Ege Postası
Geri

AK Parti oylarında şok düşüş

Son ankete göre; İmralı açılımı ve izlenen hatalı politikalar AKP’ye pahalıya mal oldu!
AK Parti oylarında şok düşüş
Haberler / Politika
6 Mart 2013 Çarşamba 10:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 Sözcü - BU’­GÜN ye’­rel se’­çim ya’­pıl’­sa, AKP yüz’­de 38.6, CHP 28.6, MHP 19.8, BDP yüzde 7.6 oy alır… 

Ge’­nel se’­çim’­de de tab’­lo fark’­lı de’­ğil. AK’­P’’­nin oyu yüz’­de 43’e düş’­müş du’­rum’­da. CHP’nin yüz’­de 28, MHP’’­nin yüz’­de 18.2, BDP’nin yüz’­de 8.1 oy po’­tan’­si’­ye’­li var.

İm’­ra’­lı gö’­rüş’­me’­le’­ri, yak’­la’­şan ye’­rel se’­çim’­ler ve baş’­kan’­lık sis’­te’­mi tar’­tış’­ma’­la’­rı si’­ya’­se’­tin nab’­zı’­nı yükseltiyor. Pe’­ki so’­kak’­ta’­ki va’­tan’­daş gün’­de’­mde’­ki ko’­nu’­lar hak’­kın’­da ne dü’­şü’­nü’­yo? Bu so’­ru’­nun ya’­nı’­tı’­nı Ge’­zi’­ci Araş’­tır’­ma Şir’­ke’­ti’­’nin, Tür’­ki’­ye’­’nin 46 ilin’­de 23-24 Şu’­bat ta’­rih’­le’­rin’­de 9 bin 272 ki’­şiy’­le yüz yü’­ze yap’­tı’­ğı an’­ket göz’­ler önü’­ne ser’­di.

An’­ke’­te gö’­re; AK’­P’’­nin Do’­ğu’­’dan Ba’­tı’’­ya git’­tik’­çe ve İç Ana’­do’­lu’da oy ka’­yıp’­la’­rı hız’­la ar’­tı’­yor. CHP ve MHP ise İç Ana’­do’­lu ve Ak’­de’­niz Böl’­ge’­si’­’n’­de oy ar’­tı’­şı ya’­şı’­yor. An’­ke’­te ka’­tı’­lan’­la’­rın bü’­yük ço’­ğun’­lu’­ğu İm’­ra’­lı’­’y’­la gö’­rüş’­me’­le’­re kar’­şı çı’­kı’­yor. Yüz’­de 91.4’lük ke’­sim, Öca’­la’­n’’­a ev hap’­si’­ne kar’­şı, Tür’­ki’­ye’­’nin bö’­lün’­me’­si kay’­gı’­sı da hay’­li yay’­gın… Seç’­me’­nin yüz’­de 64.8’i, baş’­kan’­lık sis’­te’­mi’­nin tek adam’­lı’­ğa ve oto’­ri’­ter yö’­ne’­ti’­me fır’­sat ve’­re’­ce’­ği’­ni de dü’­şü’­nü’­yor. Yal’­nız’­ca AKP seç’­me’­ni’­nin yüzde 26,7’si baş’­kan’­lığa karşı…

“Ki’­mi baş’­kan gör’­mek is’­ter’­si’­niz'” so’­ru’­su’­na ve’­ri’­len ya’­nıt’­la’­ra gö’­re, va’­tan’­da’­şın yüz’­de 30.2’si Cum’­hur’­baş’­ka’­nı Gü’­l’’­ü is’­ti’­yor. Gü’­l’’­ü sırasıyla Ke’­mal Kı’­lıç’­da’­roğ’­lu, Tay’­yip Er’­do’­ğan, Dev’­let Bah’­çe’­li, Bü’­lent Arınç ve Se’­la’­hat’­tin De’­mir’­taş iz’­li’­yor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası