Ege Postası
Geri

Başkan Engin’den çarpıcı mesajlar: Yolsuzluk yapmadık israf etmedik

Narlıdere Belediye BaşkanıAli Engin TR35 TV’de yerel seçime yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ali Engin açıklamasında, “Biz İzmir’in en borçlu belediyesini devraldık ama en çok icraat yapan belediyesiyiz. Bizi değerlendirirken ölçülü değerlendirsinler. Biz tertemiz belediyeyi yönettik. Yolsuzluk yapmadan kaynakları doğru kullanarak israf etmedik. Yatırımları önceliklere göre belirleyerek topluma hizmet götürdük”dedi.
Başkan Engin’den çarpıcı mesajlar: Yolsuzluk yapmadık israf etmedik
Haberler / Yerel Politika
19 Ocak 2024 Cuma 12:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, TR35 TV’de yayınlanan 8. Gün programında Gazeteci Mithat Umutoğulları’nın sorularını yanıtladı.

İZMİR VERDİĞİNİN KARŞILIĞINI ALAMADI

AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ’ın adaylığını değerlendiren Ali Engin, “Ben 2014’te yerel seçime giderken CHP İzmir İl Başkanıydım. Binali Yıldırım partinin ikinci adamı ve bakandı. Yıldırım yüzde 36 oy aldı. MHP seçmeninin büyük çoğunluğu Aziz Kocaoğlu’na vermişti. Ardından Nihat Zeybekçi aday oldu, Zeybekçi yüzde 38 oy aldı. O gün dolar düşüktü, enflasyon yoktu. İşsizlik düşüktü, terör minimalize edinmişti. Bugün dünyada birinciyiz. Her hafta 9-10 şehit geliyor. Devlet terörle de etkin mücadele edemiyor demek ki. İzmir’de metroya kazma vuramadı. Şehir Hastanesi yüksek bedellerle özel sektör tarafından yapıldı. AK Parti’nin son 20 yıldır İzmir’de yaptığı yatırım Şehir Hastanesi’dir. Kamunun Anadolu’ya yaptığı yatırımlar İzmir’e yapılmadı. İzmir’den çok vergi alıyorsun ancak yatırım yapmıyorsunuz. İzmir’de Narlıdere Metrosu, Buca Metrosu, Çiğli tramvayı için pay ayrılmadı. Binali Yıldırım’ın vaadi tüp geçit yapılmalıydı. Selçuk kanalı büyük bir proje değil, bu yapılabilirdi. Bayındır yolu 15 yıldır devam ediyor. 60 KM olan bir bölünmüş yol yeni bitti. İzmir Büyükşehir Belediyesi, temiz su kanallarını değiştirdi, arıtma yaptı. Çiğli artıma tesis yaz aylarında bitecek ve Körfez mavileşecek. Çiğli’ye gidilirse orada devasa bir arıtma ünitesinin kaba inşaatının devam ettiğini görecekler” ifadelerine yer verdi.

650 OTOBÜSÜ TANITAMADIK

Tunç Soyer’e yönelik ‘çalıştı ama satamadı’ eleştirilerini değerlendiren CHP’li Engin, “2. yılda Konak Meydanı’ndan Üçkuyular Feribot İskelesi’ne kadar 650 otobüs filosunun dizildiğini gördük. Aynı tarihlerde İstanbul 250 otobüslük anlaşma yaptı diye büyük bir tanıtım yapmıştı. İstanbul’un nüfusu 20 milyon bizim 5 milyon. Biz 650 otobüs alıp tanıtamıyoruz. İstanbul 250 otobüsü daha iyi tanıtıyor. Burası bir kamu kurumu, halka hizmet ediyoruz. Bu hizmetleri sabah akşam anlatmak partiler arasında başka şeye neden olur. Biz belediyeyi siyasete alet edemeyiz. Belediyelerin parti rekabeti yaratmaması lazım” diye konuştu.

“EN ÇOK ANAOKULU YAPAN BELEDİYE”

Belediye başkanlarının siyasete girmemesi gerektiğine vurgu yapan Başkan Ali Engin, “Ben siyaseti de bilirim. Ancak biz vatandaşa söz verdik. Belediye başkanı seçilince buranın sorunlarını çözeceğiz dedik. Biz kamu kurumuyuz. Harcadığımız bütçeyi vatandaştan aldığımız vergilerle kullanıyoruz. Bizim partililiğimiz dünya görüşümüz doğrultusunda icraat yapmak. CHP’li bir belediye başkanı olarak en büyük özelliğimiz, halka verdiğimiz ‘şeffaf, namuslu ve dürüst yöneteceğiz’ sözünü tutmak. Kaynakları doğru kullanacağız. Vatandaşa eşit yaklaşacağız. Eğitime önem vereceğiz. Kadınların çalışmasını teşvik edeceğiz. Kültür ve sanata değer vereceğiz. Bu doğrultuda Çocuk Senfoni Orkestramız ve anaokullarımız örnek projelerimiz. Bu icraatlerimiz bizi sosyal demokrat, Atatürkçü, Cumhuriyetçi bir siyasetçi yapacak. Bağırarak, kutuplaştırarak siyaset yapamazsınız. Ben böyle davranmaya çalıştım. Nüfusa oranla en çok anaokulu yapan belediyeyiz. Bunu devlet yapamadı. Biz 3 yaşında çocuğu öğretmenle buluşturuyoruz. Kadınları da çalışma hayatına gönderiyoruz. Bizim belediye başkanı olarak partililiğimiz bu” ifadelerine yer verdi.

“EN BORÇLU BELEDİYEYİ DEVRALDIK”

Belediyede yapılan hizmetleri anlatan Başkan Engin, “Pir Sultan Abdal projesi’ni 30 Mart’a kadar bitireceğiz. İçinde 10 tane yemek yiyecebileceğimiz alan var. AYnı zamanda bir yeşil alan. Şehrin toplanma merkezi olacak. Şu an o projeyi 200 milyona yapamazsınız. Biz 60 milyona bitireceğiz. Bütçemiz sınırlı ama inandıktan sonra yapabiliyorsunuz. Yukarıköy projemizi de 200 milyona yapamazsınız. Kadın temizlik görevlilerimiz sayesinmde iddia ediyorum, İzmir’in en temiz sokakları Narlıdere’de. Biz İzmir’in en borçlu belediyesini devraldık ama en çok icraat yapan belediyesiyiz. Bizi değerlendirirken ölçülü değerlendirsinler. Biz tertemiz belediyeyi yönettik. Yolsuzluk yapmadan kaynakları doğru kullanarak israf etmedik. Yatırımları önceliklere göre belirleyerek topluma hizmet götürdük. Ali Engin eleştirilebilir ama ‘neden yapılamadı?’ sorusunu da sormak lazım. Geçmişten gelen borç yükü, ekonomik kriz, pandemi.  Biz buna rağmen 3 yıllık borcumuz vardı. Biz bunu 180 milyona indirdik. Biz rasyonel bir bütçe yönetimi yaptık. Belediye başkanlığı bu verilerle ölçülmeli. Ne devraldı, ne yaptı ve nereye getirdi diye bakılmalı” dedi.

“GÖREVİMİ GURURLA TAMAMLADIM”

Sokakta karşılık bulduğuna dikkat çeken Başkan Ali Engin, “Sokakta sade vatandaşlarımızla müthiş bir iletişimim var. Küçük bir ilçede 15 tane aday adayı var. Bu 15 aday belediye başkanını eleştirerek yerime geçmeye çalışıyor. Bu seçmenlerde bir olumsuzluk yaratmadı ancak parti çevresinde negatif halka oluşturdu. Belediyi temiz, açık ve saydam şekilde yönettik. Bazen bazı arkadaşlar iftiraya varan şeyler söylüyor ben cevap vermiyorum. Bu iftiralar tutmuyor. Bizi İzmir’de bilen biliyor. Vatandaşta benim beklediğimin ötesinde teveccüh var. Her partiden seçmen aday olduğum takdirde destekleyeceğini söylüyor. Ben onurlu ve gururluyum. Bir siyasetçi için bundan güzel bir şey yok. Gururla görevimi tamamladım. Vatandaş ile güven sorunum yok. İşimi iyi yaptım. Mali olarak belediyeyi iyi yönettik. Bir siyasetçi başka ne yapabilir? “ ifadelerine yer verdi.

“KILIÇDAROĞLU’NA OY KULLANDIM”

Kurultay sonrasi parti içi hesaplaşma iddialarının gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Narlıdere Belediye Başkanı Engin, “13 yıllık bir Kılıçdaroğlu dönemi yaşadık. Türk siyasetine ve partiye kattığı çok değerler var. Toplumun motivasyonunu kaybettik ve Kurultay’da bu tepki genel başkana gösterildi. Ben oyumu ve imzamı Kemal Kılıçdaoğlu’na kullandım. Parti içindeki demokrasiye saygı duyarak yeni Genel Başkanımızı destekliyoruz. Özgür Özel yeni bir siyasi değil. 13 yıllık dönüşümün önde gelen aktörlerinden biri. Zaten yıllarda birlikte çalıştık. Parti içinde ayrım yapılmıyor. Bütün başkanları görevine atadı. Bu olumlu bir şey. Bizim de talep ettiğimiz hukukumuz korunsun. Ben belediyeyi düzgün yönetmişsem devam etmem gerekiyor. Kurultay’da Kılıçdaroğlu’na oy vermem siyasi bir iradeydi. İzmir olarak öyle bir karar alındı biz de uyduk. Buradan Özgür Bey’e olumsuz bir anlam çıkmaz. Biz Kurultay kararlarına saygılıyız” diye konuştu.

“SORUMLUSU HÜMÜKET DEĞİL BELEDİYE”

Soyer’e yönelik eleştirileri değerlendiren Başkan Ali Engin, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer yaptığı işi anlatamadı. Ekonomik kriz öngörülmeliydi. Bu durumlar siyasetçinin karnesine olumsuz olarak işliyor. Büyükşehir geçmişte alınan metro, araç, gemilerin ödemelerini yapıyor. Bunlar belediye bütçesini etkiledi. İşçi maaşını geç alırsa eleştirir. Bazı yatırımlar iptal edilirse eleştirilir. Asfalt, altyapı, ana arterlerin sorunlarını hükümetten bilemeyiz. Bunun sorumlusu belediyedir. Vatandaş ekonomik krize bakmıyor. Bu durumları iyi yönetmek gerekiyor” dedi.

“İYİ PARTİ SÜRÜKLENDİ”

İYİ Parti’nin yerel seçim tavrını değerlendiren Başkan Engin, “İYİ Parti, hangi koşullarda siyaset sahnesine çıktı? Siyasal islamcıların tam da zorlayıcı bir döneminde MHP yöneticileri buna itiraz ettiler. MHP’den ayrılarak İYİ Parti’yi kurdular ve seçime girdiler. Ortak mutabakat metni, 6’lı masa Cumhuriyet tarihine altın harflerle geçecek. Gelinen noktada yenildik. Bu yenilgide Meral Akşener’in ve diğer partilerin ne kadar etkisi var bu uzmanlık alanımız değil. İYİ Parti seçim sonrası AKP- MHP’nin Türkiye’yi sıkıştırmak istediği kanala sürüklendi” diye konuştu. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası