Ege Postası
Geri

CHP'li Balaban'dan çarpıcı yerel seçim mesajları: Yunusemre İttifakı ile tabanda bireleşeceğiz

CHP Yunusemre Belediye Başkan Adayı Semih Balaban TR35 TV'de yayınlanan 10 Köy programında 31 Mart 2024 yerel seçimlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Balaban açıklamasında, "Yunus Emre ittifakıyla tabanda birleşeceğiz. Bu sefer Yunus Emre Belediyesi'ni halkın belediyesi, Yunus Emre ittifakının Belediyesi yapacağız” dedi.
CHP'li Balaban'dan çarpıcı yerel seçim mesajları: Yunusemre İttifakı ile tabanda bireleşeceğiz
Haberler / Yerel Politika
18 Ocak 2024 Perşembe 17:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- CHP Yunusemre Belediye Başkan Adayı Semih Balaban, TR35 TV’de yayınlanan Birol Soylu ile 10. Köy programında önemli açıklamalarda bulundu.

“ÖN SEÇİMLE KAZANAN ÖRGÜT OLDU”

Ön seçimle adaylaştığına dikkat çeken Semih Balaban, “Biz her zaman Cumhuriyet Halk Partisi'nde ve toplumsal yaşamdaki mücadelemizde Parti içi demokrasiyi savunduk ve bu noktada da Cumhuriyet Halk Partisi genel merkezimizin Genel Başkanımız Özgür Özel'in Manisa Yunusemre ilçesinde ve Salihli ilçesinde ön seçim kararı alması çok doğru bir karardı. İsteseydi Salihli de Yunusemre'de de atama yapabilirdi ama bunu yapmadı. Manisa'da parti içinde çok büyük bir barışa ve çok büyük bir ondan sonra pozitif algıya imza atmış oldu. Kendimizi emanet ettik üyeler de bizi seçtiler ama bunun kazananı yok kazanan Cumhuriyet Halk Partisi oldu, örgüt oldu. Kimsenin de itiraz edemeyeceği bir adaylaşma süreci oldu. Hem ankette birinci çıkmanın hem de ön seçimde üyelerin teveccühünü almanın biz mutluluğunu yaşadık” ifadelerine yer verdi.

MECLİS ÜYELERİ İÇİN FERMUAR

Meclis üyeliği için de ön seçim yapılacağını vurgulayan Balaban, “Meclis üyelerinde de bir fermuar sistemi olacak. Sıraları büyükşehir belediye başkanımız Ferdi Zeyrek ve biz birlikte belirleyeceğiz ama çift sıralarda ön seçim olacak. Bu bana göre doğru bir karar çünkü hepsine ön seçim yaptığımızda da Belediye Meclis üyelerinde birikimli donanımlı teknik elemanlara da ihtiyacımız var. Bir hukukçu bir mimar bir inşaat mühendisi bir mali müşavir eğitimciye ihtiyacımız var. O nedenle bunları teknik eleman olarak ve değerli insanlar olarak yerleştireceğiz. Geri kalanını da örgütün seçmesini isteyeceğiz. Bu da tabii pozitif bir etki yaratıyor. Ben de belediye başkan adayı olarak hiçbir zaman hepsini ben alayım tek başıma yazayım diye bir anlayışım olmadı” diye konuştu.

“YUNUSEMRE İTTİFAKI”

Yunusemre İttifakı kurulduğunu aktaran CHP’li Balaban, “Süreci en iyi şekilde Manisa Yunus Emre ilçesinde götürüyoruz. Yunus Emre Manisa'nın en büyük ilçesi. 200 bini aşkın seçmeni var ve 37 ilden daha büyük bir ilçe. Manisa'nın  tarımda, organize sanayide, küçük sanayide hem üniversitede hem ticarette can alıcı bir ilçesi. Yunus Emre'yi alacağız kendi ilçesine geldiğinde halkın belediyesinde Genel Başkanımızı en iyi şekilde ağırlayacağız. Yunus Emre Belediyesi'nin anahtarını Sayın Genel Başkanımıza halkımızla birlikte vereceğiz. Geçtiğimiz seçimlerde gece gündüz çalışmış ve kılpayı Yunus Emre'yi kaybetmiştik.  İnşallah bu kez Yunus Emre ittifakıyla tabanda birleşeceğiz. Bu sefer Yunus Emre Belediyesi'ni halkın belediyesi, Yunus Emre ittifakının Belediyesi yapacağız” dedi.

"TÜM SEÇMENLERİ KUCAKLAYACAĞIM”

Tüm partilerin seçmenlerine seslenen Balaban, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayıyım bundan da onur duyuyorum, gurur duyuyorum ama bizim anlayışımız AK Parti seçmenini de MHP seçmenini de DEM partisinin seçmenini de İYİ partinin seçmenini de  kucaklamak. Bize oy versin vermesin herkesin belediye başkanı olmağım. Çünkü belediyeyi halkın Belediyesi yapmak istiyorsak AKP'nin oy verenler de halkın temsilcileridir. MHP'ye oy verenler de halktan birer parçadır. Hiçbir kimseyi dışlamaya ‘Sen bana oy vermedin’ diye cezalandırmaya hakkımız da yok “ dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası