Ege Postası
Geri

AK Parti cephesinden Tatı'ya salvo

AK Parti Buca Belediyesi Meclis üyesi ve Grup Başkanvekili Mustafa Arslan, trafik sorununun çekilmez hale geldiğini söyledi.
AK Parti cephesinden Tatı'ya salvo
Haberler / Yerel Politika
30 Eylül 2013 Pazartesi 15:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Hizmet üretemeyen Buca Belediyesi'nin 4.5 yılını kavgalarla ve konserlerle geçirdiğini söyleyen Mustafa Arslan şöyle konuştu:
“Bugüne kadar Ağustos Böceği gibi yan gelip yatan belediye yönetimi seçim yaklaşırken bir şeyler yapıyor gözükmek için ilçenin yollarını kapatarak vatandaşa eziyet etmektedir. Televizyon programlarında ben yerin altına yatırım yaptım diyen sayın Belediye Başkanı, İZSU’nun yapmış olduğu kanalizasyon çalışmalarını ve uçan yolun Buca Belediyesi tarafından yapıldığını belirtmektedir. Altyapı ve üstyapı anlamında Buca’ya yatırım yapılmamıştır. Sayın Başkan yerin altına nereye yatırım yaptığı konusunda bizi de bilgilendirirse sevinirim.”Buca'nın hiç bir sorununa geçen 4.5 yıldır çözüm bulunamadığını, Büyükşehir Belediyesi de CHP’li olduğu halde ilçenin ulaşım sorununun çözümlenemediğini
belirten Mustafa Arslan şunları söyledi:

ÜÇ PARKLA OLMAZ

“Trafik konusunun tüm dinamikleri ile birlikte bütünsel bir vizyoner bakış açısıyla çözülmesi gerekir. Buca ilçemiz 600 bin nüfusu ile bugün 54 ilimizden daha büyük bir nüfusa sahiptir. Buca’nın 5 yıllık toplam bütçesi 600 milyon TL civarındadır. Bunun en az yüzde 30’unu yatırıma ayırmalısınız. Bu da minimum 180 milyon TL eder. Siz ne kadar yatırım yapmışsınız. 10 milyon TL. Bu yatırım yapılmamış, Hiçbir soruna çözüm üretilmemiş demektir. Sayın Başkan Buca’yı marka kent yaptık, üniversite kenti yaptık diyor. Marka kent 4,5 yılda üç park, 4 pazaryeri yaparak mı olunuyor. Buca ilçemiz, Dokuz Eylül Üniversitesi’ne bağlı üç farklı yerleşkesi, 40.000’in üzerinde öğrencisi ve yüzlerce akademik ve idari kadro çalışanı ile bir üniversite kentidir. Bu müthiş potansiyelden yeteri kadar faydalanılmamaktadır. Bu mekanik yapının kinetiğe dönüştürülmesi çok stratejik bir konudur. Bununla ilgili bir “Öğrenci Yaşam Köyü” projesi geliştirilerek bu potansiyelden faydalanıp katma değer yaratılıp marka kent olma yolunda adımlar atılmalıdır. Ama gelin görün ki belediye yönetimi 21. yüzyıl bilişim çağında imar durumu belgesini dahi 3 ayda verebilmektedir. AK Belediyeciliğin Buca’ya gelmesi ile e- belediyecilikle tanışılacak, arşivlerin dijital ortama geçmesiyle imar belgesi 5 dakika gibi kısa sürede vatandaşımıza verilecektir. “Buca Çevik Bir Meydan Projesini”, “ Hayvan Barınağı” projesini hayata geçirilecek, AK Belediyecilikle Buca daha yaşanılabilir bir kent olacak, tarihi, nüfusu ve üniversite potansiyelini değerlendirilerek marka kent yaratılacaktır.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası