Ege Postası
Geri

CHP İzmir 'yeşil zincir' oluşturacak

Satış ihalesi gerçekleşen Bornova Ağaçlı Yol’daki Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün arazisi için süreçte kamuoyu oluşturamadığı ve eylemlere yeterli desteği veremediği için eleştirilen CHP İl Başkanlığı büyük bir eylem kararı aldı. CHP İzmir örgütünün Ağaçlı Yol’da yapacağı eylemin adı ‘yeşil zincir’ olacak. Belediye başkanları, milletvekilleri, il yönetimi, ilçe başkanları , partililer ve vatandaşlardan oluşacak kalabalık Ağaçlı Yol’da iki sıra halinde ele ele tutuşarak zincir oluşturacak ‘yeşile dokunma’ diye slogan atacak.CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, “ AKP zihniyetinin en somut göstergesi Ağaçlı Yol’un satışı…Topluma iyi anlatmamız lazım… AKP İzmir’i alırsa yağmanın olacağını topluma göstermemiz gerek. Eylem demokratik hakkımız"dedi.
CHP İzmir 'yeşil zincir' oluşturacak
Haberler / Yerel Politika
3 Ekim 2013 Perşembe 13:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Bornova Ağaçlı Yol’daki Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne ait arazilerin ‘Bölgesel Park’ olan imar planlarının Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nca konut ve alışveriş merkezine dönüştürülüp satışa çıkarılması ve satışa yönelik vatandaşla STK’ların tepkileri İzmir’de bir numaralı gündem maddesi olmuştu.

Bornova Ağaçlı Yol yakınlarındaki Karayolları 2'nci Bölge Müdürlüğü bina ve şantiyesinin olduğu 54 dönümlük alanın ihalesi 120 milyon 420 bin TL'yle Armesa-Murat Akdemir Ortak Girişim Grubu’nda kalırken, Karayolları'nın aynı bölgede başka bir parselde satışa çıkarılan 27 bin 339 metrekarelik araziye ise 26 Eylül'de yapılan pazarlıkta en yüksek teklifi 76 milyon 300 bin TL'yle Liva İç ve Dış Ticaret A.Ş. vermişti.

Süreçte kamuoyu oluşturamadığı ve eylemlere yeterli desteği veremediği için eleştirilen CHP İzmir İl Başkanlığı harekete geçti.Büyükşehir ve Bornova Belediyeleri ile birlikte Şehir Plancıları Odası'nın imar planı değişikliğine karşı açtıkları dava devam ederken CHP İl Başkanlığı büyük bir eylem kararı aldı. CHP önümüzdeki hafta Ağaçlı Yol’da ilçe belediye başkanları,ilçe başkanları,kadın ve gençlik kolları ile milletvekillerinin de tam kadro katılımıyla ses getirecek bir eyleme imza atmayı planlıyor. Hazırlıklar için komisyon kurulurken çalışmalar CHP Bornova İlçe Başkanlığı ile birlikte yürütülüyor.

YEŞİL ZİNCİR
CHP İzmir örgütünün Ağaçlı Yol’da yapacağı eylemin adı ‘yeşil zincir’ olacak. Belediye başkanları, milletvekilleri, il yönetimi, ilçe başkanları , partililer ve vatandaşlardan oluşacak kalabalık Ağaçlı Yol’da iki sıra halinde ele ele tutuşarak zincir oluşturacak ‘yeşile dokunma’ diye slogan atacak. İki sıra halindeki halkanın içinde ise davet edilecek çevreciler motosiklet ve bisikletlerle ellerindeki pankartlarla gösteri yapacak.

ENGİN:TOPLUMA İYİ ANLATMAMIZ GEREK

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, “ AKP zihniyetinin en somut göstergesi Ağaçlı Yol’un satışı…Topluma iyi anlatmamız lazım… AKP İzmir’i alırsa yağmanın olacağını topluma göstermemiz gerek. Eylem demokratik hakkımız...Kent içinde kamuya ait arazinin daha önce yeşil alan gözüken bir alanın imar planı değiştirilerek satılması yanlış ve çarpık. Umuyorum yargıdan döner. Biz yinede sesimizi daha da yükselteceğiz” dedi.

KANTARLI,CHP’Yİ ELEŞTİRMİŞTİ
Sivil toplum örgütleri ile yürütülen eylemlerde öncü rol üstlenen Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kayhan Kantarlı geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada CHP İzmir İl Başkanlığını eylemlere yeterli desteği vermemesi nedeniyle topa tutmuştu. Kantarlı, “kendilerine düşen siyasal mücadeleyi yapmaktan uzak durdular. İzmir’in kent merkezindeki önemli bir yeşil alanın kentteki CHP iktidarına karşın satma noktasına ulaşabilmesi, gerek CHP İl Yönetimi, gerekse Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve gerekse de İzmir Milletvekilleri yönünden son derece önemli bir siyasal ihmal göstergesidir” demişti.

AKDEMİR: AĞAÇ KESİLMEYECEK

İhaleye en yüksek teklifi veren ortak girişim grubu adına açıklama yapan AKD yönetim Kurulu Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis üyesi Murat Akdemir “En yüksek teklifi verdik. Satış Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın onay sonrası kesinleşecek. Açılan davaların sonuçları bu alanda yapacağımız projeyi olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle süreci bekleyeceğiz. Ancak biz bu alana yapacağımız proje için uluslararası bir proje yarışması açacağız. Yarışma sonucunda ortaya çıkan projeyi uygulayacağız. Ancak, bu alanda tek bir ağaç kesilmeyecek. AVM de yapmayacağız. Çok fonksiyonlu bir proje yapmayı istiyoruz” demişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası