Ege Postası
Geri

Belediyeciliğin kitabını yazdı

İsmi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayları arasında geçen Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, yaklaşık 1 yıllık çalışmanın ürünü olarak kaleme aldığı ‘Dost Kapısı Belediye’ isimli kitabını basınla paylaştı. Aslan, “ Dost Kapısı Belediye tıpkı bir el feneri gibi her belediye başkanının yolunu aydınlatacak çapta bir kitaptır. Okuyucular, kitapta dürüst, adil, demokrat ve sosyal belediyecililik anlayışının yanı sıra kendisini halka hizmete adamış, üretken ve projeci bir yöneticinin de fotoğrafını görecek” dedi.
Belediyeciliğin kitabını yazdı
Haberler / Yerel Politika
4 Ekim 2013 Cuma 11:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Çağdaş sosyal belediyecilik uygulamalarından kenti marka yapacak projelere, yepyeni bir yönetim anlayışından kentsel dayanışmaya kadar birçok çarpıcı görüş ve analize yer verdiği kitabın tanıtım toplantısında konuşan Aslan, dost kavramının önemine vurgu yaparak, “Bu ifade yardımlaşmayı, dayanışmayı, zor zamanlarda ihtiyaç duyduğumuz ‘el uzatmayı’ içeren sıcak ve erdemli bir kavramdır” dedi. Kitabında, kent yönetiminde insan sevgisini, hizmeti, paylaşmayı yasalar çerçevesinde kurallara bağlayarak ve yeni görev tanımları oluşturarak, hizmet sunabilmenin yöntemlerini anlattığını kaydeden Aslan, “ Dost Kapısı Belediye, şeffaf, hesap verebilir, insan ve hizmet odaklı, dayanışmacı belediyeciliğin nasıl olması gerektiğini ve vergi ödeyen yurttaşların haklarını, belediye yönetiminden beklentilerini, bu beklentilerin karşılanmasında uygulanacak ilkeleri, uyulacak hukuksal ve yönetsel kuralları bir bütünlük içinde anlatan başucu kitabıdır. Bu kitapta, dürüst, adil, demokrat, özgürlükçü ve katılımcı sosyal belediyeciliğin nasıl olması gerektiğine ilişkin anlayışı ve felsefeyi bulacaksınız. Ayrıca yine belediye yönetiminde karar verme ve uygulama mekanizmanlarının yasal alt yapısı ile kamu kaynaklarının verimli kullanılmasına ilişkin özeni ve ilkeleri göreceksiniz” dedi.

KENTSEL DAYANIŞMA…
Demokrasinin bel kemiğini oluşturan katılımcılığın, Atatürk ilkelerinden olan ‘Halkçılığın’ belediye yönetimlerinde uygulanması olduğunu bunun genel adının ise ‘Halkçı Belediyecilik’ olarak ifadelendirildiğini vurgulayan Aslan, şunları söyledi: “Halkçı belediyeciliğin güncel tanımı da Dost Kapısı Belediyecilik’tir. Bunun uygulama alanını şekillendiren temel ilke de ‘kentsel dayanışma’dır. Kentsel dayanışma, insan onurunu koruma dikkatini ve titizliğini göstererek, yardıma ihtiyaç duyan kesimlerin imdadına koşmak ve onların ihtiyaçlarını bir sistem ve kurallar bütünü içinde karşılamaktır. Kentsel dayanışma, kentte yaşayanlar arasında birlik-beraberliği, sevgiyi, barışı, dayanışmayı ve kentlilik bilincini oluşturmayı hedeflemektedir. Kentsel dayanışma çocukları, yaşlıları, muhtaçları, kimsesizleri, yoksulları kapsayan bir hizmet örgütlenmesidir. Bu hizmetin Büyükşehir bünyesinde oluşturulacak bir Daire Başkanlığı’nca yürütülmesi öngörülmektedir.”



MUHTAÇLARA EĞİTİM, SAĞLIK VE DAYANIŞMA KARTI…
‘Dost Kapısı Belediye’cilik anlayışı çerçevesinde ihtiyaç sahiplerinin de önemli bir yer bulduğunu da belirten Aslan, “ Bu hizmet yürütülürken bütçeye kaynak aktarılacak, ihtiyaç sahipleri için bir kütük hazırlanacak, bu kütük her yıl yenilenecek, ‘Dayanışma Kartı’ düzenlenecek ve bu kart evli çiftlerden kadına verilecektir. Kartla anlaşmalı alışveriş merkezlerinden alkollü içkiler hariç temel ihtiyaç maddeleri alınabilecektir. Ayrıca düzenlenecek ‘Eğitim Kartı’ ve ‘Sağlık Kartı’ ile de öğrencilere burs verilecek, belediye hastanesi ve sağlık birimlerinde de ücretsiz sağlık hizmeti sunulacaktır. Tüm bu hizmetler denetime açık olaca; yasalara ve kurallara uygun olacak, yönetmelik çerçevesinde, Daire Başkanlığı tarafından koordine edilecektir. Okuyucular bu kitapta insan sevgisini, dayanışmayı, kolay ve sağlıklı yaşanabilir kent yönetiminin anahtarını ve kendisini halka hizmete adayan üretken, projeci bir yöneticinin de fotoğrafını görecektir” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası