Ege Postası
Geri

Abdulkadir Konukoğlu: Şehirleri birlik ve beraberlik kalkındırır

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, birlik ve beraberlik ruhunun şehirleri kalkındırdığını söyledi. Bu konuda Gaziantep’i örnek gösteren Konukoğlu, kentin menfaatine bir karar alındığında ilgili kurumların bir...
Abdulkadir Konukoğlu: Şehirleri birlik ve beraberlik kalkındırır
Haberler / Güncel
25 Nisan 2013 Perşembe 17:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, birlik ve beraberlik ruhunun şehirleri kalkındırdığını söyledi. Bu konuda Gaziantep’i örnek gösteren Konukoğlu, kentin menfaatine bir karar alındığında ilgili kurumların bir araya gelerek ‘ortak akılla hareket’ ettiğini vurguladı. “Adana’ya ne oldu arkadaşlar '” diye soran Konukoğlu, sanayi ile şehirlerin büyüdüğünü açıkladı.

Güney Reklamcılar Derneği’nin (GRD), Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi ile ortaklaşa Hilton Oteli’nde düzenlediği 4. Ulusal Pazarlama İletişimi Kongresi’nde “Şirketlerin, şehirlerin geleceğindeki rolü” konulu sunumu yapan Konukoğlu, ilke haline getirdiği ‘Dünyada Türkiye, Türkiye’de Gaziantep’ sözünü hatırlattı.

Adana’daki sanayici ve işadamının kazandıklarını buraya yatırım yapmasını öneren Abdulkadir Konukoğlu, Gaziantep’te girişimcinin başka yere gitmeyerek, tüm birikimini ‘cebinde veya bankaya koymadan’ sanayiye yatırdığını kaydetti. Gaziantep’in büyümesindeki temel aspirinin ‘birliktelikte’ yattığına dikkat çeken Konukoğlu, “2000’li yıllardaki ekonomik krizde bütün bankalar sanayicilerin üzerine geldi. Bizdeki 67 bankayı toplayıp, ‘Arkadaşlar sanayicinin üzerine gelmeyin, biz onlara kefiliz.’dedik. Sonra bankalar üzerimize gelmedi. Sakın ola ki sorunlar karşısında ferdi hareket etmeyin. Birbirinizi gammazlamayın. Komşunuzun yaptığı işi yapmayın. Bugün Gaziantep’te her sektörde yatırım ve üretim var; 200 civarında ülkeye ihracat yapıyoruz. Yaklaşık 6 milyar dolarlık ihracat söz konusu. Biz Sanko olarak 108 ülkeye 500 milyon dolarlık ihracat yapıyoruz.”dedi.

Çocukken Adana’ya gıpta ettiğini ve gelip buradan eski makineleri aldığını anlatan Konukoğlu, ilin biraz silkinmesini istedi. Sanayi kültürünün oradaki insanlara aşılanmasındaki önemi üzerinde duran Konukoğlu, devlet kurumlarının sanayiciye sahip çıkıp, onların önlerini açmasındaki zarureti hatırlattı. Konukoğlu, şöyle devam etti: “Şu anda bizim için lahmacun ve baklava dördüncü sırada. Turizm’de Zeugma, sanayi denildiğinde Gaziantep akla geliyor. Ortak akıl bir şehri kalkındırır. Eğer Sanayi Odası ile Ticaret Odası kavga eder; Organize Sanayi ile Ticaret ayrı kafada olursa; belediye başkanı sanayiciyi dinlemezse; halk sanayiciyle bir bütün olmazsa maalesef o şehir gelişmez.”



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası