Ege Postası
Geri

AK Parti'den Neptün Soyer'in 'grev' paylaşımına tepki!

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İzmir Metro A.Ş. ile metro ve tramvayda çalışan işçilerin örgütlü olduğu Demiryol-İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşme (TİS) sürecinden uzlaşı çıkmaması sonrası işçiler greve gitti. Grevin ardından sabah saatlerinde İzmirliler zor anlar yaşarken, grev kent gündeminde de tartışmaya devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in eşi Neptün Soyer'in grevle ilgili paylaştığı mesaj ise tepki çekti. AK Parti cephesinden peş peşe açıklama yapılırken, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, "Neptün Soyer’in de başkan edası ve diliyle tespitlerde bulunarak arka plandan belediyeyi yönettiğinin belgesidir!" derken, AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Dilaver Kişili de "Grevdeki belediye çalışanlarına, ‘çalışanlarımız’, sözleşme süreci pazarlığı için ‘önerdiğimiz’ diyebiliyor! Aile şirketi mübarek! Kim Başkan belli değil!" sözleriyle tepki gösterdi.
AK Parti'den Neptün Soyer'in 'grev' paylaşımına tepki!
Haberler / Yerel Politika
31 Temmuz 2023 Pazartesi 17:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İzmir Metro A.Ş. ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işveren sendikası Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEM-SEN) ile metro ve tramvayda örgütlü olan Demiryol-İş Sendikası arasında gerçekleşen, 625 çalışanı ilgilendiren, toplu iş sözleşmeleri görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. Taraflar arasında son toplantıda anlaşma sağlanamaması üzerine metro ve tramvay çalışanları greve gitti. Sabah saat 05.00’ten itibaren metro ve tramvayda şalterler indi, seferler durdu.

Öte yandan AK Parti cephesinden sürecin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından iyi yönetilemediğine dair tepkiler gelirken, Tunç Soyer'in eşi Neptün Soyer'in grevle ilgili paylaştığı mesaj ise tepki çekti.

Tunç Soyer'in paylaşımını alıntılayan Neptün Soyer şu paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Çalışanlarımıza önerdiğimiz rakamların Türkiye şartlarında pek çok kamu kurumundan ve özel sektörden DAHA YÜKSEK olduğunu görüyoruz. Bu açıdan baktığımızda, belki de Türkiye’deki tek kamu işçileri grevini İzmir hak etmiyor."

Neptün Soyer'in paylaşımının ardından AK Parti cephesinden peş peşe açıklamalar yapıldı.

BİLAL SAYGILI: ARKA PLANDA BELEDİYEYİ YÖNETTİĞİNİN BELGESİDİR

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı sosyal medyadan, "CHP’li Büyükşehir Belediyesi çalışanları grevde! Başkan Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer görevde! Paylaşımın içeriği ayrı mesele; başkan yerine eşinin konuya dahil olması başka! Ama neresinden bakarsak bakalım bu paylaşım, Tunç Soyer’in içine düştüğü zafiyetin; eşi Neptün Soyer’in de başkan edası ve diliyle tespitlerde bulunarak arka plandan belediyeyi yönettiğinin belgesidir!" dedi.

DİLAVER KİŞİLİ: BELEDİYEYİ TUNÇ SOYER Mİ YÖNETİYOR, NEPTÜN SOYER Mİ?

AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Dilaver Kişili de "Ekteki paylaşımı yapan: @neptunsoyer! Başkan eşi! Grevdeki belediye çalışanlarına, ‘çalışanlarımız’, sözleşme süreci pazarlığı için ‘önerdiğimiz’ diyebiliyor! Aile şirketi mübarek! Kim Başkan belli değil! Belediyeyi ve İzmir’i @tuncsoyer mi yönetiyor, Neptün Soyer mi?"

 

 

 

AK Parti'den Soyer’e tepki:İzmir’i yönetemiyorsunuz!
 

 

 

Soyer’den ‘grev’ açıklaması: Sağduyuya davet ediyorum
 

 

 

İzmir'de metro ve tramvay işçileri greve çıktı

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası