Ege Postası
Geri

AK Parti Çiğli'de toplandı: Gündem 'gezi'

AK Parti Ciğli İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen “İlçe Danışma Toplantısı ve Kaynaşma Yemeği” Tenis İhtisas Kulübü’nde gerçekleştirildi. Yemeğe AK Parti Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar ve İl Başkanı Ömer Cihat Akay konuşmalarıyla damga vurdu.
AK Parti Çiğli'de toplandı: Gündem 'gezi'
Haberler / Yerel Politika
23 Haziran 2013 Pazar 12:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI/HABER SERVİSİ - AK Parti Ciğli İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen “İlçe Danışma Toplantısı ve Kaynaşma Yemeği” Tenis İhtisas Kulübü’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe AK Parti Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar Milletvekili Rıfat Sait, İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İlçe Başkanı Adnan Yılmaz ve partililer katıldı.

HOTAR: İZMİR’DE 117 İŞYERİ TAHRİP EDİLDİ
Konuşmasına çözüm sürecini anlatarak başlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, barış süreci adı verilen sürecin başarıya ulaşacağını söyledi. Birilerinin Gezi Parkı olayları ile süreci baltalamaya çalıştığını anlatan Hotar, “Bu şer olarak yaşanmış ama hayra yorulması gereken konudur. İstanbul’da 54 işyeri, dört ilçe binası, kaymakamlık, özel araçlar, polis merkezi talan edildi. İzmir’de 117 işyeri tahrip edildi. İki ilçe binamız yakıldı. 1’İ polis 106 özel otomobil zarar gördü. Zararın maliyeti 100 milyon TL’yi aştı. İMF’yi ülkeden kovan iktidar tabi ki zararları ödeyecektir. Bunlar bizim vergilerimizle yapılan hizmetlerdir. Olayda en fazla işyeri zararları oluştu. Sadece işyerlerinden Türkiye’de 75 milyon zarar oluştu. Çevrecilik adına yapılan eylemlerde kaldırımların zararı 10 milyon, belediye araçlarına, sinyalizasyonlara, ambulanslara verilen zararlar da var” dedi.



“DENİZDE KUM TANESİ KADAR”
Olayların faiz lobisi tarafından çıkartıldığını, desteklendiğini anlatan Hotar, “Bunun başka bir izahı, bahanesi yok. Faizin düşmesi okulların, hastanelerin inşa edilmesi, okullarda ücretsiz kitap verilmesi demektir. Eylemleri yapanlar hiçbir şekilde ‘işsizlik var, çözüm sürecini niye hızlandırmıyorsunuz, kitaplarım yok’ diye yapmıyorlar. Artık sandıkta yenemedikleri bir parti, başa çıkılamayan, yenilmeyen başbakan var. Gezi Parkı ve yeşil konusunu paravan yaparak birçok girişimde bulundular. Biz bu eylemlerden bir takım dersler çıkardık. Biz eylemlerin ne kadar çabuk provoke edildiğini gördük. Parti gözetmeksizin ülkemizin insanların bir araya geldiğini gördük. Belki ilk başta bir takım arkadaşlarımız ‘ağaç sevgisi’ adı altında yaklaşmış olabilir. Ama onlar denizde kum tanesi kadar. Bu masum yaklaşımın önüne geçti” diye konuştu.

HEDEFTE YÜKSEL
Hotar konuşmasında ayrıca, aynı sağduyunun İzmir’de de gösterilmesi gerektiğini ifade etti. Hotar, “ Vatandaşlarımız, çevre kirliliğine, Körfez kirliliğine, yeşil konusunda aynı hassasiyeti göstersinler ve demokratik tepkisini koysunlar. Medya bu konuda birçok yanlış içine girdi. Uluslararası medya mal bulmuş mağribi gibi olaylara atladı. Destek mitinglerini karşıt olarak nitelendirdi. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. İzmir’de milletvekili sıfatı taşıyan CHP’li vatandaş gençlerimize para verdi. Ülkenin iktidarının başında olan kişilere daha fazla küfür edin diye para verdi. Gençleri dilenci yerine koydu. Orada ‘gençtir, uymuştur, demokratik olarak eylem yap’ demek yerine bunu yaptı. Türkçe’de karşılığı olmayan bir davranış sergiledi. Bunu unutmayın ve unutturmayın. Hiçbir İzmirli kendisine para veren ve onu yönlendirmeye çalışan kişiye olanak vermez” dedi.

AKAY: BÜYÜKŞEHİR’İ ALMAK BİZE FARZ OLDU
Sunucunun coşkulu bir şekilde kendisini anons etmesinin ardından kürsüde söze başlamadan önce konuşan İl Başkanı Ömer Cihat Akay, “Son günlerin modası vardı o da polis gazı. Şimdi de sunucu gazına gelmeye başladık. Bu kürsü davetinden sonra 30 ilçe ve Büyükşehir Belediyesi’ni almak bize farz oldu” dedi.



TEZGAH KURANLARA EN İYİ CEVAP VERİLDİ
Gezi Parkı olayları sonrasında çıkan olaylarda ilçe binalarının kundaklandığını ifade Akay, “Biz yangınlardan sonra ‘birileri yakıyor, birileri de timsah gözyaşı döküyorsa bunun hesabını verecek’ dedik. Yanlış oyunlar bozuldu. Türkiye artık eski Türkiye değil. Yine eski tezgahları sergilediler. AK Parti iktidara geldiğinde üniversiteler ‘ordu göreve’ dediler. Sonrasında da Cumhuriyet mitingleri yaptılar. O olaylarda ön sıralarda yer alan ‘gazeteci’ sıfatıyla bulunan Tuncay Özkan şimdi nered? AK Parti’yi kapatmaya çalıştılar. Partimiz kapatılsaydı Türkiye belini doğrultamayacaktı. Millet tezgah kuranlara en iyi cevabı verdi. Seçimlerde, referandumda ‘yeter söz milletin’ dedi. Bizim evladımızı bağrına bastı” diye konuştu.

HESABI SANDIKTA SORACAĞIZ
Çıkan olaylarda Başbakan Erdoğan’ın yurt dışında olması nedeniyle ‘öksüz’ olduklarını dile getiren Akay “Başbakanımız geldi ve seçim otobüsünün üzerine çıktı. Memleket babasına, abisine kavuştu. Milletimiz alanlarda en güzel cevabını veriyor. Milyonları alanlara toplarsınız bir tek kişinin burnu kanamaz ama üç-beş provokatörü bir araya getirirsiniz yakarlar, yıkarlar. Bunları ‘demokrasi, özgürlük’ adına yaparlar. Bu nasıl bir demokrasidir ki başbakanımızın annesine, eşine ağıza alınmayacak sözler söylerler. Üç haftadır oynanan oyunları iyi okumak lazım. Medya patronlarının, faiz lobisinin hesaplarına bakmak lazım. Taşın altına elimizi değil vücudumuzu koyarak çözüm sürecini başlatanlara karşı çalıştılar. Siyah baronları, şehit cenazesinden siyasi menfaat elde etmek isteyenlerin oyunları bozuldu. Biz kardeşçe bir arada yaşamak istiyoruz. Geçmişte yapılan tezgahları bir daha yapamayacaklar. Birbirimize daha çok kenetleneceğiz. Sekiz ay sonra yapılacak yerel seçimlerde bunların hesabını soracağız ve sandığın dibine koyacağız” dedi.



YILMAZ: TEŞKİLATIN GÜCÜNÜ GÖRDÜK
Çiğli’nin her geçen gün daha da büyüdüğünü ifade eden İlçe Başkanı Adnan Yılmaz, nüfusun 170 bine seçmenin de 127 bine kadar çıktığını dile getirdi. Konuşmasında ilçe binasının yakılmasına ve çıkan olaylara değinen Yılmaz, “Karşıyaka ve Çiğli ilçe binamızı yaktılar. Ağacı bahane ederek yakıp yıkanlar yüzde 50’yi unutanlar oldu. Günlerce küfürler ettiler. Gerçeklerin gün yüzüne çıkmasıyla genel başkanımızın ve teşkilatımızın gücünü halktan aldığını gördük. Demokrasi adı altında yapılan çalışmaların sınırları aşıldı. İş vandalizm kadar gitti. Fırsatçı siyasetçiler de bunu kullandı. AK Parti iktidarının 10 yıldır yaptığı çalışmalar olmasaydı bu olaylar büyür, 1980 olaylarına dönülürdü. Vatandaşımızın mağdur olmasını istemiyoruz. Ülkemizi düşünen insanlar olarak bu topraklarda biz olalım, birlikte olalım. Vatandaşları kesinlikle dil, din, ırk olarak ayırmadıklarını belirten Yılmaz, “Büyük emekler sarf ederek çalışmalar yapıyoruz. Bizim sevdamız millet, görevimiz hizmettir. Bu sözleri söyleyen bir başbakanımız var” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası