Ege Postası
Geri

5. Aydınlık Matematik Olimpiyatı sonuçlandı

Aydın'ın Nazilli ilçesindeki Özel Aydınlık Okulları tarafından düzenlenen 5. Aydınlık Matematik Olimpiyatı (AYMATO) sonuçlandı. Olimpiyata Nazilli, Buharkent, Kuyucak, Bozdoğan, Yenipazar, Sultanhisar ve Karacasu ilçelerindeki 68 okuldan,...
5. Aydınlık Matematik Olimpiyatı sonuçlandı
Haberler / Güncel
15 Nisan 2013 Pazartesi 16:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Aydın'ın Nazilli ilçesindeki Özel Aydınlık Okulları tarafından düzenlenen 5. Aydınlık Matematik Olimpiyatı (AYMATO) sonuçlandı. Olimpiyata Nazilli, Buharkent, Kuyucak, Bozdoğan, Yenipazar, Sultanhisar ve Karacasu ilçelerindeki 68 okuldan, toplam 780 ilkokul 4. ve ortaokul 5. sınıf öğrencisi katıldı.

AYMATO kapsamında, Özel Aydınlık Okulları'nda sınav yapıldı. Ardından düzenlenen ödül törenine AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, Nazilli Kaymakam Vekili ve Sultanhisar Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Sezai Selçuk, İlçe Garnizon Komutanı Yarbay Ekrem Turan, İsabeyli Belediye Başkanı Bekir Kuvvet Erim, Nazilli Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Kurnaz, Nazilli Barosu Temsilcisi Ayhan Nuri Ünal, Ticaret Odası Başkanı ve AK Parti İlçe Başkanı Tacettin Pirinç, Zuhal Eğitim A.Ş. Genel Müdürü Ayhan Yılmaz, okul müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı. Törende bir konuşma yapan Özel Aydınlık Okulları Müdürü Süleyman Diker, “AYMAATO 2013'e iştirak eden tüm öğrencilerimize,e onları yetiştiren idareci ve öğretmenlere şükranlarımı arz ederim. Bu organizasyonda hedefimiz, sadece en başarılı öğrencileri ödüllendirmek değildir. Medeni cesaretlerinden ve okullarının en iyileri olarak seçildiklerinden dolayı madalya alan ya da almayan, sınava iştirak eden öğrencilerin hepsini kutluyor ve alınlarından öpüyorum. Asıl gayemiz, evrensel bir dil olan matematiğin öğrencilere sevdirilmesi, bu alanda daha üst düzey çalışmalar yapabilecek kapasitedeki gençler arasında tanışma, bilgi ve tecrübe paylaşımına katkıda bulunulması ve gençlerin matematiğe karşı ilgi duymasını sağlamaktır." dedi.

Sınava katılan her öğrenciye, Özel Aydınlık Okulları tarafından hediyeler, ilk 30’a girenlere hediye paketleri verildi. İlkokul 4. sınıflarda Nazilli Fatih İlkokulu’ndan Ege Berk Apaydın, ortaokul 5. sınıflarda Nazilli Beşeylül Ortaokulu’ndan Yağız Uykur birinci oldu. Birincilere altın madalya, başarı belgesi ve dizüstü bilgisayar verildi. Ayrıca rehber öğretmenlerine 350 lira para, okullarına da lazer yazıcı ve başarı plaketi verildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası