Ege Postası
Geri

Ak Parti'de büyükşehir aday adaylığını açıklayan ilk isim Sait oldu

Büyükşehir aday adaylığını açıklayan AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait “Büyükşehir başkan adayımızın parti oyumuzun üzerine ilave oy getirmesi gerekiyor. İddialı konuşuyorum, bunu ben sağlarım. Halk adamıyım. Göçmenlerin ve Kürt kökenli vatandaşlarımızın oyunu alırım. Kendime güveniyorum” dedi
Ak Parti'de büyükşehir aday adaylığını açıklayan ilk isim Sait oldu
Haberler / Yerel Politika
21 Mart 2013 Perşembe 10:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, 2014’te yapılacak yerel seçim öncesi büyükşehir belediye başkan aday adayı olduğunu açıkladı. 6 aydır bu göreve hazırlandığını belirten Sait, “Aday adaylığımı heyecanlı bir çıkışla söylemiyorum. Başkanlığa hazırlanıyorum. Genel Merkez’de ve parti grubunda bunu herkese söyledim. Büyükşehir başkan adayımızın parti oyumuzun üzerine ilave oy getirmesi gerekiyor. İddialı konuşuyorum, bunu ben sağlarım. Halk adamıyım. Göçmenlerin ve Kürt kökenli vatandaşlarımızın oyunu alırım. Kendime güveniyorum” dedi.
Yerel seçimlere bir yıl kala AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım mı yoksa Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay mı olacak tartışmalar devam ederken, AK Parti’nin balkan göçmeni milletvekili Rıfat Sait, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olduğunu açıkladı. Yeni Asır’a konuşan Sait, bu konuda istekli ve ciddi bir çalışmanın içerisinde olduğunu belirterek, “Siyasi terbiyemiz beklememizi gerektiriyor. Ayrıca parti büyüklerimize bu göreve hazır olduğumu anlatmamız lazım. Aday adayı olduğumuzu ifade ettik. Başbakanımızın da bu konuda bilgisi olduğunu öğrendim. Görev verilirse, ne yapılması gerekiyorsa yaparım” dedi.

ELİME SU DÖKEMEZ
Sait, 6 aydır bu göreve hazırlandığını anlattı. “Heyecanlanıp böyle bir çıkış yapmıyorum” diyen Sait, “Herkesin aday olma imkanı, bu anlamda belli bir şansı da vardır. Partimizin İzmir’de belli bir oyu var. Büyükşehir belediye başkan adayımızın partimizin oyunun üzerine ilave koyması gerekiyor. ‘o’ olsun, ‘bu’ olsun tartışmasından ziyade buna bakmamız gerekiyor. Kim aday olursa ilave oy katkısı olur. Bu açıdan kendimi şanslı görüyorum. Balkan göçmenlerinin oyunu alırım. Bunun dışında da halk adamı olmak önemli. Kimse kusura bakmasın ama bu konuda kimse elime su dökemez. Yaşlı ile yaşlı, çocukla çocuk olacaksın. Ben bunu iyi yapıyorum. Bu konuda oldukça iddialıyım. Halk adamlığını benden daha iyi yapacak birisi varsa elini öperim” dedi.

FARKLI ELEŞTİRİLER OLABİLİR ANCAK…
AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, farklı bir milletvekili profili çizdiğini belirterek, “Ben hep halkın arasındayım. Farklı bir milletvekiliyim. İnsanlar yerli yersiz eleştirebilir. Klasik bir milletvekili olmayacağımı söylemiştim. Yaptıklarımızın doğruluğunu daha sonra görecekler.
Diyarbakır’a yaptığımız geziyi başka bir milletvekili düşünmez.
İstanbul’a gittik dalga geçtiler ama bunu daha önce kim yapt? Sadece göçmenlerin değil Kürt kökenli vatandaşlarımızın da oyunu alacağımı düşünüyorum. Diyarbakır’a düzenlediğimiz gezi herkes tarafından takdir gördü. Etrafta ‘göçmenim’ diye dolaşmıyorum. Onlarla iç içeyim. Beraberim. İzmir’de 1.5 milyon göçmen yaşıyor. 18 balkan derneği vardı şimdi bu sayı 26’ya çıktı” dedi.

‘BAŞKAN’ DİYE SESLENİYORLAR
Sait, aday adaylığı ile ilgili zaman zaman espriler de yapıldığını belirterek, “Mecliste bana, ‘başkanım’ diye sesleniyorlar. Sağolsunlar bu görevi bize yakıştırıyorlar. Bu konuda son sözü parti büyüklerimiz söyleyecek. Biz de çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

DİYARBAKIR’DAN SONRA VAN’A GİDİYORLAR
Sait, İstanbul ve Diyarbakır’dan sonra yeni rotalarının Van ve Bitlis olduğunu açıkladı. Sait, “Doğu ile batıyı kaynaştırmak istiyoruz. Bu güne kadar bir kopukluk vardı. Diyarbakır gezimiz bu anlamda çok önemliydi. Kaynaşmayı sağladık. Nisan ayında da Van ve Bitlis’e gideceğiz. Beraber olduğumuzu herkese göstermek istiyoruz” dedi.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası