Ege Postası
Geri

CHP Genel Merkezi önünde İzmirli Başkan'a protesto

Geçtiğimiz ay icra yoluyla evlerinin satılacağını iddia ederek Çiğli Belediyesi önünde oturma eylemi yapan Çiğli Şirintepe Konut Yapı Kooperatifi üyeleri CHP Genel Merkezi önünde eylem yaptı. Konu hakkında görüşme yapmak için Ankara’ya giden Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak eylem yapan vatandaşların yanına gelerek görüşmek istedi. Mahalle sakinleri ise belediye başkanına daha önce verdiği sözleri tutmadığını söyleyerek tepki gösterdi. Grup adına açıklama yapan Hüseyin Ayvalı 7 Ekim’deki satış ihalesine kadar açlık grevi başlattıklarını söyledi.
CHP Genel Merkezi önünde İzmirli Başkan'a protesto
Haberler / Yerel Politika
3 Ekim 2013 Perşembe 17:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 EGE POSTASI- CHP Genel Merkezi önünde Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak protesto edildi. Yaşadıkları sıkıntıları geçtiğimiz günlerde CHP Genel Merkezine taşıyan ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan konunun takipçisi olacağına dair söz alan Çiğli Şirintepe Konut Yapı Kooperatifi üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi önünde eylem yaptı. 34 hak sahibi tapularını alamamalarından sorumlu tuttukları Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak’a  tepki gösterdi.

ANKARA'YA İKİNCİ ÇIKARMA!

Geçtiğimiz ay icra yoluyla evlerinin satılacağını iddia ederek Çiğli Belediyesi önünde oturma eylemi yapan 34 hak sahibi, tapularını almak yerine evlerine icra geldiğini belirterek, Çiğli Belediyesi önünde Belediye Başkanı Metin Solak ve kooperatif aleyhine sloganlar atmıştı.Seslerini duyurmak için eylemler yapan kooperatif üyeleri geçtiğimiz günlerde de Genel Merkeze çıkarma yapmıştı. Yaşadıkları sıkıntıları anlatan ayrıntılı raporu Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın’la paylaşan kooperatif üyeleri CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’yla da görüşmüştü. Kılıçdaroğlu’dan konunun takipçisi olacağı sözünü alan üyeler Çiğli’ye dönüşte Solak aleyhine astıkları pankartları indirmişlerdi.

SOLAK GELMEYİNCE…
CHP Genel Merkezi, 3 gündür Ankara'da bulunan hak sahipleriyle birlikte konuyu masaya yatırmak adına  Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak’ı çağırdı. Sabah saatlerinde Tarihi Havagazı Fabrikası’nda ilçe belediye başkanlarının hazır bulunduğu Büyükşehir Belediyesi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programının kamuoyuna duyurulduğu etkinliğe katılan Solak, daha sonra soluğu Ankara’da aldı.Öğle saatlerinde Ankara’ya giden Solak’ın toplantı saatinde Genel Merkeze gelmemesi nedeniyle hak sahipleri Genel Merkez önünde eylem yapmaya başladı.

SOLAK GÖRÜŞMEK İSTEDİ AMA...

Pankart açan grup sloganlarda attı.Bu sırada CHP Genel Merkezine gelen Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak eylem yapan vatandaşların yanına gelerek görüşmek istedi. Mahalle sakinleri ise belediye başkanına daha önce verdiği sözleri tutmadığını söyleyerek tepki gösterdi.

"İSTİFA EDECEĞİM"
Vatandaşların kendisini dinlememesi üzerine sinirlenen başkan Solak, "Çok büyük fadakarlık yaparak sizin mağduriyetinizi çözdüm. Buraya size onu anlatmaya,müjdesini vermeye geldim, Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa edeceğim.6 ay sonra belediye başkanı değilim.Siz de o da nasıl çözüyorsa çözsün"ifadelerini kullandı.Tepkilerin artması üzerine Solak, 
polis ekipleri tarafından uzaklaştırılarak parti binasına götürülürken kısa süreli arbede çıktı. 

AÇLIK GREVİ!

Grup adına açıklama yapan Hüseyin Ayvalı, İzmir Çiğli Şirintepe Yapı Kooperatifikonutları mağdurları olarak buraya geldiklerini söyledi. 2010 yılı Mart ayında başkan Metin Solak ile toplantı yaptıklarını belirten Ayvalı, genel kurul kararı olmadan tapularının verilmesi karşılığında kendilerinden üye başı bin TL topladıklarını söyledi. Verdikleri paralara rağmen tapularını alamadıklarını kaydeden Ayvalı, tapu yerine kendilerine mütahit tarafından icra davası açıldığını söyledi. Ayvalı, 7 Ekim’deki satış ihalesine kadar açlık grevi başlattıklarını söyledi. Sinir krizi geçiren bir vatandaşa ise CHP Genel Merkezi önüne gelen sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi.

BAŞKAN'A DAVA AÇILDI

Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak hakkında mahalle sakinlerinin suç duyurusunda bulunması üzerine Solak'a Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldığı öğrenildi.

SOLAK'I HEDEF ALIYORLAR
2010 yılında kooperatifin borçlarını kapatıp tapularını dağıtmak için kişi başına kendilerinden 1000 TL para toplandığını ifade eden vatandaşlar, 2010 yılında yapılan genel kurulda Başkan Solak’ın kendisini baskıyla divan başkanı seçtirdiğini, 750 konutluk kooperatifin 500 konutluk arazisinin sahibi olduğu DBM inşaat firmasına satılması için karar aldırdığını ifade ederek, kooperatifin birinci bölümünün üzerine tüm borçların aktarılmasına ve satışa çıkarılmasına sebep olduğunu iddia etmişti.

"VATANDAŞIN YANINDAYIZ"
Belediye olarak sorumlu olmadıklarını belirten Solak konu hakkında daha önce "İnsani boyutundan dolayı yardım etmeye çalışıyoruz. Yapılan devir işlemleri tamamen ahlaka ve hukuka aykırıdır. Şu an alacaklı olduğunu iddia eden firmanın bir tek kuruş alacağı olmadığını biliyorum. Çözüm için vatandaşımızın yanındayız. Vatandaşımız burada haklıdır” açıklaması yapmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası