Ege Postası
Geri

“Engin’den Gündeme Dair”

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin katıldığı bir radyo programının canlı yayınında, Demokrasi paketinden, Çöp tartışmaları ve Yerel seçim hedeflerine kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu . İlk açıklamalarını Demokrasi paketi hakkında yapan, Engin şunları söyledi.
“Engin’den Gündeme Dair”
Haberler / Yerel Politika
3 Ekim 2013 Perşembe 14:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Ana dilde eğitimi özel okullarda sunmak göz boyamaktır. Zaten kısa bir süre önce, kapatılmamışken birçok insan özel kurslarda istedikleri dilin eğitimini alıyorlardı. Şimdi bunları kapatacaksın, sonra “efendim özel okullarda serbest bırakıyorum” diyeceksin, bunun adı da demokrasi olacak. Türkiye de şuna ihtiyaç var. Sokağa çıktığınızda, fikrinizi rahatça açıklayabiliyor musunuz, devlet dairelerinde siyasi görüşünüzü saklamadan söyleyebiliyor musunuz, gazetelerde muhalif haber yapabiliyor musunuz. Bunlar yokken demokrasiden ve özgürlükten söz edebilir misiniz. Tam bir demokrasi için tam demokrat bir başbakana ihtiyaç vardır. Uygulamaları, kendi kafasına göre kanun yapıp yasa çıkaran bir siyasetçi başımızdayken, ne ülkede demokrasiden ne de özgürlükten söz edemeyiz. Partisinde tüzüğü tam uygulayan, Atatürk’ün ilkelerine sahip çıkıp geliştirmeye çalışan, halkı azarlamayan dinleyen ve yalana talana dur diyen bir lider vardır bu ülkede, o da Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Gittiğimiz ve ziyaret ettiğimiz her yerde AKP ile CHP arasındaki bu farkın görülmüş olmasının mutluluğunu yaşıyoruz
Andımızın Kaldırılması PKK Dayatmasıdır
Okullarda andımızın kaldırılması ve seçim barajı ile ilgili soru üzerine ise CHP İzmir il başkanı Engin şunları ifade etti.
Bu ülkede yaşayan herkesin mücadelesiyle kurulan bir cumhuriyetiz. Binlerce yıl önce orta Asya’dan gelmiş ve farklı etnik grupların harmanlanmasıyla kurulmuş bir Türk devletiyiz. Bir ulus bilinci ve ortak hedef oluşturulması için belli dinamiklere ihtiyacımız vardır. Görülen o ki andımız Pkk’ nın dayatmasıyla kaldırılmıştır, bu iş demokrasi gelsin diye değil, dayatma sonucu olmuştur. Selçuklulardan gelen bir isim ve ulus bilinci var, bu bilinç aynı zamanda bizi bir arada tutmuştur. Andımız konuşularak, ortak akılla, tartışılarak kaldırılır mıydı kaldırılmaz mıydı bilemem ama bu icraat ne milli eğitim ne de ülkemiz için yapılmamıştır.

AKP Tepe Taklak Gider
CHP’nin önceden berridir savunduğu şey seçim barajının 5 e düşürülmesidir. Ama iktidar bir oyun peşinde, Daraltılmış bölge uygulamasıyla yüzde 5’e çekildiğinde, bu o bölgelerde yine birçok parti barajı aşamayacak. Rahmetli Turgut Özal da seçim sistemiyle çok oynadı ama bugün ANAP diye bir parti yok. AKP’de bu oyuna devam ederse tepe taklak gider. Şunu da belirteyim ki, siyasi partilere yardım barajının düşürülmüş olmasını olumlu karşıladık, bizimde önceden beridir söylediğimiz bir durumdu. 1 milyon oy almış partinin elbette hazine yardımı alması gerekir
İzmir’de Hedef Yüzde 60
Seçimlerde İzmir hedeflerinin yüzde 60 olduğunu belirten CHP İzmir il başkanı “Yerel seçimlerde hedefimiz yüzde 60’tır.Ben bu hedefi belediyelerimizi yaptıkları hizmete, yeni oy kullanacak genç seçmenlerimize güvendiğim., tarımın batması sonrasında yok olmakla karşı karşıya kalan köylümüze güvendiğim için koydum. Objektif bütün anketler bu hedefimize ulaşabileceğimizi gösteriyor. Tabi ki en çokta İzmirlilere ve örgütümüze güveniyoruz şeklinde konuştu.

Adaylık Sürecinde Karar Genel Merkezin
Yerel seçimlere giderken adayların belirlenmesi ve İzmir hedefleri üzerine de değerlendirmelerde bulunan Engin “Belediye başkanı adaylarımızla ilgili son karar anketlerden sonra verilecektir. Yıpranmayı önlemek için, belediye başkanımızın olduğu yerlerde adaylarımız daha sonra açıklanacak. Aziz beyin kendi ifadelerinden aday adayı olacağını anlıyorum. İzmir’e on yıldır hizmet etmiş birinin aday olmasını da desteklerim. Ancak bu kararı Genel Merkezimiz ve Genel Başkanımız verecektir. Benim görevim tüm belediye başkanlarımızı korumak ve desteklemektir ne büyükşehir, ne de ilçe belediye başkanlarımıza atfedilmek istenen suçları elbette kabul etmez karşısında dimdik dururuz” dedi.
Son olarak çöp konusunda yaşanan tartışmalarının konunun doğru algılanmasını engellediği söyleyen Ali Engin “Çöp konusunda kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi gerek. Burada önemli olan tesisisin nereye yapılacağı değil, nasıl bir teknolojiyle yapılacağıdır. Bundan 30 yıl önceki teknolojiyle bile bu tesisler, Paris gibi Avrupa’ nın göbeğindeki kentlere yapılmış. Bugünkü teknolojiyle çok daha iyisi yapılacaktır. Zaten daha tam karar verilmedi ÇED raporu bekleniyor. Eğer rapor Karşıyaka’ya yapılamaz derse kimin itirazı olabilir ki, beklemek lazım” dedi.




YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası