Ege Postası
Geri

CHP Karşıyaka'da gençlik komisyonu kuruldu, kriz kapıya dayandı!

CHP Karşıyaka’da uzun zamandır gençlik kolları ve ilçe ana kademe arasında yaşanan kopukluk ilçe örgütünü büyük bir krizin eşiğine getirdi. İlçe Başkanı Dr. Ali Karaege, ilçe gençlik kollarına alternatif bir oluşum için düğmeye bastı ve ilçe yönetim kurulu kararıyla "Karşıyaka İlçe Gençlik Komisyonu" kuruldu. Kurulan komisyonun ilçe gençlik kolunu tasfiye etmeye yönelik olduğunu belirten İlçe Gençlik Kolu Başkanı Mustafa Evsen, “Yapılan girişim tüzüğe aykırı…Biz bu komisyonu kabul etmiyoruz. Partili gençler gençlik kolu bünyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.Genel merkeze şikayet edeceğiz” dedi. Komisyonun tüzüğe aykırı olmadığını ifade eden Karaege, “Çalışmayan bir gençlik kolu var. İl’e görevden alınmalarını ilettim ama bir adım atılmadı. Esas bizim kendilerini şikayet etmemiz lazım. Çalışmıyorlar ipleri başkasının elinde. Başkasından emir alıyorlar maalesef” diye konuştu.
CHP Karşıyaka'da gençlik komisyonu kuruldu, kriz kapıya dayandı!
Haberler / Yerel Politika
4 Ekim 2013 Cuma 14:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP Karşıyaka’da uzun zamandır gençlik kolları ve ilçe ana kademe arasında yaşanan kopukluk ilçe örgütünü büyük bir krizin eşiğine getirdi.
 

ÇÖP TESİSİ ÇATLAĞI DERİNLEŞTİRDİ
CHP Karşıyaka İlçe Yönetimi ve İlçe Gençlik Kolu son olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka Yamanlar bölgesine yapmayı düşündüğü çöp tesisi konusunda çatışmıştı. İlçe Başkanı Dr. Ali Karaege, tesise yeşil ışık yakarken örgüt olarak ilçede vatandaşa tesisin özelliklerini anlatacaklarını ifade etmişti. Karşıyaka CHP Gençlik Kolu Başkanı Mustafa Evsen ise gençlik kolları olarak tesise karşı olduklarını ifade etmiş, sosyal medyada da harekete geçmişti. Evsen, Twitter üzerinen ‘#yamanlarçöpolmasın’ hashtagi başlatırken,ilçe gençlik kolu olarak sosyal medyada ‘Yamanlar’a çöp tesisi istemiyoruz’ grubu kurulmuştu.

GENÇLİK KOMİSYONU KURULDU
Çöp tesisi konusunda ciddi bir çatlak yaşayan CHP Karşıyaka’da ilçe başkanı Dr. Ali Karaege’nin başlattığı ‘gençlik operasyonu’ örgütte yeni bir kriz ortaya çıkardı. Karaege, ilçe gençlik kollarına alternatif bir oluşum için düğmeye basarken, ilçe yönetim kurulu kararıyla "Karşıyaka İlçe Gençlik Komisyonu" kuruldu. İnternet ortamında ve mahallelerde dağıtılan formlarla komisyona 15-30 yaş arası gençler davet edilirken, formlardaki “Hangi gün ve saatlerde proje ve çalışmalar için İlçe binasında bulunabilirsiniz ' Gençlik Sorunları veya Farkındalık Yaratmak üzerine projeler, çalışmalar ve etkinlikler yapmak ister misiniz ' soruları dikkat çekti.

İLK TOPLANTI CUMARTESİ

Başvuran gençlerle birlikte ilk toplantısını Cumartesi günü yapacak olan "Karşıyaka İlçe Gençlik Komisyonu"na CHP Karşıyaka İlçe Gençlik Kolu sert tepki gösterdi. Dün akşam gerçekleşen Sağlıklı Kentler Birliği yemeğinde ilçe gençlik kolları yöneticileri ile ilçe Başkanı Karaege’nin tartıştığı öğrenildi.

EVSEN: GENEL MERKEZE ŞİKAYET EDECEĞİZ!
Kurulan komisyonun ilçe gençlik kolunu tasfiye etmeye yönelik olduğunu belirten İlçe Gençlik Kolu Başkanı Mustafa Evsen, “Yapılan girişim tüzüğe aykırı…Biz bu komisyonu kabul etmiyoruz. Partili gençler gençlik kolu bünyesinde çalışmalarını sürdürmektedir. Yapılan hoş değil. Gençlik Kolu Genel Başkanımız İrfan İnanç Yıldız’a durumu ileteceğiz. O da Genel Merkez’e bildirecektir.İlçede oturarak değil sokakta siyaset yapıyoruz. Çalışmalarımız sahada hep devam edecek. İlçe başkanı ile ortak bir noktada buluşamıyoruz. Bu bizim suçumuz değil” dedi.

KARAEGE: ÇALIŞMIYORLAR NE YAPAYIM!
Gençlik Komisyonu kurduklarını ifade eden İlçe Başkanı Karaege ise, gençlik kolu yönetimini topa tuttu. Gençlik kollarının partinin hiçbir etkinliğine katılmadığının altını çizen Karaege, “ Seçime kısa bir zaman kaldı. Gençlik kolları örgütlerin önemli ayaklarıdır. Çalışmayan bir gençlik kolu var. İl’e görevden alınmalarını ilettim ama bir adım atılmadı. Çalışmayan gençlik kolunu ne yapalım. Bunun için bizde böyle bir yöntem denedik ve gençlik komisyonu kurduk.Gençlik kolları yönetiminde çağrım var. Gelsinler komisyon bünyesinde çalışsınlar” dedi.

BAŞKASINDAN EMİR ALIYORLAR
Komisyonun tüzüğe aykırı olmadığını ifade eden Karaege, “ Esas bizim kendilerini şikayet etmemiz lazım. Çalışmıyorlar ipleri başkasının elinde. Başkasından emir alıyorlar maalesef” diye konuştu.

SAHADA 2 FARKLI GENÇLİK YAPISI

Gençlik Komisyonunun kurulması sonrası gözler saha çalışmalarına çevrildi. Komisyon üyesi partili gençler ile  gençlik kolu üyelerinin sahada karşı karşıyaya gelecek olması partide ciddi sorun yaratacağını ifade eden bazı partililer İl Başkanlığı'nın konuya müdahale etmesi gerektiğini savunuyor. Özellikle Yamanlar'a yapılması düşünülen çöp tesisi konusunda komisyondaki gençlerin vatandaşa bilgilendirme yapması beklenirken, tesise gençlik kolları şiddetle karşı çıkıyor. 

DİSİPLİN KRİZİDE YAŞANMIŞTI
CHP Karşıyaka eski İlçe Başkanı Adnan Alabay’ın çete operasyonu kapsamında cezaevine girmesiyle başlayan olağanüstü kongre süreci ve sonrasında örgütte sancılı bir dönem yaşanmıştı. Yeni başkan Karaege’yle uyum sorunu yaşayan Kadın Kolları İlçe Yönetimi istifa etmiş, Gençlik Kolu Yönetimi’ninde istifa edeceği iddia edilmişti. Uzun zamandır gençlik kolu ve ilçe yönetimi saha çalışmalarında birbirinden kopuk çalışırken süreç içinde disiplin krizi de patlak vermişti. Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin’in katılımıyla Bostanlı Altın Balık Restaurant’ta düzenlenen yemek sonrası Karşıyaka Belediye Başkanlığı için adaylığını açıklayan ve sahada çalışan Cihan Türsen’e yakınlığı ile bilinen Bülent Ermiş ve beraberindekilerle, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Evsen ve üyeler arasında bayrak toplama sırasında kavga yaşanmıştı.Evsen ve beraberindeki ilçe yöneticileri Burak İnanır ile Umut Karataş ilçe yönetimi tarafından disipline gönderilmişlerdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın’ın katıldığı Mavişehir Meydanı'nın açılış töreni sonrası Kent Retorant'da gerçekleşen yemek sırasında gençlik kollarına yönelik mini bir zirve gerçekleşmişti. Karşıyaka CHP İlçe Başkanı Dr. Ali Karaege, İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Soydan, Gençlik Kolu MYK Üyeleri Nazlı Kiran, Nafer Çapan ve Erhan Çetin’le İlçe Gençlik Kolu Başkanı Mustafa Evsen yaklaşık 20 dakika süren bir toplantı yapmış ve sorunu rafa kaldırma kararı almışlardı.Ancak süreçte uyum sorunu devam etmiş son olarak Karşıyaka Yamanlar’a yapılması düşünülen çöp tesisi konusunda derin bir çatlak yaşanmıştı.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası