Ege Postası
Geri

AK Parti İzmir’de, gözler son başvuru tarihi olan 1 Kasım’da

AK Parti İzmir’de, gözler son başvuru tarihi olan 1 Kasım’da…Çeşme kampında aday adaylığı düşündüklerini İl başkanı Ömer Cihat Akay’a ileten 19 ilçe başkanından 15’i başvuruda bulunacak. 4 başkana ise ‘bekle’ talimatı verildiği öğrenildi. Gençlik ve Kadın kollarında da hareketlilik var.
AK Parti İzmir’de, gözler son başvuru tarihi olan 1 Kasım’da
Haberler / Yerel Politika
28 Ekim 2013 Pazartesi 16:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti İzmir Teşkilatı’nda hafta sonu gerçekleşen temayül sonrası gözler 1 Kasım’a çevrildi. AK Parti'den belediye başkanı ve meclis üyesi aday adayı olmak isteyenler için son başvuru tarihi 1 Kasım’da sona erecek.AK Parti İzmir’de 15 ilçe başkanının aday adaylığı başvurusunda bulunacağı öğrenildi.
Geçtiğimiz ay Çeşme’de yapılan kampta İl Başkanı Akay’a aday adaylığı düşündüklerini açıklayan 19 ilçe başkanından Bayındır İlçe Başkanı Necdet Yılmaz istifa etmiş ve Bayındır Belediye Başkan aday adaylığı başvurusunda bulunacağını açıklamıştı. 14 ilçe başkanının 1 Kasım’a kadar adaylık başvurusunda bulunacağı öğrenildi.

14 İLÇE BAŞKANI BAŞVURACAK
Aliağa, Balçova, Narlıdere, Bayraklı, Bornova, Buca, Çeşme, Çiğli, Dikili, Menderes, Menemen, Seferihisar, Tire, Torbalı ilçe başkanları 1 Kasım’da aday adaylığı başvurusunda bulunacak.Başkanlar başvurularının yanında istifalarını da verecek.İlçe başkanı istifa edecek ilçelerde yönetimlerinde istifaları alınmaya başladı. İlçe başkan ve yönetimleri, yeni isimler atanıncaya kadar gör
evlerine devam edecek.Bayındır İlçe Başkanı Necdet Yılmaz istifa etmiş ve aday adayı olduğunu açıklamıştı.

İL YÖNETİMİ DE HAREKETLİ
İl yönetiminde Osman Başterzi Selçuk Belediye Başkan aday adaylığı ve Nazmi Kalyoncu da Karabağlar Belediye Başkan aday adaylığı başvurusunda bulunmuştu.1 Kasım’a kadar İl Başkan Yardımcısı Mahmut Badem’in Ödemiş Belediye Başkanlığı, Adnan Yüksel’in ise Gaziemir Belediye Başkan aday adaylığı için istifa etmeleri bekleniyor.

ÇAKAR BÜYÜKŞEHİR’E Mİ'
İl Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi AK parti Grup Başkanvekili Kenan Çakar’ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı için başvuruda bulunup istifa edeceği öne sürüldü. Çakar’ın ismi, hafta sonu yapılan temayül yoklamasında da Karşıyaka Arena koridorlarında sıkça dillendirilmişti. Çakar’ın ismi uzunca bir süredir Buca içinde geçiyor.

4 BAŞKANA ‘BEKLE’ TALİMATI

Çeşme kampında aday adayı olmak istediklerini İl başkanı Ömer Cihat Akay’a ileten Konak, Kiraz, Kemalpaşa ve Bergama ilçe başkanlarına “bekleyin” denildiği öğrenildi.

GENÇLİK KOLLARINDA 4 İLÇE BAŞKAN ADAY ADAYI
AK Parti İlçe Gençlik Kollarında da tablo netleşti. Urla, Aliağa, Bergama ve Karşıyaka Gençlik Kolu Başkanları meclis üyeliği için başvuruda bulundu.İL Gençlik Yönetim Kurulu’nda ise 8 il yöneticisi meclis üyelikleri için başvuruda bulunacak.Başvuruda bulunacak isimlerin istifalarının da alınacağı meclis üyeliklerinde değerlendirilmeleri takdirde istifaların işleme gireceği öğrenildi.

KADIN KOLLARIDA HAREKETLİ
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları’nda da aday adaylığı hareketliliği yaşanıyor. 11 il yöneticisinin meclis üyelikleri için aday adaylığı başvurusunda bulunacağı belirtildi. Bu arada Konak Kadın Kolları Başkanı Sevim Tozan, Menderes İlçe Başkanı Zerrin Ak ve Gaziemir İlçe Başkanı Nil Tuğran belediye başkan aday adaylığı başvurusunda bulunacak.

KİMLER BAŞVURU YAPTI

Şimdiye kadar 54 kişi belediye başkan aday adaylığı başvurusunda bulundu. Çeşme, Kınık, Bergama, Balçova, Beydağ, Menemen, Tire, Kiraz ve Seferihisar'dan henüz resmi başvuru yapılmadı. Aliağa'da Hüseyin Şengül, Gürcan Alkan, Bayındır'da İsmail Akkar, Gaziemir'de Serdar Muçay, Hüsnü Demir, Erol Kaya, Coşkun Doğru, İsmail Acar, Nil Turan, Narlıdere'de Aslan Bilgi, Karabağlar'da Bilal Doğan, Serhat Şener, Erol Sevgican, Harun Özdemir, İbrahim Bengi, Osman Sakman, Nazmi Kalyoncu, Buca'da Muzaffer Güzeloğulları, İsmail Bekiroğlu, İsmet Çetinkaya, Adnan Öztekin, Çiğli'de Galip Öztürk, Celal Ovagül, Karşıyaka'da Ekrem Sarıgöl, Tanfer Kemerli, Pnar Güney, Bayraklı'da İsmail Sarı, Ali Kökoğuz, Hakkı Atilla, Erkan Özkan, Mikail Bilici, Bornova'da Özcan Terhan, Necmettin Yakşi, Kemalpaşa'da Halil Bülbül, Karaburun'da Hüseyin Altın, Selçuk'ta Zeynel Bakıcı, Osman Başterzi, Helil Düztaş, Menderes'te Hanife Kural, Mustafa Bahar, Foça'da Ramazan Genç, Ömer Faruk Tunca, Erkan Atik, Dikili'de Zafer Afyon, Konak'ta Naci Özsanık, Torbalı'da Adnan Yaşar Görmez, Nurettin Albaş, Ahmet Özkan, Urla'da Tanju Çolak, Esin Eroğlu, Şahin Emre, Cengiz Sandıklı, Güzelbahçe'de Vasfi Çakıroğlu, Cem Kavur belediye başkan aday adaylığı için başvuru yaptı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası