Ege Postası
Geri

Yelekli, “Engelliler en iyi cevabı verir”

İzmir’deki engelliler AKP Tekirdağ Milletvekili Ziyaettin Akbulut’un engellilerle ilgili basına yansıyan sözlerine tepki gösterdi. Konak Meydanı’nda bir basın açıklaması yapan engellilere, CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, Güzelbahçe Belediye Başkan Aday Adayı Uğur Yelekli’nin yanı sıra siyaset dünyasında farklı isimler katıldı. Akbulut’un “Biz engellileri adam yerine koyduk. Şimdi o aileler evlerindeki o engellilerin ölmemeleri için dua ediyorlar” sözleriyle ilgili konuşan Yelekli, “Bu sözlere karşı ne söylense azdır. Doğrusu bizden çok bu alandaki engelliler gereken cevabı hayatın her alanında veriyor” ifadesini kullandı.
Yelekli, “Engelliler en iyi cevabı verir”
Haberler / Yerel Politika
4 Ekim 2013 Cuma 10:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Yelekli, engellilerin krizden başarı ürettiklerini kaydederek, “Engelli kardeşlerimiz, bugün yaptıkları ile kendilerini ispatlamış durumdalar. Tehditleri fırsata çevirebilecek zekaya ve güce sahip olduklarını her zaman göstermişlerdir. En önemlisi kişiliklerini asla kaybetmezler” sözlerine yer verdi. 
Engelliler adına bir açıklama yapan Gündüz Koçak, “'Engelliler, sayın beyefendi hazretleri tarafından insan yerine koyulduklarını ve daha önce insan olmadıklarını öğrendiler. Sizi milletvekili yapan bu halka, yıllardır yok saydığınız biz engellilere, nasıl böyle ayrımcı ve nefret söylemlerinde bulunursunu? Sizin insanlığınızı sorgulamak bize düşmez. Çünkü herkes insan doğar, 450-500 TL ile insanlık sorgulanmaz. Ama sizin adam olup olmadığınız sorgulanır. Türkiye cumhuriyetinin sosyal hukuk devleti olduğunu unutuyorsunuz! Engelliler ve tüm dezavantajlı guruplar sosyal hukuk devletinin himayesi altındadır. Yaptıklarınız bir lütuf bir sadaka değildir, bir insan hakkıdır'' dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası