Ege Postası
Geri

Kayalar'ın avukatı Aydın’dan İçişleri Bakanlığı'na çağrı: Derhal göreve iade edilsin

Menderes Belediye Başkanı görevini yürütürken İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Mustafa Kayalar "yolsuzluk ve rüşvet" soruşturması kapsamında bugün hakim karşısına çıktı. Duruşmanın ardından Mustafa Kayalar’ın avukatı olan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın açıklamalarda bulundu. Aydın, "Sayın başkan ve meclis üyemiz Erkan bey hakkındaki diğer sanıklar hakkındaki adli kontrol kararını kaldırdı. Şimdi mahkemenin bu kararından sonra artık İçişleri Bakanlığı’nın sayın başkanı, sayın meclis üyemizi görevden uzaklaştırmasını haklı kılan hukuki gerekçe de kalmamıştır. Sözde gerekçe de kalmamıştır. Biz sayın başkanımız ve meclis üyemizin derhal göreve iade edilmelerini talep ediyoruz” dedi.
Kayalar'ın avukatı Aydın’dan İçişleri Bakanlığı'na çağrı: Derhal göreve iade edilsin
Haberler / Yerel Politika
16 Haziran 2023 Cuma 13:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ÖZLEM KARA/ EGEPOSTASI- Hakkında "yolsuzluk" soruşturmasıyla iddianame hazırlanan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ın bugün ilk duruşması İzmir Adliyesi'nde görüldü. Eksik belgelerin giderilmesi ve tanıkların dinlenmesi üzerine duruşma 22 Eylül 2023 Cuma gününe ertelendi.

Duruşmanın ardından İzmir Adliyesi C Blok önünde Mustafa Kayalar’ın avukatı Murat Aydın basın açıklaması yaptı.

Aydın, “Menderes halkının iradesine saygı gösterilmesini talep ediyoruz. Seçimde kazanamadıkları belediyeyi başka yollarla kazanmaya çakılarak demokrasiye olan tavırlarını bırakmalarını talep ediyoruz. Biz bütün bu yargılama sürecinde göreceksiniz ki, ne sayın başkan, ne meclis üyemiz ne de diğer sanıklar hiçbirisi ceza almayacak ama bu davanın süreci bir cezalandırma aracı olarak karşımızda kalacaktır” dedi.

Öte yandan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kaylar açıklama yapmak istemediğini belirtti.

“HUKUKİ MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK”

Aydın, “Türkiye siyasi iktidarın her şeyi kendisine göre belirlemesi anlayışını, totaliter anlayışının yansımalarını yaşıyor. Bugün de üç yıldır devam eden bir yansımasının sonucu ile karşımızda. Menderes halkın oyları ile seçtiği Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın tümüyle kurgudan itibaren, hukuk dışı, iç boş iddialarla dedikodularla, görevden uzaklaştırdılar. Bu görevden uzaklaştırmaya bir kılıf bulabilmek için de hukuk’u yine kendilerine araç kıldırlar ve başkan hakkında bir kamu davası açtılar. Bugün davanın ilk duruşması görüldü. Mahkeme sanık ve tanıkları dinledi. Kimi eksik delillerle birlikte duruşmanın eylül ayında devamına karar verdi. Mahkeme sayın başkan hakkındaki iddiaların boş ve tutarsız olduğunu  kanımızca görmüştür. Sayın başkan ve meclis üyemiz Erkan bey hakkındaki diğer sanıklar hakkındaki adli kontrol kararını kaldırdı. bu adli kontrol kararı da bu hukuk garabetinden ibaretti. Çünkü sayın başkanın delilleri karartma ihtimalini Menderes Sulh Ceza Hakimliği, sayın başkanın bu delileler karatmaması için yurtdışına çıkmasını yasakladı. Biz o zamandan beri diyoruz ki bu deliler yurtdışında değil, tümüyle dosyanın içinde tümüyle mahkemenin önünde. Ama bunu yapmasının amacı görevde kalırsa delileri karatır algısını yaratmak ve böylece başkanın görevden uzaklaştırılmasını sağalmaktı. Şimdi mahkemenin bu kararından sonra artık İçişleri Bakanlığı’nın sayın başkanı, sayın meclis üyemizi görevden uzaklaştırmasını haklı kılan hukuki gerekçe de kalmamıştır. Sözde gerekçe de kalmamıştır. Biz sayın başkanımız ve meclis üyemizin derhal göreve iade edilmelerini talep ediyoruz. Menderes halkının iradesine saygı gösterilmesini talep ediyoruz. Seçimde kazanamadıkları belediyeyi başka yollarla kazanmaya çakılarak demokrasiye olan tavırlarını bırakmalarını talep ediyoruz. Biz bütün bu yargılama sürecinde göreceksiniz ki, ne sayın başkan, ne meclis üyemiz ne de diğer sanıklar hiçbirisi ceza almayacak ama bu davanın süreci bir cezalandırma aracı olarak karşımızda kalacaktır. Duruşmada da söyledim bu dava karşımıza Fransız Kafka’nın Dava romanında anlatılan hikâyenin 21. Yüzyılda canlı ve kanlı olarak yaşandığı bir durumdur. Sayın başkan da diğer sanıklarda hukuk derhizine sokulup labirentlerde dolaştırılıp yargılama sürecinin cezalandırılama haline getirdiği bir süreçle karşı karşıyaya Hukuki mücadelemiz devam edecek. Herkes bundan emin olsun. Ve herkes bilsin ki Menderes halkı kendi iradesine hukuk dışı yollarla gem vurmaya çalışan, kendi idarisini gasp etmeye çalışanlara hiçbir zaman prim vermeyecek. 2024 Martın ’da prim vermeyecek” dedi.  

 

 

Mustafa Kayalar davası ertelendi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası