Ege Postası
Geri

AK Partili Düzman’dan ‘kentsel dönüşüm’ açıklaması: Söz var icraat yok

AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Tarkan Düzman, Bayraklı’da kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Düzman açıklamasında, “Bayraklı’da kentsel dönüşüm için söz var icraat yok. Fuat Edip Baksı, Alpaslan ve Cengiz Han’ın bir kısmındaki vatandaşlar 10 yıldır çile çekiyor. Burada beceriksizlik var. Halkımıza sesleniyorum. Yıllardır çektiğiniz çile ortada. Bu sefer ideolojileri kenara bıraksınlar” dedi.
AK Partili Düzman’dan ‘kentsel dönüşüm’ açıklaması: Söz var icraat yok
Haberler / Yerel Politika
10 Kasım 2023 Cuma 16:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Tarkan Düzman TR35 TV’de yayınlanan Canan Beyazkara ile Beyaz Masa’ya konuk oldu.

BAYRAKLI’DA SIKINTILAR BAĞIRIYOR

Yerel yönetimlerin hizmet eksikliğine dikkat çeken Tarkan Düzman, “Ben her gün saat 11 civarında yönetim kurulumuzu, meclis üyelerimizi davet ediyorum. Yeni ve güçlü kadromuzla sokaklardayız. Halkımız bilinçli ve yerel belediyeciliğin sıkıntılarını farkında. Bu sıkıntıyı düzeltecek kişinin de Cumhurbaşkanımız olduğunu biliyorlar. Ocak ayında emekli maaşlarıyla yapılacak düzenlemeyle sokakta bizimle ilgili sıkıntılar bitecek. Asıl sıkıntı insanların yaşantısına direkt yansıyan alanlar. Yollar, çocuk parkları, sosyal donate alanları, yeşil alanlardaki, yerel beleciyeciliğin yapmakla yükümlü olduğu sıkıntılar sokakta bağırıyor. Biz vatandaştan sorun geliyorsa anında müdahale ediyoruz. Bayraklı’da sıkıntılarımız çok büyük” dedi.

“BAYRAKLI İDEOLOJİYİ BIRAKARAK HESAP SORACAK”

Bayraklı’nın 2008 yılında ilçe olduğuna dikkat çeken Düzman, “Biz o döneme kadar Karşıyaka’nın arka mahallesiydik. İlçe olması çok önemliydi. Biz 2019 yılında seçimi kaybetmiş olabiliriz. Vatandaşın hayatını güzelleştirecek her şey oy birliğiyle geçiyor. Bayraklı’daki dereler ıslah edilecekti. Şu an pis haliyle Körfez’e akıyor Evime çok yakın ve çok kötü kokuyor. Bayraklı bu pis kokuları hak etmiyor. Yollar perişan halde, esnaflarımızın arabasının alt takımları hasar alıyor. Halk bu sefer sandıkta hesap soracak. Bayraklı’daki seçmen ideolojiyi bir tarafa bırakarak oy kullanacak. Özkanlar Pazar Yeri bir seçime yönelik bir adımdı ancak hala yapılmadı. Özkanlare Pazar yeri şu an Özkanlar’dan uzak bir yerde. Hamza Dağ’ın Bayraklılı olması sebebiyle oranın sorununu geçici bir şekilde çözdü. Bayraklı halkının bunları görmesi lazım. Hizmet odaklı olmalılar. Çocuklarımızın daha iyi ortamlarda yaşamaları için ideolojiyi bırakmalılar. 24 mahallede açılan kreş sayısı 2. O 2 de eski hizmet binaları boyanarak yapıldı. Bayraklı AK Parti belediyeciliğiyle taşındığı zaman, 24 mahalleye de kreş yapılacak. Bayraklı’da 1 tane çukur kalmayacak. 4,5 yılda sevgi yolunda hiçbir işlem yapılmadı. Bir insanın bu kadar başarısız olması için çaba sarf etmesi gerekiyor. Belediye Başkanı ve ekibi sahada dolaşmıyor.  Bayraklı Belediyesi’nde herkes oturup çay, kahve içerse Bayraklı bu halde kalır. Bayraklı bu hizmetsizliği hak etmiyor” ifadelerine yer verdi.

BAYRAKLI KYK ÜZERİNDEN ALGI

Bayraklı’da yeni açılan kız öğrenci yurduna ilişkin açıklamalarda bulunan Düzman, “Bayraklı’da KYK’nın kız öğrenci yurdu açıldı. Deprem sonrasında depremzedelere rezerv edilen konutlarda oluşan fazlalık yurt oldu. İzmir’de kız öğrencileri KYK’ya başvurduğunda açıkta kalabileceklerini düşünen eski Gençlik ve Spor Bakanı şimdi de milletvekilimiz olan Muharrem Kasapoğlu, Bayraklı’ya kız öğrenci yurdu yaptırdı. KYK’ya başvuran ve açıkta kalan bir tane öğrenci kalmadı. 3 bin 500 öğrenci yurtta kalmakta. O yurtla ilgili sosyal medyada absürt  şeylerle siyaset yapılmaya çalışıyorlar. 1,5 ay gibi kısa sürede yurt olmuş bir alanda ufak tefek eksiklikler olabilir. Şu an yüzde 95 oranında eksiklikler giderildi.  Yine Gençlik ve Spor Bakanımızı destekleriyle 6 katlı bir bina kiralandı ve gençlik merkezi açıldı. Orada gençlerle ilgili bir çok eylem yapılacak. Gneçlere yönelik spor faaliyetleri, sanat, kültür, müzik gibi her alanın olacağı bir merkez olacak. Faaliyete geçmek üzere” dedi.

ŞEHİR HASTANESİ 10 BİN HASTA KARŞILIYOR

İzmir Şehir hastanesi’ne ilişkin değerlendirmelerrde bulunan Düzman, “Hastanemiz günük 10 bin ayakta hasta karşılıyor. 600 civarı yatan hastamız var. İzmir’de yatak sorunu başlamıştı. Çevre illere sevk etmek zorunda kalıyorduk. Şehir hastanesinin devreye girmesiyle bu sorun ortadan kalktı. 2 bin 60 yataklı bir hastaneden bahsediyoruz. 3 tane acilimiz var. Günlük 100 adet ameliyat yapılıyor. Eksiklikler tamamlandıktan sonra İzmir’in sağlık sorununa çözüm getirecek bir hastane. Cumhurbaşkanımıza ve bakanlarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN SÖZ VAR İCRAAT YOK”

Bayraklı’da kentsel dönüşümüne ilişjkin çaprıcı açıklamalarda bulunan Tarkan Düzman, “Bayraklı’da kentsel dönüşüm için söz var icraat yok. Kentsel dönüşümde Ankara’nın onayına gerek yok. Bayraklı Belediyesi’nde planlar yapılır ve 5 binlik planlar büyükşehirden geçer ve sorun çözülür. Bayraklı’da Turan bölgesinde 60 küsür hektarlık alan var. Bu alan Büyükşehir’e devredildi. Büyükşehir belli noktalarda ofisler kurdu ve hayali projeler çizdi. 9 yılda tek çivi dahi çakılmadı.  Fuat Edip Baksı, Alpaslan ve Cengiz Han’ın bir kısmındaki vatandaşlar 10 yıldır çile çekiyor. Yeniden yetki Bayraklı’ya verilmiş. Çay mahallede bir plan revizyonuna gittik. Orada bir çok toplantı yaptık ve planın uygulanamayacağını söyledik. 268 parseli bir araya getirerek bir proje yapmışlar. Bir müteahhidin gelip 500 kişiyi ikna etmesi gerekiyor. 8 yıldır bu plan faaliyete geçti, bir tane bina yenilenmedi. O bölgede sadece plan yaptık demek için revizyona gidiyorlar. 15 yıldır ilçe belediyesi sonuçlanmış tek bir proje yapmadılar. Burada beceriksizlik var. Halkımıza sesleniyorum. Yıllardır çektiğiniz çile ortada. Bu sefer ideolojileri kenara bıraksınlar. Genel seçimlerde ideoloji vardır ama yerelde yoktur. Yerel ve genel iktidarı birleştirelim ve İzmir’i hizmetle tanıştıralım. Belediyecilik cumhurbaşkanımızdan geliyor. Biz belediyeciliği çok iyi biliyoruz. Cumhurbaşkanımız İzmir’e hizmet etmek istiyor. İzmir halkını çok seviyor” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası