Ege Postası
Geri

AK Partili İnan'a CHP'den yanıt gecikmedi: Balıklama atlıyor!

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat sosyal medya hesabından AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan'ın, "CHP’nin insan kaynakları politikası da budur! CHP’nin liyakatten anladığı da budur!" sözlerine sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Polat açıklamasında, "Ülkenin sorunları dağ gibi büyürken, halkın beli vergiler ve zamlarla bükülürken, fakir fukara inim inim inlerken Meclis’te üç maymunu oynayan AKP’li vekillerin tek gayreti İzmir’in yerel meseleleri üzerinden gündemde kalmaya çalışmak. Ankara’da ağzını açamayan, yasa teklifi, soru önergesi dahi veremeyen milletvekilleri İzmir’de belediyelerle ilgili her konuya balıklama atlıyor" dedi.
AK Partili İnan'a CHP'den yanıt gecikmedi: Balıklama atlıyor!
Haberler / Yerel Politika
25 Haziran 2024 Salı 17:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat sosyal meya hesabından AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan'ın, "İzmirli genç arkadaşlarıma sesleniyorum. Bakın İşte CHP budur! CHP’nin insan kaynakları politikası da budur! CHP’nin liyakatten anladığı da budur! Bir tane danışmana ver listeni, at mesajı… Seni temizlikçi olarak işe başlatsınlar… " ifadelerine tepki gösterdi. 

"3 MAYMUNU OYNAYAN" 

Polat, İnan'a ve AK Parti'ye 'liyakat' üzerinden yüklenerek, " Sen güreşçiyi banka yönetim kuruluna atayan bir partinin mensubusun. Sizin liyakat anlayışınıza göre en geçerli vasıflardan biri Bilal Erdoğan’ın okul arkadaşı olmak… Siz ekonomi alanında hiçbir eğitimi olmayanları bu ülkede ekonomi bakanı yaptınız. Damadını bakan yapan bir genel başkanınız var ve hiçbiriniz buna itiraz edemiyorsunuz. İşte sizinle aramızdaki fark bu. Ülkenin sorunları dağ gibi büyürken, halkın beli vergiler ve zamlarla bükülürken, fakir fukara inim inim inlerken Meclis’te üç maymunu oynayan AKP’li vekillerin tek gayreti İzmir’in yerel meseleleri üzerinden gündemde kalmaya çalışmak. Ankara’da ağzını açamayan, yasa teklifi, soru önergesi dahi veremeyen milletvekilleri İzmir’de belediyelerle ilgili her konuya balıklama atlıyor." dedi.

CHP'li Polat'ın açıklamasının tamamı şu şekilde; 

"İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne insan kaynakları politikası hakkında ders verene bakın, Eyyüp Kadir İnan…

İsminin önündeki unvanda Ak Partili yazmasa neredeyse ciddiye alacağım.

Yahu yeryüzünde liyakatten söz edebilecek insanlar sıraya girse siz en son sırada kalırsınız.

Peki liyakat bahsini açarken hiç mi düşünmüyorsun?

Sen güreşçiyi banka yönetim kuruluna atayan bir partinin mensubusun. Sizin liyakat anlayışınıza göre en geçerli vasıflardan biri Bilal Erdoğan’ın okul arkadaşı olmak…

Siz ekonomi alanında hiçbir eğitimi olmayanları bu ülkede ekonomi bakanı yaptınız. Damadını bakan yapan bir genel başkanınız var ve hiçbiriniz buna itiraz edemiyorsunuz. İşte sizinle aramızdaki fark bu.

"BALIKLAMA ATLIYOR"

Ülkenin sorunları dağ gibi büyürken, halkın beli vergiler ve zamlarla bükülürken, fakir fukara inim inim inlerken Meclis’te üç maymunu oynayan AKP’li vekillerin tek gayreti İzmir’in yerel meseleleri üzerinden gündemde kalmaya çalışmak. Ankara’da ağzını açamayan, yasa teklifi, soru önergesi dahi veremeyen milletvekilleri İzmir’de belediyelerle ilgili her konuya balıklama atlıyor.

23 yıldır yönettiğiniz ülkede gençler işsiz, umutsuz, çaresiz… Ve maalesef binlercesi belediyelerin kapılarında bir ışık arıyor. 2023 verilerine göre İzmir’de işsizlik oranı yüzde 11,4 seviyesinde. Bu oran yüzde 9,4 olan Türkiye ortalamasının çok üzerinde. Özellikle genç işsizliği canımızı yakıyor.

ISTAKOZ VE ROLEX GÖNDERMESİ

Birçoğu çift üniversite mezunu pırıl pırıl gençlerimizin önü mülakatlarla kesiliyor. Devlette üst düzey göreve ulaşmaları siyasi etki olmaksızın neredeyse imkânsız. Gençler artık bırakın ev sahibi olmayı evlenmeyi bile hayal edemiyor. Ama yandaşlarınızın çocukları her gün zenginliğine zenginlik katıyor. Yol arkadaşlarınızın Monaco’da yediği ıstakozlara, kollarına taktığı yüzbinlerce liralık Rolex saatlere ses çıkaramazken yaptığınız halkçılık numaralarını bu millet yutmuyor.

İSRAİLCİLİK KONUSUNDA SİCİLİNİZE BAKIN

Bir de İsrailcilik konusunda sicilinize bir bakın, yaptığınız ihracatları hiç inceledin mi? Sende o çap yok ama bir ipucu vereyim; patlayıcı yapımında kullanılan kimyasallar. Gönderilirken kof kabadayılık yaparsınız ancak siz. Bizim geçmişimiz nerede bir mazlum var ise orada olmaktır. Siz ise işinize göre bakarsınız. Bizim mücadelemiz üniversite yıllarında da bellidir bir de sizi üniversite hocalarınızdan dinlemek lazım, kime hizmet ettiğinizi.."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası