Ege Postası
Geri

Aday öğretmenler Vali Toprak'ı ziyaret etti

İzmir'de 'Aday Öğretmen Yetiştirme Programı' kapsamında bulunan stajyer öğretmenler, İzmir Valisi Mustafa Toprak ve Milli Eğitim Mürürü Vefa Bardakçı'yı ziyaret etti.
Aday öğretmenler Vali Toprak'ı ziyaret etti
Haberler / İzmir
5 Mart 2016 Cumartesi 15:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Valilik Makamında Gerçekleşen Ziyarette; İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı ve ilimizde “Aday Öğretmen Yetiştirme Programı" kapsamında göreve başlayan öğretmenlerden temsilen bir gurup stajyer öğretmen hazır bulundu. İl Milli Eğitim Müdürü Bardakçı; “257'si İzmir kadrosuna olmak üzere toplam 1162 atanan stajyer öğretmen bulunuyor. Danışman öğretmenlere iki gün eğitim verdik ve eğitim sonucunda branşlarına uygun şekilde kendi bulundukları bölgede, istedikleri okullarda danışmanlarla birebir eşleştirdik. Bu yöntem ilk defa uygulanıyor. Ağustos sonuna kadar bu eğitimi tamamladıktan sonra 1 Eylül'de esas atandıkları yerlerde göreve başlayacaklar" dedi.



Vali Toprak da öğretmenliğin çok önemli bir meslek olduğunun altını çizdi. Vali Toprak, "Sabah okula gittiğimiz de okulun bahçesinde ya da sınıfımız da öğrencilerin yüzüne baktığımız da onların evden veya dışarıdan bir sorunu, problemi olup da okula taşıyıp taşımadığını görmeliyiz. Zaman zaman madde kullanımı, cinsel istismar, diğer her türlü suç ortamları ve yoksulluk insanların yüzüne vuruyor. Birebir çocuklarla temas kurarak bunları ortaya çıkarabilmeliyiz. Pedagojik formasyon noktasında eğitimleri aldınız. Kendimizi mutlaka yenilememiz, okumamız gerekiyor. Umarız ki tüm bu çerçevede eğitim öğretime, ülkemizin gelişmesi ve kalkınmasın için başarılı fertler yetiştirirsiniz. Sınıfa girdiğinizde her bir ideolojiden, yaklaşımdan etkilenen öğrenciler olabilecektir, Ama sizin göreviniz Anayasamız, Kanunlarımız, örf ve ahlaki değerlerimiz, medeniyet değerlerimiz çerçevesinde şahsiyetli ve bilgi ile teçhiz edilmiş nesil yetiştirmektir" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası