haldun, Bağcılar Holiday İnn Airport Oteli’nde düzenleyecek uluslararası sempozyumla anılacak. 2 gün sürecek sempozyuma yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda tanınmış akademisyen, yazar, sosyolog, tarihçi ve uzman katılacak. Açılış konuşmasını Ali Mazrui’nin yapacağı sempozyuma ünlü sosyolog Prof. Dr. Şerif Mardin de onur konuğu olarak katılacak.

Başta Türkiye olmak üzere, Cezayir, Hindistan, Malezya, BAE, Mısır, Suriye, Kuveyt, Romanya, İsrail ve Fas olmak üzere 11 ülkeden çok sayıda konuşmacının katılacağı sempozyumda İbn Haldun’un hayatı ve eserleri anlatılarak ünlü düşünürün bilim dünyasında bıraktığı etkiler tartışılacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası