Ege Postası
Geri

Akay: 10'u geçmez!

Çeşme dönüşü Ege Postası’na kamp ve süreçle ilgili bilgi veren AK Parti İzmir İl başkanı Ömer Cihat Akay, 12 ilçe başkanının istifa düşüncesi olduğunu söyledi. 'Genel Merkez kal derse kalır mısın' sorusuna ‘kalmam’diyen ilçe başkanları olduğu gibi, ‘Genel Merkezin kararına saygı duyarım’ diyen ilçe başkanlarının da olduğunu söyleyen Akay, “Bazı arkadaşlarımızın da ayrılmasına izin vermeyeceğiz.İstifa edecek başkan sayısı 10’u geçmez İstifa edenler illaki aday olacak diye bir şey yok. Bunun altını özellikle çiziyorum” dedi. İl yönetiminde aday adaylığı ekseninde çalışma yaptığının altını çizen Akay, “İstifa edecek yönetici 10’u geçmez. 10’dan fazlasına da müsaade etmeyiz”dedi.
Akay: 10'u geçmez!
Haberler / Yerel Politika
8 Ekim 2013 Salı 13:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti'de 1 Kasım'da son bulacak aday adayı başvuruları sürerken İzmir teşkilatında kritik bir kamp gerçekleşmişti. İzmir İl Başkanlığı yerel seçimler öncesi ilçe teşkilatlarındaki aday adaylığı durumunu masaya yatırırken, Çeşme Ontur Otel’de gerçekleşen kampta İl Başkanı Ömer Cihat Akay, ilçe başkanlarına "adaylık için istifa edecek misiniz" diye sordu. Bergama, Buca, Bornova, Tire, Bayraklı, Konak, Seferihisar, Menemen, Çiğli, Kiraz, Bayındır, Çeşme, Balçova, Urla, Torbalı, Dikili, Narlıdere, Aliağa, Menderes ilçe başkanları Akay’a adaylığı düşündüğünü iletti.

KALMAM DİYENLER VAR!

Çeşme dönüşü Ege Postası’na kamp ve süreçle ilgili bilgi veren İl başkanı Ömer Cihat Akay, 12 ilçe başkanının istifa düşüncesi olduğunu söyledi.12 ilçe başkanı arasında ‘kal’ denmesi halinde kalacağını beyan eden ilçe başkanlarının da olduğunu ifade eden Akay, “Herkesin gönlünde bir aslan yatar ama teşkilat terbiyesi almış arkadaşlar teşkilatın kararına uyar. İstifayı düşünen ilçe başkanı sayısı 20’ye yakın değil. Israrcı olan ilçe başkanlarımız var. Genel Merkez ‘kal’ derse kalır mısın sorusuna ‘kalmam’ diyor. ‘Bu kadar emek verdim ben istiyorum’ diyor. ‘Genel Merkezin kararına saygı duyarım’ diyen de var. Bazı ilçelerde istifa et ayrılabilirsin diyeceğimiz isimler var. Bazı arkadaşlarımızın da ayrılmasına izin vermeyeceğiz.İstifa edecek başkan sayısı 10’u geçmez. İstifa edenler illaki aday olacak diye bir şey yok. Bunun altını özellikle çiziyorum” dedi. 


İLÇELERE KOTA
İlçe yönetimlerinde adaylık düşünenlerin listesini ilçe başkanlarından aldıklarını belirten Akay, “ Serbest bırakırsan herkes aday olmak ister. Bu da teşkilatta sıkıntı yaşatır. Genel Merkez bir kota getirir. Yüzde 20 olur gibi…30 ilçe yönetim kurulu üyesi varsa istifası isteneceklerin sayısı 6 olur” diye konuştu.

İL’DE 10’U GEÇMEZ
İl yönetiminde aday adaylığı ekseninde çalışma yaptığının altını çizen Akay, “İstifa edecek yönetici 10’u geçmez. 10’dan fazlasına da müsaade etmeyiz.Belediye başkan aday adayı olmak isteyen yöneticilerimizin nezaketen istifa etmeden önce gelip benle görüşmeleri lazım. Belki bazı isimlere ‘istifa etme sana ihtiyacımız var’ diyeceğiz” dedi.

KİM BU BAŞKANLAR
Akay’ın istifa edip aday adayı olmakta kararlı olduğunu işaret ettiği 12 ilçe başkanının Bayraklı İlçe Başkanı Ali Aslan, Bornova İlçe Başkanı Hüseyin Özkan, Buca İlçe Başkanı Mustafa Solmaz,Menemen İlçe Başkanı Arif Kuran, Bergama İlçe Başkanı Raşit Ülper, Torbalı İlçe Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Seferihisar İlçe Başkanı Ümit Cingöz, Menderes İlçe Başkanı Mustafa Bahar,Aliğa İlçe Başknaı Kazım Ulaş, Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikçioğlu, Konak İlçe Başkanı Yaşar Ötnü, Dikili İlçe Başkanı Önder Akşengür ve Çiğli İlçe Başkanı Adnan Yılmaz’ın olduğu öğrenildi. Konak İlçe Başkanı Yaşar Ötnü, Aliağa İlçe Başkanı Kazım Ulaş, Çiğli İlçe Başkanı Adnan Yılmaz’ın daha iyi bir aday çıkarılması ve teşkilatın kal demesi halinde kalabileceklerini beyan ettikleri öğrenildi.

İL'DE İSTİFAYI KİMLER DÜŞÜNÜYOR!

İl yönetiminde adaylık için istifa etmesi beklene isimler ise şöyle; Osman Başterzi (Selçuk), Hüseyin Uzun (Karabağlar), Mahmut Badem (Ödemiş) Mustafa Cenger (Çeşme), Nazmi Kalyoncu (Karabağlar), Adnan Yüksel (Gaziemir), meclis üyeliği içinse, Metin Özçeri, Mesut Demirkaya, Mehmet Arıcı ve Ahmet Değirmenci...

AKAY ANKARA'DA

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İl Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı M.Atilla Kaya ile birlikte bugün(Salı) Ankara’ya giderek, yerel seçim öncesi teşkilatlardan aday adayı olmak isteyen isimleri genel merkeze bildirdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı, İzmir İl Koordinatörü Erol Kaya ile görüştüklerini belirten Akay, “Hafta sonu Çeşme’de ilçe başkanlarımız ve ilçe koordinatörlerimizle bir araya gelmiştik. Orada yaptığımız ikili görüşmeler ve istişareler neticesinde, yerel seçimde aday adayı olmak isteyen teşkilat mensuplarımızın taleplerini almıştık. Bu talepleri genel merkezimize götürdük ve Genel Başkan Yardımcımız Ekrem Erdem’e, İl Koordinatörümüz Erol Kaya’ya sunduk. Burada yapılacak değerlendirmeler ve karşılıklı istişarelerin sonucunda aday adayı olmak isteyen teşkilat mensuplarımızla ilgili bir karara varılacak. Sürecin herkes için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası