Ege Postası
Geri

Buca Meclisi'nde tansiyon düşmüyor

Buca Meclisi Ekim ayı toplantısında gündem ilçe merkezinde kira bedeli tartışması sonucu yargı kararıyla kapatılan iki adet benzinlikti. AK Parti, CHP ve Bağımsız Meclis üyeleri arasında Konak'ın yaptığı benzinlik ihalesi üzerinden zaman zaman tansiyonun yükseldiği tartışma yaşandı
Buca Meclisi'nde tansiyon düşmüyor
Haberler / Yerel Politika
3 Ekim 2013 Perşembe 12:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bünyamin DOBRUCALI / Haber servisi- Buca Meclisi Ekim ayı toplantısına son 6 ayda olduğu gibi Başkan Ercan Tatı yine katılmadı. Başkanvekili Bağımsız Üye Lokman Fazla'nın yönettiği oturum her zaman olduğu gibi sakin başladı, tartışmalı ve hararetli bitti. Meclis ilk bir saatte, kendine ait arazileri vatandaşa satması mı, yoksa kat karşılığı mı devretmesi gerektiğini tartıştı. Tartıştı kelimesinin tam karşılığını verrecek tarzda CHP, AK Parti ve Bağımsız Üye Rıza Zayıfoğlu'nun sık sık söz alarak konu hakkında tekrar tekrar görüş bildirdiği, Başkan Fazla'nın yaklaşık bir sat sonra 5 dakka ara vererek gruplar bu konuda tavrını belirlesin demesine kadar sürdü.

KONAK O FİYATA SATTI, BİZ KAPATTIK!
Aranın ardından gündemi kilitleyen konu, Buca ilçe merkezinde yer alan ve kirasının azlığı yüzünden yargı kararıyla kapatılan iki adet benzinlikti. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Arslan ' 4,5 yıllık icraatınızın göstergesi bu konu. Buca-Mar kiramızı ödemiyor diye mahkeme kararıyla kiracıları tahliye ettirdiniz. Yeni akaryakıt ruhsatı mümkün olmayabilir. Gelinen nokta 6 ay sonra seçim var. Allah'ın izniyle iktidar değişecek. Alın size çözümsüz bir sorun. Benzin istasyonu gümbürtüye gitti. Geçmiş olsun Buca' dedi. Arslan'ın ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Hasan Sağlam, 'muhalefet ısrarla aynı şeyi paylaşıyor. 5 yıl aynı tenekeyi çalmak hangi mantığa sığar. Biz Buca halkının mefaatlerini koruduk. Gerekirse yeşil alan olsun' diye konuştu. Başkan Yardımcıları Suat Nezir ve Hüsnü Kaya söz alarak olayda kamu zararı olmadığını savundu. AK Partili Meclis Üyesi Ekrem Gündoğan ise Konak'ta yaşanan tartışmalı benzinlik ihalesine atıfta bulundu. Konak benzinliği 50 milyon liraya sattı, bizim iki benzin istasyonumuz 100 milyon lira ederdi. Kaybımız çok büyük. Yazık değil mi diye sordu.



ALLAH RAHMET EYLESİN
Bağımsız Meclis üyesi Rıza Zayıfoğlu ise, kapatma kararının ardından değişen ruhsatlandırma kriterleri yüzünden o iki istasyonun yeniden açılmasının mümkün olmadığını savunarak 'ölü dirilir ama buraları benzinlik olmaz. Allah rahmet eylesin. Bu saaten sonra onlardan anca cacık olur' diye konuştu.

FAZLA'DAN TARTIŞMAYA İNCE AYAR

Süreci yakından takip eden konunun geçmişini de iyi bilen Lokman Fazla yönettiği oturumda söz alarak konu hakkında detaylı bilgi verdi. Fazla 'söz konusu arsalar 1989'da dönemin başkanı Ertan Erdek tarafından alındı. Buca-Mar'a gelir olsun diye verildi. Gelinen süreçte kiranın düşük olmasının nedeni devletin belirlediği oranlarda artış olmasından dolayıdır. Süreçte ne Ertan Erdek'in, ne Cemil Şeboy'un ne de Ercan Tatı'nın bir kabahati var. Kaynaklar Belediyesi kapatıldıktan sonra bize geçen benzin istasyonunun kira bedeli aylık 41 bin liraykan, ilçe merkezindekilerin kira bedeli aylık 8 bin lira olduğu için bu dönem gelen müfettişler kiranın uygun olmadığını tespit etmiş, o yüzden de yasal tahliye süreci başlamıştır' dedi.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası