Ege Postası
Geri

AK Partili vekilin terör çıkışına Kaya'dan yanıt

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya’nın, EGİAD Başkanı Seda Kaya’ya yönelik “Terörü kınamaktan çok, cesaretlendirici ifadeler kullanıyor” sözleri iş dünyasında da yankı uyandırırken, Kaya’dan yanıt gecikmedi. Hayatı boyunca teröre hep aynı şekilde tepki verdiğini belirten Seda Kaya, “Üzülerek görüyoruz ki, değerli milletvekilimize kendimizi anlatamamışız. Kendisini ağırlayıp fikir alış verişinde bulunmayı arzu ederiz” dedi. Kaya’ya MHP İl Başkanı Necat Karataş ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan da destek geldi. AK Partili Atilla Kaya'nın 'HDP'li ağzı' çıkışı tartışma yarattı
AK Partili vekilin terör çıkışına Kaya'dan yanıt
Haberler / Yerel Politika
24 Mart 2016 Perşembe 13:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
HABER SERVİSİ – Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Başkanı Seda Kaya, geçtiğimiz günlerde terörle ilgili yaptığı açıklamayı sert şekilde eleştiren AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya’nın çıkışına, farklı bir üslupla yanıt verdi. Kaya, “Demek ki değerli vekilimize kendimizi anlatamamışız” dedi, Atilla Kaya’yı, EGİAD’a davet etti.  

AK PARTİLİ BAŞKANI: EGİAD BAŞKANI HDP'LİLERİN AĞZIYLA KONUŞUYOR HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, dün yaptığı basın açıklamasında, EGİAD Başkanı Kaya’yı sert dille eleştirdi. Kaya, açıklamasında, geçtiğimiz günlerde EGİAD Başkanı Seda Kaya’nın bir açıklama yaptığını ve açıklamasında terörü kınamaktan çok, terörü cesaretlendirici ifadeler kullandığını öne sürerek, “Terörü ve destekçilerini kınamak yerine siyasi fırsatçılık yaparak eleştiri oklarını devleti yönetenlere çıkartanlar korosuna İzmir’den de katılanlar olduğunu üzülerek gözlemliyoruz. EGİAD Başkanı Sayın Seda Kaya bir açıklama yapıyor, ‘Bombalar patlıyor, ülkeyi yönetenler istifa etsin’ diyor. Bu açıklama, terörü ve destekçilerini cesaretlendiren bir açıklamadır. EGİAD Başkanı bu açıklamasıyla, HDP’lilerin ağzıyla konuşmuştur. Ankara’da Selahattin Demirtaş’ın söylediği ile İzmir’de Seda Kaya’nın söylediği arasında bir fark yoktur. İkisi de eleştiri oklarını terör örgütü yerine devlete ve devleti yönetenlere yöneltmekte, yöneticilere ‘istifa’ çağrısında bulunmaktadır” ifadesinde bulundu.  

Bu açıklama üzerine, EGİAD Başkanı Seda Kaya’nın yanıtı gecikmedi. Türkiye’nin en eski ve köklü genç işadamları derneği olarak 26 yılı geride bırakan EGİAD’ın, bugüne kadar terör ve ayrılıkçı fikirlere takındığı tutum ve tavrının her zaman net olduğunu belirten Kaya, “Bu konudaki kesin ve net tavrımız, tutumumuz; halkın, iş dünyasının, siyasi çevrelerin kısaca tüm kamuoyunun malumudur.  Şahsen benim de 36 yıllık yaşamımda, iki dönemdir başkanlığını yürüttüğüm EGİAD’da hem kendimin hem de yönetim kurulumuzun teröre verdiği tepki aynı şekildedir, kesindir ve nettir.
Bugüne kadar teröre ilişkin kınama ve tepki yazılarımız, bu konuda yaptığımız tüm açıklamalar, Web sitemizde tüm açıklığıyla mevcuttur” dedi. “Üzülerek görüyoruz ki değerli milletvekilimize kendimizi anlatamamışız” diyen Seda Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:  
“Tüm siyasi partilere eşit mesafede duran, hepsine gerek EGE Toplantılarında gerekse üye buluşmalarında kürsüsünü açan EGİAD,  bugüne kadar birçok İktidar Partisi Bakanı, Milletvekilini, Parti Yöneticisini, Teşkilat Sorumlusunu ağırlamış ve görüş alışverişinde bulunmuştur. Aynı şekilde hakkımızda yanlış düşünen değerli milletvekilimizi de en kısa zamanda tüm üyelerimizle birlikte ağırlayıp, fikir alış verişinde bulunmayı arzu ederiz.”



KOCAOĞLU: İZMİR SAHİPSİZ DEĞİL!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AKP İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya tarafından “terörü ve destekçilerini cesaretlendirmekle” itham edilen Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya’ya sahip çıktı.
Kurulduğu günden itibaren İzmir’in, Ege bölgesinin ve ülkenin gelişmesine, kalkınmasına katkı koyan, geliştirdikleri projelerle bu konuda lokomotif rolü üstlenen EGİAD yönetici ve üyelerine şükran duyduklarını söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak, göreve geldiğimiz günden bu tarafa, kentimizin geleceği olarak gördüğümüz EGİAD Ailesi’ne hep inandık, hep güvendik. Bu inanç ve güvenimizde hiç yanılmadık. Kalpleri vatan ve millet sevgisi ile attığından kuşku duymadığımız genç iş insanlarımıza her türlü desteği vermeye özen gösterdik. Ve bu desteğe tüm gücümüzle devam edeceğiz” dedi.
Dün başka sivil toplum örgütü ve kuruluşlara yapılan karalama kampanyasının, birgün önce Büyükşehir Belediyesi’ni hedef aldığını hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı, sözlerini  şöyle sürdürdü:
“Üzülerek görüyoruz ki, aynı karalama kampanyası, bugün Başkanı şahsında EGİAD’a yapılmaktadır.  Ama İzmir sahipsiz değildir! Birinci görevi birlik ve beraberliğin tesisi olan siyasilerin, politik çıkarları için kişi ve kurumlara yönelttiği mesnetsiz suçlamalar, mutlaka ve mutlaka gereken cevabı almalıdır ve alacaktır. İzmir ve İzmirliler bu oyuna seyirci kalmayacaktır. Sayın Milletvekili tarafından ortaya atılan suçlama, sadece siyasi ortamı değil ekonomi dünyasını da olumsuz etkileme yönünden son derece talihsiz bir açıklama olmuştur. Yıllardır çok yakından tanıdığımız EGİAD Başkanı Sayın Seda Kaya’nın  ‘terörü cesaretlendirmekle’ itham edilmesini asla kabul etmediğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyorum.”




KARATAŞ'TAN KAYA'YA DESTEK
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Necat Karataş’tan EGİAD Başkanı Seda Kaya’ya destek geldi. Karataş; “AKP günahını örtmek için şimdi de fırsatçılığa mı başladı.  Teröristleri davul zurnayla karşılarken, devletin savcıların ayaklarına gönderirken vicdanınız neredeydi'” diye sordu.

“ Terörün büyük bir sorun olduğunu herkes biliyor da bir tek AKP öğrenemedi. Buzdolabında sakladığı Çözüm Süreci bozuldu koktu ama onlar hala bunu anlayamadı” diyerek sözlerini sürdüren MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, “İzmir’in hassasiyeti ortadadır. Bunu da herkes bilir. Bu esas itibariyle Türliye’nin yani Türk Milleti’nin hassasiyetidir.  2002 yılından bu yana AKP iktidarını uyarıyoruz. Liderimiz her fırsatta yanlış yolda olduklarını söylüyor ama yanlıştan geri dönmüyorlar. Şimdi Çözüm Sürecinin, Habur’un, Oslo’nun, Dolmabahçe’nin, Kandil ve İmralı görüşmeleri hatalarının bedelini millet ödüyor AKP’liler zeytinyağı gibi üste çıkıyor”

Başları Önde, özür dilesinler

“Fırsatı eline geçirip, milleti ve milletin kurumlarına saldırmak onları kurtarmaz, kurtarmayacak! Biz MHP olarak her hatalarında ihtar ve ikaz ettik, dinlemediler. Bugünlerin tek suçlusu AKP’lilerdir. Bunu biliyorlar, yapacakları en iyi iş başlarını öne eğip hatalarını kabul etmeleri ve özür dilemeleridir”

Hangi medeniyet tasavvuru

Bir takım AKP vekilleri de sığınmacı Suriyeliler ile ilgili olarak “medeniyet tasavvuru” kılıfına bürünüyormuş, vah hallerine! Onların medeniyet tasavvuru ancak insanların Ege Denizinde ölüme yollanması ve trafik lambalarında çoluk çocuk dilenmesi olsa gerek! Ne den bahsediyorla? ‘MHP Lideri Sayın Bahçeli’nin Tampon Bölge oluşturulmalı’ dediğinden ne kadar süre geçt? Şimdi uğraşıyorlar, yazık! Böyle işleri bıraksınlar, kurumlara ve hassasiyetler saldıracaklarına hatalarını itiraf edip özür dilesinler. Biz MHP olarak takipteyiz, destek olacağımız zaman desteğimiz milletimize ve devletimizedir. Unutmasınlar ki pençelerimiz enselerinde Türk Milletinin hakkı için mücadele ediyoruz.” Diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası