Ege Postası
Geri

CHP'ye seçim kaybettiren Özgün'den çarpıcı mesajlar: Sorumlu hissediyoruz

Menderes’te 3 dönem belediye başkanlığı yapan ve 31 Mart 2024 yerel seçimleri için İYİ Parti'den aday olan Ergün Özgün, "Biz bugün yeni baştan ilçemize hizmet etme arayışı içerisindeyiz. Bizler halkın talebi varsa adayın iştahı varsa onları buluşturma noktasında sorumlu hissediyoruz kendimizi" dedi.
CHP'ye seçim kaybettiren  Özgün'den çarpıcı mesajlar: Sorumlu hissediyoruz
Haberler / Yerel Politika
18 Ocak 2024 Perşembe 16:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- Menderes’te 3 dönem belediye başkanlığı yapan Ergün Özgün, geçtiğimiz günlerde İYİ Parti’ye transfer olmuştu.  Ergun Özgün, 31 Mart 2024 yerel seçimleri için İYİ Parti'den Menderes Belediye Başkan Adayı oldu. 

CHP'YE SEÇİM KAYBETTİRMİŞTİ 

Özgün SODEP ve SHP'de ve CHP'de siyaset yapmış, belediye başkan adayı gösterilmediği için CHP'den istifa ederek bağımsız belediye başkan adayı olmuştu. Özgün, Menderes'te CHP'nin seçim kaybetmesine neden olmuş ve seçimleri AK Parti kazanmıştı.

"CEKETİMİZİ KOYSAK KAZANIRIZ ANLAYIŞINA KARŞI..." 

İYİ Parti İzmir İl Başkanı olarak atanan Ülkü Doğan, "Ayağımızın tozuyla geldik. Bugün sizlerin karşınızdayız. Dün  Genel Başkanımız Meral Akşener meclis kürsüsünden İzmir'in on ilçesinde yönetmeye talip ilçe başkan adaylarımızı duyurdu. Ergun Başkan Menderes'i tanıyan ve Menderes'in de onu iyi bildiği bir başkan. Biz sadece Menderes'i hasreti vuslata kavuşturmak için çalışacağız. Bugün itibariyle 72 günümüz kaldı. İyi Partimizin hür ve müstakil şekilde gireceği bu seçimden alının akıyla çıkacağından hiçbir şüphemiz yok. Memleketimizde nefes aaldırmak için açtığımız üçüncü yolun milletimiz tarafından teveccüh olacağına inanıyoruz. Biz önümüzdeki seçimlerde iyi belediyecilik vizyonumuzla milletimizi beton yığınlarına mahkum eden rantçı ve fırsatçı yönetim anlayışına son vereceğiz. Yetkiyi devraldığımız tüm şehirlerimizde, tüm ilçelerimizde insan ve odası bütüncül bir imar anlayışıyla yeniden planlayarak halkımıza hizmet vereceğiz. 31 Mart 2024'te gireceğimiz seçimler 'ceketimizi koysak kazanırdı' anlayışına karşı 'Milletin Istediği kazanır' diyen İYİ Parti'nin mücadelesidir. Bu seçimler seçmeni maraba görenlere karşı seçmeli velinimet olarak gören İYİ Parti'nin mücadelesidir. Bu seçimler yan gelip yatanlara karşı durmadan, bıkmadan, yorulmadan çalışan İYİ Parti'nin mücadelesidir" ifadelerine yer verdi. 

"İTTİFAKI YÖRE HALKI GERÇEKLEŞTİRİYOR" 

Ergun Özgün bugün İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı'nda gerçekleştirdiği basın açıklamasında, " Yerel yönetim seçimleri gerçekten de yereldeki yapının adaya sahip çıkıp çıkmamasıyla alakalı bir sonuç veriyor. Evet 1999'da yaklaşık yüzde dört buçukluk bir partinin adayı olarak seçime girdik. Yaklaşık yüzde 38 ile seçim kazandık. Arkasından Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı olarak 2004 seçimlerine girerken partinin oyu Menderes ilçesinde yüzde 19'du Menderesli ahali bize yüzde 23,5 oy vererek görevlendirdi. Yani şunu anlatmaya çalışıyorum. Yerel seçimlerde iş birliği, ittifak gerçekten de yöre halkı tarafından gerçekleştirilebiliyor. Menderes ahalisinin bize olan güven ve bizimle beraber kol kola girerek doğru yere Menderes'i kimse taşıma gayretlerine önderlik etme fırsatı ve imkanını bulduk" ifadelerini kullandı. 

"100 YILLIK ÇÖP TESİSİNE KARŞI ÇIKTIĞIMIZ İÇİN..." 

İzmir Önceki Dönem Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile arasında yaşanan 'çöp tesisi' gerginliğini hatırlatan Özgün, "Kentinin çöplük alanı olarak değerlendirilmesi İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gündeme gelince onlara şunu anlatmaya çalıştık; İzmir'in 30 ilçe içerisindeki tüm bilimsel veriler Menderes'i işaret ediyorsa biz bilimi tartışmaya açık bir kafa yapısına sahip değiliz. Fakat hiçbir bilimsel verinin oturmadığı ve doğrudan doğruya 'ben yaptım oldu' bir anlayışla Menderes ilçesine 100 yıllık bir süreç için çöp depolama tesisleri yerleştirilecekse biz bütün makamlarımızı bırakabiliriz. Fakat halkla beraber kol kola girerek 'Menderes ilçesinin İzmir'in çöplüğü olmasına müsaade etmeyiz' tavrını sergilediğimizden dolayı 2014 yılında bizim halkla buluşma ve hizmet etme sürecimiz sonlandırıldı. Fakat 2014 yılında halk mitinglerinde konuştuğumuz bir şey vardı. Dedik ki 'ama başkan olarak, ama yurttaş olarak Menderes'e karşı sorumluluklarımı yerine getirmeye devam edeceğim'. O günden bugüne kadar her platformda, her imkan bulduğumda, her fırsat bulduğumda Menderes ilçesinin hakkını hukukunu korumak adına onların önüne düşmeye çalıştım. Onlarla kol kola girmeye çalıştım. Ve bu çabamızı, emeğimizi, gayretimizi onlarla bütünleştirerek Menderes'in daha iyi olması adına bir çabaya dönüştürdük. Bugüne kadar da bizim haklı olduğumuzdan dolayı Menderes ilçesi 100 yıllık geleceğini ipotek altına alacak bir çöplük olma durumuna maruz kalmadı" diye konuştu. 

"BİR EKSİĞİN AYIBI" 

Ergun Özgün açıklamasını, "Şimdi biz bugün yeni baştan ilçemize hizmet etme arayışı içerisindeyiz. Bizler halkın talebi varsa adayın iştahı varsa onları buluşturma noktasında sorumlu hissediyoruz kendimizi. Ve hizmet etme fırsatı vermek istiyoruz.  Bu anlayışın egemen kılındığı ve dünya görüşümüzle örtüşen bir yapının içerisinde yaşadığım yere ve ülkeme hizmet edebilme fırsatını bizlere verdikleri için, onlarla beraber bu yola çıktığımız çok mutluyum. Dün yaşadığımız her yerde bunları ifade etmeye çalıştık. Dünya görüşümüzü ifade etmeye çalıştık. Elbette insanız ve insanlığımızın üzerine bir siyasi kimliklerimizi giydiriyoruz. Fakat o giydirdiğiniz siyasi kimlikleriniz bizim insani kimliklerimizin içerisinde bir örtüşüyorsa bir anlam ifade ediyor. Toplum içerisinde karşılık buluyor.  Menderes kenti kırsalın tüm sıcaklığını bünyesinde barındıracak. Kentin kimliğini oturtacağız. Kentin bütün olanaklarını yaşayacaklar. İzmir kentine bizim mesai harcamaya mecburiyetimiz var. Tüm kalbimle inandığım gibi İzmir kentinde bize ihtiyacı var. Bunu yapmak adına hep beraber yola çıkalım. Bunu yapabileceğimize inandığımız için bu cümleleri kuruyoruz. Çünkü biz yarın öbür gün bu laflar hepimizin karşısına çıkacak. Eğer iddialı laflarımızdan  bir tane eksik olursa zaten ahali bizi dinlemesin bir daha. On tane söyledim, dokuz yaptım. Bir eksik kaldı. Evet o bir eksiğin ayıbını, yorgunluğunu yaşayacak insanlarız bizler" ifadeleriyle sonlandırdı. 

Açıklamanın ardından diğer ilçelerin adayları da basına poz verdi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası