Ege Postası
Geri

Antalya'da yağmurda araçlar mahsur kalırken, ev ve iş yerlerini su bastı

Antalya’da sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış şehirde hayatı olumsuz etkiledi. Zaman zaman şiddetini artıran yağış nedeniyle yollar adeta göle döndü, çok sayıda araç mahsur kalırken, ev ve iş yerlerini su bastı. Yağış nedeniyle...
Antalya'da yağmurda araçlar mahsur kalırken, ev ve iş yerlerini su bastı
Haberler / Güncel
15 Nisan 2013 Pazartesi 16:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Antalya’da sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış şehirde hayatı olumsuz etkiledi. Zaman zaman şiddetini artıran yağış nedeniyle yollar adeta göle döndü, çok sayıda araç mahsur kalırken, ev ve iş yerlerini su bastı. Yağış nedeniyle Devlet Su İşleri (DSİ)'ne ait kanalın taşmasıyla özel bir hastaneyi de su bastı. Facianın eşiğinden dönüldüğü olayda hastalar başka hastanelere sevkedildi. Ayrıca, Akdeniz Üniversitesi’nde de eğitime bir gün ara verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün, günler öncesinden duyurduğu sağanak yağış Antalya’da bugün sabahtan itibaren etkisini göstermeye başladı. Sabah erken saatlerde başlayan yağış, öğleye doğru zaman zaman yerini gök gürültülü kuvvetli yağışa bıraktı. Aniden bastıran yağışlarla birlikte vatandaşlar zor anlar yaşadı. Şiddetli yağışta, yolların göle dönmesiyle araçlar da mahsur kaldı. Araçlarında mahsur kalan vatandaşlar, polis ve itfaiye ekiplerinin yardımıyla kurtarıldı. Şiddetli yağmurla birlikte gökyüzünü kaplayan karabulutlar ise trafikte görüş mesafesini 5 metreye kadar düşürdü. Trafikte yaşanan olumsuzlukların yanı sıra ev ve iş yerlerini de su bastı. Vatandaşlar bir yandan kendi çabalarıyla suları boşaltmaya çalışırken, diğer yandan itfaiyeden yardım istedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, gün boyunca su basan evlerden tahliye yapmak için mücadele etti. İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, saat 16.00’ya kadar binden fazla su baskını ve mahsur kalma ihbarı aldıklarını söyledi. Pehlivan, ihbarların 3’te 1’inin ev, araç ve iş yerlerinde mahsur kalanların oluşturduğunu söyledi. Herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığını belirten Pehlivan, gece yarısına kadar yağışların devam etmesini beklediklerini ifade etti. Ayrıca, Antalya’yı teslim alan sağanak yağış nedeniyle Akdeniz Üniversitesi’nde de senato kararı gereği tüm akademik birimlerde eğitime bir gün ara verildiği açıklandı.

Öte yandan, Kepez ilçesi Varsak Köprüsü'nün altından DSİ’ye ait kanalın taşması sonucu özel bir hastaneyi su bastı. Bodrum katları aniden su dolan hastanenin cam kapıları patladı. Elektrik kaçağının da meydana geldiği hastanede, bazı personel cam kırıkları ve elektrik kaçağı nedeniyle yaralandı. Su baskını nedeniyle elektriklerin kesildiği hastanede, hastalar sedyelerle dışarıya çıkarıldı. Hastaların sevki için ildeki özel ve 112'ye ait tüm ambulanslar hastaneye yönlendirildi. Burada tedavisi yapılan hastalar, ambulanslarla başka hastanelere sevk edildi. Facianın eşiğinden dönüldüğü olayda herhangi bir can kaybı yaşanmadı.

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Hava Tahmin Merkezi’nden alınan bilgilere göre, sabah saatlerinden itibaren metrekareye 70 kilogram yağış düştüğü, şehir merkezinde de bu rakamın 35 kilogram olduğu belirtildi.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası