Ege Postası
Geri

8. Gün'de DSP’ye geçenlere çağrı: Önce özrünüzü kabul ettirin

CHP İzmir İl Disiplin Kurulu eski Başkanı Birol Soylu ve Radyo Egepostası Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları, Sekizinci Gün programında gündemi değerlendirdi. Birol Soylu, son yerel seçimlerde partilerinden ayrılıp DSP’ye geçerek CHP’ye seçim kaybettiren isimlerin yeniden CHP’ye üye olma çabası yerine 24 Haziran seçimleri için alanda CHP için çalışarak özürlerini kabul ettirmelerini istedi. 8. Gün'de DSP’ye geçenlere çağrı
8. Gün'de DSP’ye geçenlere çağrı: Önce özrünüzü kabul ettirin
Haberler / Yerel Politika
10 Mayıs 2018 Perşembe 15:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- Birol Soylu, geçen yerel seçimlerde aday gösterilmedikleri için partilerinden ayrılıp DSP’ye geçen isimlerin yeniden CHP’ye üye olmaya çalışmak yerine sahada 24 Haziran seçimleri için çalışıp özürlerini kabul ettirmeleri gerektiğini söyledi.

BİROL SOYLU: BIRAKIN CHP’YE ÜYE OLMA MÜCADELESİNİ, GİDİN ASLANLAR GİBİ ALANDA ÇALIŞIN

Soylu, “DSP’ye gidip aday olup CHP’ye seçimleri kaybettiren ya da zarar veren arkadaşlara seslenmek istiyorum; size bir önerim var. Bırakın CHP’ye üye olma mücadelesini, gidin aslanlar gibi alanlarda çalışın, varlığınızı hissettirin, tamam deyin, seçimden sonra gelin. Özrünüzü bir kabul ettirin önce. Hakkı Ülkü’yü Karşıyaka kabul etmemiş. Çalışın alanlarda alın teri dökün demokrasi mücadelesi verin. Helal olsun dedirtin. Hepsine sesleniyorum. Bir hatadır yapmışlar. Hatanın telafisi yönünde çalışsınlar” değerlendirmesini yaptı.

UMUTOĞULLARI: ANKET YAPILACAK BİR DURUM VAR M? YOK

CHP’de 106 kişinin Milletvekili aday adayı olmak için başvurduğunu ve bu sayının az olduğunu kaydeden Mithat Umutoğulları, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un aday adaylarına yönelik anket yapacakları açıklamasını anımsattı:

“106 kişi müracaat etmiş CHP’de. Sürenin azlığı nedeniyle tercih yapıp sayı düşmüştür. AK Parti 250 civarında. İzmir’i Seyit Torun yönetecek. Torun, temayül yapılacak, ardından anket yapacağız dedi. Anket yapılacak bir durum var m? Yok.”

SOYLU: BU ANKET İŞİNİN YALAN OLDUĞUNU BİLEN BİR İNSANIM

Anketlerin gerçeği yansıtmadığını söyleyen Birol Soylu ise,  İzmir dışından isimlerin aday gösterilmesine de tepki gösterdi:

“Anket firmalarına hangi aday reklam veriyorsa o aday üst sıralara geliyor. Bu anket işinin yalan olduğunu bilen bir insanım. İzmir’in hiç bilmediği farkında olmadığı bir x firmayla gizli anket yaparsan sonuç alırsın. Yoksa anket işleri hepsi yalan. Ben aday iken de Birol Abi seni birinci çıkaralım dediler. Dürüst yapanları tenzih ediyorum. 2014 seçimlerinde de anket yapılacak dediler. Hiçbirine riayet etmeyip yine bildiklerini okudular. 106 aday adayını da tebrik ediyorum. 11 bin lira partiye para verdiler. Muhakkak idealleri var. Kadrolu aday ya da yeni aday. Fark etmiyor. Ben yine de o 106’nın dışında İzmir’de 28 aday gösterilecek. Bu 28 adayın yarısının en aşağı bu 106 aday adayının dışında olacağını düşünüyorum. Bir İzmir sevdası var zaten Türkiye’de. Ankara, İstanbul’dan geliyorlar. Beyin transferlerine karşı değilim. Bürokrat anlamında baş tacı gelsin abi. İtirazım yok. Ama sen Çankaya’da belediye başkanlığı yapmışsın, bilinen ve tanınan bir simasın. Bülent Tanık’ı herkes bilir. İzmir biliyor m? Saygı duyuyorum, hakkınızdır. İzmir’de adam mı yok ya!”

SOYLU: ERDOĞAN’IN EN BÜYÜK ÖZELLİĞİ HATİPLİĞİDİR . ARTIK KARŞISINDA KENDİ DESİBELİNDE BİRİ VAR

Programda Birol Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iyi bir hatip olduğunu karşısına çıkan CHP Adayı Muharrem İnce’nin de hatip özelliği olduğunu dile getirerek, “Erdoğan’ın en büyük özelliği hatipliğidir. Konuşurken düşünür. Bu başka bir yetenek. Kendi desibelinde ve jargonunda konuşabilecek bir aday var karşısında artık. Ne diyorsa kontra cevabını alıyor karşısında Erdoğan. Nüktedandır İnce. Ama seviyenin düşmemesi lazım” dedi.

UMUTOĞULLARI: İNCE BİR LAF SÖYLÜYOR ORTALIK YIKILIYOR

Gazeteci Mithat Umutoğulları da, Soylu’yu destekleyerek, “İnce ile karşılıklı herkesin de izlerken keyif aldığı bir atışma var. Cumhurbaşkanı tamam diyor. Tweet patlıyor. İnce bir laf söylüyor, ortalık yıkılıyor. İşin güzel tarafı bu. Meral Hanımın çok sesi çıkmıyor bu aralar sanırım. İnce kanallardan hangisi bizim haberimizi vermeyecekse 130 milletvekilini alıp kanalın önünde eylem yapacağım dedi” değerlendirmesini yaptı.

İŞTE PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Birol Soylu: Bir lider düşünün ki  kendi aleyhine olabilecek en büyük sloganı kendi üretti. Tamam diye sosyal medya yıkılıyor.

Mithat Umutoğulları: 106 kişi müracaat etmiş CHP’de. Sürenin azlığı nedeniyle tercih yapıp sayı düşmüştür. AK Parti 250 civarında. İzmir’i Seyit Torun yönetecek. Torun, temayül yapılacak, ardından anket yapacağız dedi. Anket yapılacak bir durum var mı yok'

Birol Soylu: Anket firmalarına hangi aday reklam veriyorsa o aday üst sıralara geliyor. Bu anket işinin yalan olduğunu bilen bir insanım. İzmir’in hiç bilmediği farkında olmadığı bir x firmayla gizli anket yaparsan sonuç alırsın. Yoksa anket işleri hepsi yalan. Ben aday iken de Birol Abi seni birinci çıkaralım dediler. Dürüst yapanları tenzih ediyorum. 2014 seçimlerinde de anket yapılacak dediler. Hiçbirine riayet etmeyip yine bildiklerini okudular. 106 aday adayını da tebrik ediyorum. 11 bin lira partiye para verdiler. Muhakkak idealleri var. Kadrolu aday ya da yeni aday. Fark etmiyor. Ben yine de o 106’nın dışında İzmir’de 28 aday gösterilecek. Bu 28 adayın yarısının en aşağı bu 106 aday adayının dışında olacağını düşünüyorum. Bir İzmir sevdası var zaten Türkiye’de. Ankara, İstanbul’dan geliyorlar. Beyin transferlerine karşı değilim. Bürokrat anlamında baş tacı gelsin abi. İtirazım yok. Ama sen Çankaya’da belediye başkanlığı yapmışsın, bilinen ve tanınan bir simasın. Bülent Tanık’ı herkes bilir. İzmir biliyor m? Saygı duyuyorum, hakkınızdır. İzmir’de adam mı yok ya.

Mithat Umutoğulları: Aziz Beyin parmağı var mıdır'

Birol Soylu: İcazet almıştır tabi. Yolun açık olun sana karşı gelmeyeyim demiştir ya da arkandayım demişti. Ya da gidip açık açık destek verecektir. Aziz Bey’den belediye başkanlığı için icazet alınabilir ama milletvekilliği seçimi için. Aziz Abi derken onu küçümsediğim için demiyorum. Ekmek yemişiz su içmişiz. İzmir’de hiç siyasetçi kalmadı. İzmir’in sorunlarını, sokaklarını bilen adam kalmadı da.

Birol Soylu: Değerli bir hanımefendi. E ben Vartoluyum dedi. Çiğli’de ciddi bir Vartolu nüfus olabilir. Ben Çiğli’de aday adayıydım. Erzurumlular, göçmenler fazla orada. Fatma Köse sevdiğimiz bir insan, itirazımız yok. Neyin kafası b? İzmir’de İzmirli mi kalmadı ya. Fatma Köse kardeşimiz. Ona ya  da Ayten Hanım’a ya da Bülent Tanık’a diyeceğimiz yok. Siyaset mühendisleri perdeyi çekip de sen şuraya sen buraya git diyorlarsa bilemiyorum. CHP’de ben öyle bir yapıyı görmedim. Aday adayları olma hakları var. Gitsinler Konya’dan Elazığ, Rize’den aday olsunlar. İzmir garanti. Burada devrimcilik yapmak kolay. Burada herkes solcu, eylemci. Yiyorsa gidin Hakkari, Şırnak’a göreyim solculuğunuzu.

Mithat Umutoğulları: Muharrem İnce’den sonra Akşener’in karizması çizildi demiştim.

Birol Soylu: Erdoğan’ın en büyük özelliği hatipliğidir. Konuşurken düşünür. Bu başka bir yetenek. Kendi desibelinde ve jargonunda konuşabilecek bir aday var karşısında artık. Ne diyorsa kontra cevabını alıyor karşısında Erdoğan. Nüktedandır İnce. Ama seviyenin düşmemesi lazım.

Mithat Umutoğulları: İnce ile karşılıklı herkesin de izlerken keyif aldığı bir atışma var. Cumhurbaşkanı tamam diyor. Tweet patlıyor. İnce bir laf söylüyor, ortalık yıkılıyor. İşin güzel tarafı bu. Meral Hanımın çok sesi çıkmıyor bu aralar sanırım. İnce kanallardan hangisi bizim haberimizi vermeyecekse 130 milletvekilini alıp kanalın önünde eylem yapacağım dedi.

Birol Soylu: Adalet yürüyüşü en önemli eylemidir. Neden Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 2,5 milyon geçersiz oyun sayılmasına tepki gösterilmedi. Bütün Milletvekilleri milyonlarla Samsun’dan Ankara’ya yürüseydi güzel olurdu. Ermenistan’da eylemleri başı çeken adam Başbakan oldu. Bizim demokrasimiz Yunanistan, Ermenistan kadar olamıyor mu'

Mithat Umutoğulları: Türkiye artık konuşan bir ülke değil. Bastırılmış ve sindirilmiş durumda.

Birol Soylu: DSP’ye gidip aday olup CHP’ye seçimleri kaybettiren ya da zarar veren arkadaşlara seslenmek istiyorum; size bir önerim var. Bırakın CHP’ye üye olma mücadelesini, gidin aslanlar gibi alanlarda çalışın, varlığınızı hissettirin, tamam deyin, seçimden sonra gelin. Özrünüzü bir kabul ettirin önce. Hakkı Ülkü’yü Karşıyaka kabul etmemiş. Çalışın alanlarda alın teri dökün demokrasi mücadelesi verin. Helal olsun dedirtin. Hepsine sesleniyorum. Bir hatadır yapmışlar. Hatanın telafisi yönünde çalışsınlar. En büyük anket geçen sefer yapılan ön seçim. Cemal Erdem Balbay’dan sonra en yüksek oyu aldı. Bundan daha güvenilir bir anket olabilir m? Bergama’da İYİ Parti’ye müthiş bir kayma var tabanda dedi bir abimiz. Ankara7nın Çankaya’sından biri geleceğine Altan inanç olsun. Kani Beko, birinci bölgeymiş. Muhtemelen Musa Çam yok. 3 dönem yaptı zaten küsecek durum yok.

En büyük FETÖ’cü AK Parti. Ne istedniz de vermedik diyen Cumhurbaşkanı değil mi'

Mithat Umutoğulları: Aliağa’da İlçe Başkanı Özcan Durmaz’ın feryat figanı var. Bir arsa krizi var. Satıyor satmıyor tekrar başka şeyler yapıyor. Yine sevgili Aliağa Belediye Başkanı arsanın satış yetkisini encümene veriyor.

Birol Soylu: Aliağa Belediyesi bu bakan seçildiğinde 15 milyon borcu olan bir belediye imiş. 60 milyonluk satış yapılmış toplam bu dönemde. Ve şu anda 110 milyon borcu varmış. 160 milyonluk bir yatırım yok ortada. İlçe başkanının feryadı bu. Bir de büyük işadamlarına yatırım desteği alan bir belediye orası. Oradan hoş kokular gelmiyor, hoş şeyler olmuyor. Çaltılıdere ve Bozköy’de satışlar var. 660 bin metrekare bir alanın satışı söz konusu. Aliağalıların bu talana dur demesi lazım.

Mithat Umutoğulları: Özcan Durmaz yağmadır. Kamu alanı ve yetim hakkına göz yummadır diyor ilçe başkanı Özcan Durmaz. Üslubu çok sert. 115 milyonluk borcu olması çok fazla.

Birol Soylu: Karşı taraf hiç durmuyor. Aliağa’da olan bitenin onda biri. Sanayisini çeken İzmir’in sanayi potansiyelinin yüzde 70’i orada. Demir çelik demir döküm fabrikaları var orada. Ağır sanayi var orada. 160 milyonluk açık var aslında. Sattıklarının reel değeri ne acab? Bu memleketin malını talan edenin Allah cezasını versin ne diyeyim.

Mithat Umutoğulları: Yedinci dönem için müracaat etmişler tekrar. Doğru mu bu şimd? Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, kazanamıyorsak bu bizim eksiğimiz demiş.

Birol Soylu: MHP demek ki adam bulamıyor. Diyecek bir şey yok.  Başbakanını eleştiriyor demek ki Fikri Işık. Adam belediye başkanı olamadı Başbakan oldu. Kendi Başbakanını eleştiriyor. Bir şey olamadıklarını itiraf ediyorlar. İzmir zaten tamam dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası