Ege Postası
Geri

Adil bir dünyanın tek reçetesi İslam Birliğidir

Saadet Partisi İzmir İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Bayram Sakartepe, iki milyarlık İslam coğrafyasının oluk oluk akan kana, gözlerden süzülen gözyaşlarına, yüreklerden sızan ağıtlara ve yaşanan acılara doyduğunu söyledi. Saadet Partisi İzmir Teşkilatı, bayramın üçüncü günü il binasında düzenlediği programda partilileriyle bir araya gelerek bayramlaştı. İl yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları üyelerinin hazır bulunduğu programa çok sayıda partili katıldı.
Adil bir dünyanın tek reçetesi İslam Birliğidir
Haberler / Yerel Politika
17 Ekim 2013 Perşembe 13:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Bayramlaşma töreninde konuşan İl Başkanı Sakartepe, bu bayrama özgü olarak kesilen kurbanın, ekonomik ve toplumsal bir dayanışma oluşturduğunu ve böylece Müslümanlar arasında bütünleşmenin hayat bulduğunu dile getirdi. Batı kaynaklı siyasi krizler, askeri darbeler, etnik ve mezhepsel çatışmalar nedeniyle pek çok yerin kan gölüne döndüğünü vurgulayan Sakartepe, birçok Müslüman toprağında binlerce kişinin çeşitli olaylarda hayatını kaybettiğini ifade etti. Bayram Sakartepe “İslam ülkelerini teker teker saysak, hangisinde bir iç karışıklık, savaş, çatışma ve huzursuzluk yoktu? Suriye, Gazze, Irak, Arakan, Doğu Türkistan, Çeçenistan, Keşmir, Bangladeş, Mali, Etiyopya, Sudan, Somali, Libya, Yemen, Pakistan ve Mısır. Ne kadar acıdır ki, çatışmanın, savaşın, katliamın, göçün, açlık ve sefaletin pençesinde olmak, adeta Müslümanların kaderine dönüşmüş durumdadır. Zulüm ve haksızlıklar sonucu meydana gelen feryatlar göklere yükseldi. Bunların devam edip gitmesine göz yumamayız. Uyanmanın ve sorumluluğumuzu kuşanmanın zamanı çoktan gelmiştir ve geçmektedir.” diye konuştu.
Uluslararası alanda güçlü bir birlik
Dünyada bugün adaletsiz, gücü ve kuvveti üstün tutan bir düzen hüküm sürdüğünün altını çizen Saadet Partisi İl Başkanı Sakartepe, “İslam coğrafyasının özellikle bugün yaşadığı problemler, İslam ülkelerinin uluslararası alanda güçlü bir birlik oluşturmasının ne kadar büyük önem taşıdığını daha fazla ortaya koymaktadır. Milli Görüş, siyasi arenaya çıktığı günden beri bunun önemini anlatıp mücadele etmektedir. Milli Görüş’ün İslam Birliğini hedef almakla ne kadar doğru bir mücadele içinde olduğu bir kez daha gözler önüne serilmiştir.” dedi. Hakkı, adaleti ve merhameti üstün tutan medeniyeti yeşertme amacı taşıdıklarını kaydeden Sakartepe, Saadet Partisi’nin sadece ülkemizi değil, İslam alemini ve tüm dünyayı hakka dayalı adalet merkezinde yeniden kurmayı hedefleyen tek parti olduğunu belirtti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası