Ege Postası
Geri

AK Partili Uğur İnan Atmaca isyan etti: Coğrafya kaderdir sözü burada vücut bulmuş adeta

Gaziemir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, Aktepe pazaryerinin içler acısı halinin görüntülerini paylaştı. AK Partili Uğur İnan Atmaca, yaşanan duruma isyan ederken, "Altyapı sıfır, yollar perişan, bir çok tapu sahibi mahalleyi terk edip taşındı. Gidecek yeri olmayanlar bu mağduriyet ve mahrumiyet içinde yaşamaya çalışıyorlar.  Coğrafya kaderdir sözü burada vücut bulmuş adeta. İnsanlar artık bu mağduriyetleri dile getirmekten bıktı, biz gündeme taşımaktan bıktık ama belediye hala bu konuda bir adım atmıyor…Bu görüntüler İzmir’in göbeğinde..." dedi.
AK Partili Uğur İnan Atmaca isyan etti: Coğrafya kaderdir sözü burada vücut bulmuş adeta
Haberler / Yerel Politika
19 Ocak 2024 Cuma 19:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Gaziemir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, sosyal medya hesabından Gaziemir Aktepe pazaryerinin içler acısı halini paylaştı. Vatandaşlar çamur deryası içinde çile çekerek alışveriş yaptığı görüldü.

Aktepe-Emrez kapalı pazar yeri ile ilgili çalışmalara bir türlü başlanamazken bölgede geçtiğimiz Kasım ayında heyelan yaşanmıştı.

Daha önce temelini dönemin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun attığı kentsel dönüşüm bölgesinde 4 şeritli Altan Aydın Caddesi tarafının iki şeridinde çökmüştü.

Daha sonra da pazaryerinin istinat duvarının eksik yapılması sebebiyle, toprak kayması meydana gelmişti. Pazar kurulu olmadığı için o gün faciadan kıl payı dönülmüştü.

Pazar yeri olarak kullanılan yerin yeni görüntülerini paylaşan AK Partili Uğur İnan Atmaca, yaşanan duruma adeta isyan etti.

"AĞIR AKSAK YÜRÜYOR"

Atmaca sosyal medyadan yaptığı açıklamada; "Yılan hikayesine dönen kentsel dönüşüm sebebiyle çile bitmek bitmiyor. Bölgede ikamet eden vatandaşlarımız, eskiyen yıpranan  evlerine çivi çakamıyorlar. İzmir Büyükşehir Belediyesi ‘nin hak sahiplerine teklif ettiği konutlar insanların beklentilerini karşılamıyor. Belediye ile vatandaş arasındaki uzlaşı oranı çok düşük. Sözleşme imzalayan kişi sayısı % 5’in altında.  Bölgenin bütüncül imar planları yapılmadı, bu yüzden inşaat faaliyeti sadece eski pazar yerinin olduğu yer ile sınırlı. 12 yıldır toplam 10 bin bağımsız bölüm yapılması gerekirken, sadece 279 konutun inşaatı ağır aksak yürüyor.  Altan Aydın Caddesi’nin 2 şeridi inşaat sahasına göçtü hala bu şekilde duruyor. Pazaryerinin istinat duvarının eksik yapılması sebebiyle, toprak kayması meydana geldi ve bu durum insanlarımız için tehlike yaratıyor." dedi.

"COĞRAFYA KADERDİR SÖZÜ BURADA VÜCUT BULMUŞ"

Atmaca sözlerini şöyle sürdürdü;

"Bölgede doğal gaz yok! Altyapı sıfır, yollar perişan, bir çok tapu sahibi mahalleyi terk edip taşındı. Gidecek yeri olmayanlar bu mağduriyet ve mahrumiyet içinde yaşamaya çalışıyorlar.  Coğrafya kaderdir sözü burada vücut bulmuş adeta. İnsanlar artık bu mağduriyetleri dile getirmekten bıktı, biz gündeme taşımaktan bıktık ama belediye hala bu konuda bir adım atmıyor…Bu görüntüler İzmir’in göbeğinde insanımıza reva görülen  hizmetsizliğin küçük bir örneği. Kentsel dönüşümden vazgeçtik, bari insanımızı bu çileden kurtarın. Ayıptır!"

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası