Ege Postası
Geri

Buca-Ankara hattında sürpriz gelişme

Fıkralara konu olacak bir olay daha CHP tarihinde yerini aldı. CHP Buca İlçe Başkanlığı, İl Disiplin Kurulu ve Yüksek Disiplin Kurulu trafiğinda yaşanan olaylar zincir sonucunda Buca Meclis Üyesi Sevilay Dursun, istifa ettiği partisinden, CHP ise 2 yıl süreyle uzaklaştırma cezası alan üyesinden kopamadı. İşte 'yok artık' denilen olaylar dizisinde yaşananlar
Buca-Ankara hattında sürpriz gelişme
Haberler / Yerel Politika
4 Ekim 2013 Cuma 10:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 Bünyamin DOBRUCALI/ Haber servisi - CHP Buca Meclis Üyesi Sevilay Dursun'un başrolünde olduğu olaylar zinciri, Buca Belediyesi'nin 2012 Faaliyet Raporu oylaması sürecinde başladı. O tarihte CHP Meclis üyesi olan Dursun, rapora 'hayır' oyu verdiği için CHP Buca İlçe yönetimi tarafından İl yönetimine şikayet edilmiş, İl Disiplin Kurulu'na kadar gelen şikayet sonucunda Dursun hakkında '2 yıl süreyle geçici ihraç kararı' alınmıştı. İşin tuhaf tarafı İl Disiplin Kurulu karar sürecinde yaşanmış, Sevilay Dursun CHP'den istifa ettiğini gösteren dilekçeyi CHP Buca İlçe yönetimine sunmuştu. Ancak Buca Meclis üyesi olmasına rağmen adres bilgileri olmadığı gerekçesiyle istifa kararı sürüncemede bırakılmıştı. İstifasını Meclis toplantısında yazılı ve sözlü olarak tekrarlayıp kayıtlara geçiren Dursun o tarihten itibaren Buca Meclisi'nde CHP grubundan ayrı bağımsız üyeler arasında oturmuştu.

İHRAÇ DOSYASI YDK'YA GİTTİ
Bir türlü CHP'den istifa etmeyi başaramayan Sevilay Dursun, Ankara'dan Genel Merkez'den kendisine gelen 'savunma ver' çağrısına 'süreci anlatan ve CHP'den istifa ettiğim için tekrar gelip savunma vermeme gerek yok, benim istifa ettiğim meclis tutanaklarında var zaten' şeklinde hem savunma hem bilgilendirme anlamında cevap yazısı göndermişti. Dursun'un 2 yıllık geçici ihraç kararını incelemek için toplanan Yüksek Disiplin Kurulu 'CHP Genel Sekreterliği'ne yaptığı müracaat sonucunda Sevilay Dursun'un istifa dilekçesindeki adres bilgilerinin yeterli olmadığı gerekçesiyle CHP Buca ilçe yönetimi tarafından işlem yapılmadığı ve hala CHP üyesi olduğu bilgisine ulaştı. İhraç kararını ele alan YDK, kendisini CHP'den istifa etmiş sanan, ancak CHP kayıtlarında hala üye gözüktüğü anlaşılan Sevilay Dursun hakkında ' yapılan incelemede ihraç kararına konu olan eylem ve söylemin CHP Tüzüğü'ne göre suç teşkil etmediği ve bu yüzden de İzmir İl Disiplin Kurulu'nun aldığı geçici ihraç kararının oy birliğiyle kaldırılmasına karar verildi.


SEVİLAY DURSUN ŞİMDİ NE YAPACAK'
CHP'nin hala bir üyesi olduğunu anlayan ve hakkındaki 2 yıllık geçici ihraç kararı kaldırılan Sevilay Dursun 'şu an için istifayı düşünmüyorum. Pazartesi yapılacak Buca Meclisi'nde CHP grup toplantısına katılmak istiyorum. Bundan sonra da halkın çıkarları doğrultusunda oy kullanacağımı şimdiden herkesin bilmesini istiyorum' mesajı verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası