Ege Postası
Geri

AK Partili Hızal, Meclis'te sordu: Soyer nerede?

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisine üç oturumdur katılmayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in nerede olduğunu soran AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, “Bu şehrin belediye başkanı yok. Bu şehrin belediye başkanı şu anda Meclis’te de yok! Çarşamba günü de yoktu. Pazartesi günü de yok. Nerede? Tunç Soyer şu anda nerede?" sözleriyle tepki gösterdi.
AK Partili Hızal, Meclis'te sordu: Soyer nerede?
Haberler / Yerel Politika
16 Haziran 2023 Cuma 18:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ÖZLEM KARA/ GÖNÜL MORSÜNBÜL/ EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısı üçüncü oturumu Kültürpark’da yer alan Meclis Salonunda İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu başkanlığında gerçekleşti.

AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, İzBB’nin Başkanlık makamınca gündeme eklenen komisyon raporlarının görüşüldüğü birinci maddesinde, İzBB’nin haziran ayında gerçekleşen üç oturumuna neden gelmediğini sordu.

AK Partili Hızal Meclis'teki konuşmasının satır başları şöyle:

"DIŞARDAN GELECEK MİSİFİRLER NEREDE KALACAK?

İmar komisyonu başkanının neden olumsuz yönde oy kullandıklarını, kendilerinden duymak isterdim. İşin özünü iki arkadaşımız da belirtti çok ilginç hadiselerle karşılaşıyoruz. Şimdi bir düzenlemeyi yaparken bir kamu kurumu önünde objektif kriterlerle hareket ediyorlarsa eğer bu kurumlar subjektif kriterlere hareket ediyorsa bir sorun vardır. Siz başka bir yerden gelen bir önergeyi Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait bir parselde iptal ettiğinizde ben burada iyi niyet aramıyorum. İzmir bizim için çok kıymetli diyoruz. İzmir in turizm potansiyelini artıracağız diyoruz. Ama bu gelecek olan yerli ve yabancı turistler nerede kalacak evimizde ağırlamayacağız herhâlde. İzmir de hem bakanlığın hem de İBB’nin aynı anda uluslararası bir organizasyonda dışardan gelecek misafirleriz nerede  kalacak otellerinin olmadığını sorun yaşadığını söylemiştim. Gelecek olan misafirlerin oteli yok.

SOYER YURTDIŞINDA DİYE ELEŞTİRDİK Mİ?

Bu şehrin önünün açılması gerekiyor. Bu şehrin önünün açmasını gereken en baştaki makam  İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’dır. Bakın bu şehirde yaklaşık on gündür çok önemli bir mesele konuşuluyor. Dönüşüm meselesi üzerinden yapılan bir takım hatalar konuşuluyor. Ama bu şehrin Belediye Başkanı yok. Bu şehrin Belediye Başkanı şu anda Meclis’te de yok! Çarşamba günü de yoktu. Pazartesi günü de yok. Nerede? Tunç Soyer şu anda nerede? Tunç Soyer şu anda yurtdışında. Tunç Soyer yurt dışında diye biz eleştirdik mi Sayın Başkan? Eleştirmedik. Tunç Soyer yurtdışına muhtemelen İzmir’in menfaati için, İzmir’de birtakım organizasyonlar uluslararası organizasyonların yapılması için gittiğini düşünüyoruz. İyi niyetle. 

ORTADA YASAL OLMAYAN BİR DURUM YOK!

Bir taraftan siz bunu yapacaksınız bir taraftan Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait orada turizme geçilecek şeyi engelleyeceksiniz. Yasaya aykırı olan bir durum olsa anlayacağız. Ama ortada yasal olmayan bir durum yok. Sadece birilerin ortaya koyduğu ilkelerden bahsediliyor. Bu ilklerin ne olduğunu bilmiyoruz. İzBB nin prensibi bu böyle bir şey olabilir mi aynı İzBB aynı CHP grubu, Torbalı’da yetkisi olmadığı halde bir imar alanının altına imza attı neden? Şimdi siz çıkıp ilke ve prensipler için bu yatırımı engelliyoruz diyorsanız bu doğru bir karar değil. Bu doğru bir anlayış değil. Sonra İzmir e neden yatırım gelmez turist gelmez.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası