Ege Postası
Geri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu Muğla'da

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Muğla'nın Ula ilçesinde muhtarlarla biraraya geldi. Toplantıdan önce AK Parti Milletvekili Ali Boğa ve İl Başkanı Nihat Öztürk'le birlikte basın mensuplarının sorularını cevaplayan Soylu,...
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu Muğla'da
Haberler / Politika
6 Eylül 2013 Cuma 14:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Muğla'nın Ula ilçesinde muhtarlarla biraraya geldi. Toplantıdan önce AK Parti Milletvekili Ali Boğa ve İl Başkanı Nihat Öztürk'le birlikte basın mensuplarının sorularını cevaplayan Soylu, Türkiye'nin 1946 seçimlerinin dışında bütün dünyaya örnek bir şekilde yönetildiğini belirterek, "Türklerin iki büyük başarısı vardır. Bu topraklarda Müslümanlığı kabul etmek, ikincisi de doğru seçim yapabilmek. Yani demokrasiyi doğru temelleri üzerine oturtabilmek. Bu benim yorumum. Bunu gerçekleştiren bir Türkiye var. Kendi içerisinde de 90'la 2000 arasında birçok sıkıntılar oldu. Türkiye'nin yaklaşık 15 vilayetine gidilemez noktadaydı. Seçimini o zaman da yaptı." dedi.

Türkiye'nin Suriye meselesinde başından beri aynı tezi ortaya koyduğunu söyleyen Genel Başkan Yardımcısı Soylu, "Orada bir diktatörün kendi insanına, kendi milletine yönelik ortaya koymuş olduğu tavrı, davranışları ve katliamının kabul edilemez bir durumda olduğunu değerlendirmektedir Türkiye. Bütün dünyaya haykırmaktadır, bunu söylerken Sayın Başbakanımız'ı ve AK Parti hükümetini eleştirenler ve Suriye'deki diktatör Beşşar Esed'e kendi temsilcilerini gönderen AK Parti hükümetinin yanlış yaptığını ortaya koyanlar; 100 binin üzerinde insan katledildi orada, 2 milyon insan topraklarından dışarıya çıktı, 5 milyon insan o ülke içerisinde yer değiştirdi. Bütün bunlar gerçekleşirken bunu hakkaniyet içerisinde, insanlık onuru içerisinde ve herkesin yaşam hakkını koruyabilecek şekilde ortaya koyan, temel hak ve insan hürriyetleri ve temel insanlık değerleri içerisinde ortaya koyan Sayın Başbakan ve AK Parti hükümetidir. Burada muhalefet acımasız eleştiriler ortaya koyuyor. Bütün dünyaya buna seyirci kalınmaması gerektiği ortaya koyan çok önemli söylemlerde bulundu AK Parti hükümeti. Peki bugün dünya hangi noktaya geld? Bugün dünya, 100 bin kişinin katlinin üzerinden, şimdi biz nasıl yapar da burada bu insanlık dramını, burada bu katliamı, kimyasal silah dahil, insanların yarına dahil karşı karşıya kalacağı durumu ortadan kaldırırız çaresini arıyorlar." ifadelerini kullandı.

Süleyman Soylu, Suriye konusunda çifte standart uygulandığını öne sürerek, "ABD'nin bugüne kadar beklemesi, Avrupa Birliği'nin beklemesi, Rusya’nın beklemesi; dünyanın birçok ülkesi bu konuda Türkiye'nin tezini söylediği anlar itibariyle eğer harekete geçilmiş olsaydı, belki bu kadar insan ölmeyecekti. Belki bu kadar insan orada katledilmeyecekti. Şimdi biraraya gelindi. Bu zirve de dahil olmak üzere Suriye’de hangi ölçüye dayanarak 100 bin insanın ölümünü kırmızı çizgi olarak saymıyorsunuz da sadece kimyasal silahlarla ölen insanların ölümünü kırmızı çizgi sayıyorsunu? Bu insanlığın hangi değerleriyle ölçüşü? Hangi noktasıyla ölçüşebili? Bunu nasıl izah edilebili? Biz nasıl sırtımızı dönebiliri? Hemen komşumuz burası; binlerce yıl koyun koyuna yatmışız, yüzlerce yıl aynı kıbleye namaz kılmışız, yüzlerce yıl aynı acıları yaşamışız, yüzlerce yıl aynı düğünde halay çekmişiz, birbirimizden kız almışız, kız vermişiz. Nasıl sırtımızı döneri? Nasıl Türkiye bu duruma sessiz kalabili? Biz bu toprakların tamamında bundan sorumlu bir anlayışın içerisindeyiz ve bunu yapmak durumundayız. Türkiye huzurlu bir şekilde, refah içerisinde, centilmen bir mücadele içerisinde, demokrasi içerisinde bir seçime gitmektedir. Bu sözlerin ve tartışmaların tamamı, gündem yaratmaya yönelik davranışlarıdır." dedi.

CHP'nin bugün Mısır'da antidemokratik bir sürecin meşruiyetini sağlamaya çalıştığını da söyleyen Soylu, "Suriye'de katliamın meşruiyetini sağlamaya çalışmaktadır. Türkiye'nin dış politikası, uzun yıllar boyunca muhalefetiyle, ana muhalefetiyle eşgüdüm içerisinde yürümüştür. Hangi siyasi parti olursa olsun Türkiye'nin menfaatlerini, bu toprakların bize bahşettiği medeniyetin ilkelerini, anlayışını ortaya koyan bir dış politika tasavvuru gerçekleştirmiştir. Bugün maalesef dış politika konusunda, özellikle Mısır'da gidip, 'İyi ki darbe yaptınız, iyi ki orada 3 bin insanı öldürdünüz, masum çocukları katlettiniz' diye bir anlayışı, demokrasiyi isteyen seçilmiş insanın hapisten çıkarılması talebinde bulunan, kimsenin itiraz etmediği, hile olmayan dünyanın gözü önünde gerçekleşen bir seçimde böyle bir davranışı ortaya koyan talebi katledenlere, 'İyi ki yaptınız' diyeceksiniz. Bu, sorumlu bir muhalefet anlayışı mıdır'" şeklinde konuştu.

CHP'yi sorumluluğa davet eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu yanlış bir şeydir. CHP sadece oy verenlerin değil, 76 milyon kişinin ana muhalefet partisidir. Özellikle AK Parti hükümeti, 11 yıldır iki meseleye itina etmiştir. Birincisi hukuk çizgisinden ayrılmamak, ikincisi demokrasi ve çoğulculuk çizgisine itibar etmek. Bu söylemlerin hepsi, bulanık suda balık avlamadan öteye geçmez. Muhalefetten bizim beklentimiz, hükümete destek olabilecek, yanlış yapılan konularda doğru eleştiriler üzerinden hükümeti veya AK Parti'yi doğru bir çizgiye itebilecek bir anlayışı ortaya koymalarıdır."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası