Ege Postası
Geri

3 yıl boyunca zeytinlerinin yarısını bağışlayan köylüler meslek lisesi yaptırdı

Bursa'nın Mudanya ilçesine bağlı Mürsel köyü sakinleri üç sene boyunca zeytinlerinin yarısını bağışlayarak Anadolu Sağlık Meslek Lisesi yaptırdı. Hayırsever vatandaşlardan da destek alan köylülerin yaptırdığı okul 2,5 milyon liraya...
3 yıl boyunca zeytinlerinin yarısını bağışlayan köylüler meslek lisesi yaptırdı
Haberler / Güncel
11 Mayıs 2013 Cumartesi 15:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bursa'nın Mudanya ilçesine bağlı Mürsel köyü sakinleri üç sene boyunca zeytinlerinin yarısını bağışlayarak Anadolu Sağlık Meslek Lisesi yaptırdı. Hayırsever vatandaşlardan da destek alan köylülerin yaptırdığı okul 2,5 milyon liraya mal oldu. Köy Muhtarı Hüseyin Çakır, "Şimdilik iki bölümde 48 öğrenciye hizmet veren okul, önümüzdeki eğitim öğretim yılında yeni bölümlerle birlikte 192 öğrenci daha alacak." dedi.

Mürsel Köyü Muhtarı Hüseyin Çakır ve köy sakinleri, 1961’de yapılan ilkokul binasını restore etti. Köy çocuklarını, taşımalı sistemle başka köylere gitmesinin önüne geçen muhtar ve arkadaşları, ‘Meslek lisesine giden çocuklar yollarda perişan olmasın’ düşüncesiyle sağlık lisesi yaptırmak için kolları sıvadı. Muhtarlığa ait 4 bin metre karelik arsayı Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devreden Muhtar Çakır ve köy sakinleri, 24 Kasım 2009’da okulun temelini atmayı başardı.

Okul inşaatını, üç sene boyunca hasat ettikleri zeytinin yarısını bağışlayarak sürdüren köy sakinleri, bölgedeki 650 villanın da kapısını tek tek çaldı. Hayırsever vatandaşların yanı sıra Bursa Ticaret ve Sanayi Odası da köylülere destek verdi. 180 haneli köyde inşaatı tamamlanan sağlık lisesi geçtiğimiz Ekim ayında 48 öğrenciyle eğitim öğretime açıldı. Törende okulun yapılış hikayesini anlatan Köy Muhtarı Hüseyin Çakır, “Köylülerimiz birlik oldu. Zeytinlerimizin yarısını üç sene boyunca okul inşaatına harcadık. Hayırseverler de destek olunca meslek lisemizi üç yıl gibi bir sürede tamamladık. Tüm donanımlarıyla birlikte okulumuz 2.5 milyon liraya mal oldu.” dedi.

Okulun açılış törenine Vali Şahabettin Harput, Bursa milletvekilleri Önder Matlı ve Turhan Tayan, Mudanya Kaymakamı Adem Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, protokol üyeleri, hayırseverler ve köy halkı katıldı. Bursa Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, bireysel heyecan ve kolektif çalışmanın en güzel örneklerinden birini yaşadıklarını belirtti. Belli kesimlerin Türk Milli Eğitimi’ne yönelik olarak, uluslararası PISA ve diğer kriterlerde başarı sağlayamadığı şeklinde eleştirilerinin basında zaman zaman yer aldığını hatırlatan Gülsar şunları kaydetti: “Son on yılda yapılan yatırımlarla 60-70 kişilik sınıfların 30-35 mevcuda düştüğünü, buna paralel olarak da sınavlardaki başarının 2008’lerdeki 54.’lüklerden bu yıl 14.’lüğe kadar yükseldiğini görüyoruz. Mürsel Köyü Muhtarı Hüseyin Çakır’ın protokol yapmak üzere benimle yaptığı görüşmeyi unutamıyorum. Muhtar Çakır’a, birçok muhtar’ın okul yapmak için protokol imzaladığını fakat okulu bitiremeden yapımı milli eğitime bıraktığını, böyle olacaksa başlamamasını söyledim. Kendisi de ‘müdür bey, böyle olmayacak, başladığımız gibi bitireceğiz.’ dedi. Ve gerçekten de çok zahmet çekmesine rağmen okulu bitirmeyi başardı.”

Vali Şahabettin Harput da yaptığı konuşmada, öncelikle Türkiye’ye örnek bir okulu hizmete açtıklarını söyledi. Mürsel’de, bir köy muhtarının köyü için neleri yapabileceğinin en iyi örneğinin verildiğini belirten Vali Harput, “Güçlü ve müreffeh Türkiye’nin yine Türk Milleti tarafından inşa edileceğini unutmamamız lazım. Açılan eğitim yuvasında yetişecek sağlıkçılar da ülkemizin geleceği için çalışacak.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Harput, Mürsel Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Okul Yaptırma Yaşatma Derneği Başkanı İrfan Yamel, Mürsel Muhtarı Hüseyin Çakır, BTSO Yönetim Kurulu adına Emin Nallar’a plaket ve teşekkür belgesi takdim ederken Muhtar Çakır, Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk ile hayırsever işadamlarına ve gazetecilere plaket takdiminde bulundu. Kurdele kesiminin ardından okulu ziyaret eden Vali Harput ve beraberindekiler, sınıflarda öğrencilerle de sohbet etti.

18 derslik, 4 laboratuar, çok amaçlı bir salon ve 10 idari odanın bulunduğu Mürsel Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Hemşirelik Bölümü’nde 24, Acil Tıp Teknisyenliği’nde 24 olmak üzere toplam 48 öğrenci, 12 öğretmenle eğitim görüyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası