Ege Postası
Geri

CHP İzmir’de belediye başkanlığına talip olan kadınlar bir araya geldi

CHP İzmir’de, Büyükşehir ve ilçelerde belediye başkanlığı makamına talip olan kadın aday adayları İl Kadın Kolları Başkanlığı’nın davetlisi olarak bir araya geldi. 2 Eylül sürecinde başvuru yapan 31 kadın aday adayından 13’ünün toplantıya katılım göstermesi üzerine İl kadın Kolları Başkanı Utku sitemde bulundu. 2014 yerel seçimleri için bir iddiada bulunan Utku, “Belediye başkanlığına kadınların aday gösterildiği ilçelerde oy oranımız artacaktır” iddiasında bulundu.
CHP İzmir’de belediye başkanlığına talip olan kadınlar bir araya geldi
Haberler / Yerel Politika
30 Eylül 2013 Pazartesi 14:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de, Büyükşehir ve ilçelerde belediye başkanlığı makamına talip olan kadın aday adayları İl Kadın Kolları Başkanlığı’nın davetlisi olarak bir araya geldi. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşen toplantıya 2 Eylül sürecinde başvuru yapan 31 kadın aday adayından 13’ünün katılım göstermesi üzerine İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku sitem etti. 2014 yılının kadın yılı olduğuna dikkat çeken Utku, “Kadın belediye başkanları olsun istiyoruz. Bizler belediye başkanı olmak üzere aday adayı olduk. Belediye başkanlığına kadınların aday gösterildiği ilçelerde oy oranımız artacaktır” dedi.

13 ADAY ADAYI KATILDI

CHP İzmir’de 2014 yerel seçimlerinde belediye başkanlığı aday adayı başvurusunda bulunan partili kadınlar İl Başkanlığı’nın davetlisi olarak Tarihi Havagazı Fabrikası’nda bir araya geldi. Toplantıya 31 aday adayından İl Kadın Kolları Başkanı ve Konak Belediye Başkan aday adayı Özgün Utku dışında, Canan Arıtman(Büyükşehir) Sibel Uyar (Urla), Zekiye Seda Sönmez (Buca), Sema Akıncı (Dikili), Nurgül Uçar (Menemen), Selma Nalbantoğlu(Bornova), Semra Kayacan (Balçova),Ayşe Yurdakul (Bayraklı) Figen Erol (Çiğli), Kadriye Gezer (Urla), Pınar Susmuş (Bayraklı) ve Süheyla Akıncı (Menderes) katıldı.Toplantıda kamuda görev yaptıkları için aday adayı başvurusu henüz yapmayan Serpil Eslek(Karşıyaka) ve Tülin Koç(Çiğli) da hazır bulundu.


“KATILIM MAKUL DEĞİL”

Katılımın azlığının kendini üzdüğünü ifade eden Utku, “ Baştan her şeyi dobraca konuşmamız gerek. 2 aday adayı arkadaşımız mazeretini bildirdi. 30 kişinin aday adayı olduğu bir toplantıya 20 kişilik katılım makuldür ama bugünkü katılım makul karşılayamayız. Biz sadece kendimize ait bir toplantı olsun fikir alışverişinde bulunalım demiştik.Bu konudaki sitemimi dile getirmek istedim” dedi.

“BAŞKAN OLMAK İÇİN ADAY ADAYI OLDUK”

2014 yılının kadın yılı olduğuna dikkat çeken Utku, “ Bizler aday adayı olmak istemiyoruz. Bin tane aday adayı olsa ne olacak. Kadın belediye başkanları olsun istiyoruz. Bizler belediye başkanı olmak üzere aday adayı olduk. Kadınlar ayağa kalkınca devrim oluyor. Kadınlar devrimi yapmak için ayağa kalktı. Kadınlar sadece seçme değil seçilme hakkını da ortaya koymak istiyor” ifadelerini kullandı.

“KADINLARIN ADAY GÖSTERİLDİĞİ İLÇELERDE…”

CHP’nin kadınlara verdiği öneme dikkat çeken Utku, “ CHP tüzüğüne cinsiyet kotası koydu. Biz İzmir’de kadınlar nüfusun yüzde 51’iyiz…Bizler tırnaklarımızla buraya geldik. Belediye başkanlığına kadınların aday gösterildiği ilçelerde oy oranımız artacaktır. Kadınlar disiplinli çalışır. Kadınların çalışkanlığı organizasyon etkinliği tartışılamaz. Genel Başkanımızın sonuna kadar arkasındayız. Bizleri yol arkadaşı olarak görüyor. Onun güvenini boşa çıkartmamız gerek. İktidar olmaktan başka çaremiz yok. Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu…Çok güzel bir örnek…Bir kadın belediye başkanı olunca ilk açıklanan oluyor. Başarısı karşılaştırılamaz durumdadır” diye konuştu.

ARITMAN: İL BAŞKANI DESTEK OLMALI

Kadınların yazgısının değişmesini istediğini belirten CHP İzmir eski Milletvekili Canan Artıman, “ İl başkanı Ali Engin ve il yöneticileri öncelikle genel merkezde kadın belediye başkan adayının olmasını istemesi gerek. Bu desteğe ihtiyacımız var. Meclis üyelikleri için kota var. Belediye başkanlığı için kota yok. İzmir tarihinde tek bir kadın belediye başkanımız oldu. Nurgül Uçar…O da Büyükşehir’i yönetme donanımında olmasına rağmen belde belediye başkanlığı yaptı. Birlik beraberlik içinde hareket etmemiz gerek” dedi.

UÇAR’DAN UTKU’YA FLAMİNGO

İzmir’in ilk kadın belediye başkanı olan Seyrek eski Belediye Başkanı Menemen Belediye Başkan aday adayı Nurgül Uçar ise, “ Birbirimizin üzerine çıkarak bir şey olmuyor. Çıkmazsan birlik olursak birimiz bir şey olabiliriz” dedi. Uçar, İl Kadın Kolları Başkanı Utku’ya, eşitliği özgürlüğü temsil eden camdan flamingo hediye etti.

CHP İZMİR’DE KADIN BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLARI

Belediye başkan aday adaylığı için başvuru yapan CHP’li kadınlar şöyle;

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler ,eski CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman (Büyükşehir), Özlem Şan Oğuzhan, Hayal Han, (Aliağa), Selma Savaş Bekdaş,Semra Aksakal Kayacan (Balçova), Pınar Susmuş,Ayşe Yurdakul, Gönül Ateş (Bayraklı), Zekiye Seda Sönmez, Ayten Karadağ, Aysun Önal Uyar (Buca), Selma Nalbantoğlu,Günay Erdoğan (Bornova), Naime Hoş (Çeşme), Figen Erol,Ester Bulut, Semra Aksu (Çiğli), Sema Akıncı (Dikili), Düriye Taş (Gaziemir), Günsel Sağlam (Karşıyaka), Özgün Utku, Nilay Kökkılınç (Konak), Neşe Doğru Söz , Urkiye İnal, Süheyla Akıncı (Menderes), Nuriye Çiğdem (Selçuk), Emel Denizalsan (Tire) Nurgül Uçar (Menemen), Sibel Uyar, Kadriye Gezer (Urla). 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası