Ege Postası
Geri

Akay, Çiğli'de sıkıntıları dinledi çözüm sundu!

AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay, ilçelerde STK temsilcileri ve muhtarlarla bir araya gelmeye devam ediyor.Akay’ın Konak ve Karabağlar’dan sonra adresi Çiğli oldu. Sorunları dinleyen ve gerekli kurumlara iletilmek üzere not alan Akay, çözüm için sandığı işaret etti ve, “Ak Parti belediyeciliğiyle yönetilen belediyelerde çöple ilgili sorun duydunuz m? Ödemiş'ten alıp Harmandalı’ya getireceksin yok böyle bir şey. Çözümü yerinde halletmek. Belediyelere hesap sormak lazım. Bunun hesabını seçimlerde sorun. Sandık önünüze geldiğinde sormayınca sonra bu çöp ne olacak niye çözülmedi deniyor” dedi.
Akay, Çiğli'de sıkıntıları dinledi çözüm sundu!
Haberler / Yerel Politika
23 Ekim 2013 Çarşamba 21:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın ilçelerde STK temsilcileri ve muhtarlarla toplantıları devam ediyor. Akay’ın, Konak ve Karabağlar’dan sonra durağı Çiğli oldu. AK Parti Çiğli İlçe Teşkilatı’nın hazırladığı organizasyon Anemon Otel’de gerçekleşti.Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mahmut Badem’in de hazır bulunduğu toplantıya katılım yüksek oldu.

YILMAZ’DAN İCRAAT RAPORU
Toplantının açılış konuşmasını AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Adnan Yılmaz yaptı. Çiğli’nin arka bahçe olmaktan kurtulması için ilçeye hükümetin ciddi yatırımlar yaptığını belirten Yılmaz, “İZBAN’ın gelmesiyle İzmir’i çepeçevre saran çevre yolunun açılmasıyla ulaşım sorunu çözüldü. 400 yataklı hastanemizin temeli atıldı. Önümüzdeki yıl bitirilecek. Kaymakamlık lojmanı sıkıntısını çözüyoruz. 3-4 ay içinde lojman hizmete girecek. Tekno Park yakın zamanda planlanıp hizmete girecek. Gediz Üniversitesi’nin Tıp Fakültesi bizim gayretlerimizle önümüzdeki günlerde temeli atılacak.Hükümet konağı yatırım programına alındı. Önümüzdeki yılın başında temeli atılacak. Olimpik havuz konusunda girişimlerimizle 2013 yatırım programına alındı. Havuzla ilgili önümüzdeki süreçte temel atılacak.Çiğli’de sevgi hoşgörü adalet ve barışın yaygınlaştırılması için çalışıyoruz” dedi.


21 BİN KİŞİYİ BİREBİR DİNLEDİK

İlçede vatandaşla kurumlar arası kurulan duvarları kararlı çalışmalarla ortadan kaldırdıklarını ifade eden Yılmaz, “ Vatandaşla aramızdaki bağı güçlendirmek adına halk günlerini başlattık. Her Salı ve Perşembe halk günleriyle 21 bin kişiye ulaştık. Vatandaşın dertlerine ortak olduk. Bire bir dinledik. 7 binden 17 bine taşıdık üye sayımızı…”diye konuştu.

SEÇİMLERDE CEVAP VERECEĞİZ

Çalışmalarına rağmen haklarında olumsuz tacizlerin olduğunun altını çizen Yılmaz, “ ‘sizlere bizden başkası merhamet olmaz’ dediler.Çiğlİ’yi kale ilan ettiler. ‘Birlik beraberliğimizi bozmak istiyorlar’ diyerek kendilerini seçkin sananlar Çiğli’yi bir köy haline getirdi.Sizleri kendi kirli senaryolarına alet etmek isteyenlere seçimlerde cevap vereceğiz” ifadelerini kullandı.

SORUNLAR ANLATILDI AKAY NOT TUTTU
Yılmaz’ın konuşmasının ardından muhtarlar ve STK temsilcileri söz aldı. İlçede yaşanan sıkıntılar dile getirilirken, İl başkanı Akay bol bol not tuttu.Toplantıda özellikle, Çiğli’nin denize kıyısı olmasına rağmen kullanılamaması,çöp deponi alanı,Anadolu Caddesi ve İZBAN’ın ilçeye üçe böldüğü, Çiğli Atatürk Mahallesi 8809 sokakta heyelan tehlikesi olduğu dile getirildi. Muhtarlar ise özellikle özlük haklarının iyileştirilmediği konusunu gündeme getirdi.


AKAY: İLÇELERİ SİZLERLE YÖNETMEK İSTİYORUZ

İlçe hakkında dile getirilen sıkıntıların çözümü için gerekli kurumlarla iletişime geçeceklerini belirten Akay, “ Seçimler geliyor. Seçim atmosferi yoğunlaşınca gelip olmayacak vaatlerde bulunacaklar.Biz ilçelere şimdiden gidip sıkıntıları hakkında bilgi alıyoruz.İlçeleri muhtarlar ve STK’larla birlikte yönetmek istiyoruz” dedi.

MECLİS MÜJDESİ!
STK temsilcileri ve muhtarların meclis üyeliklerinde değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Akay, “ 2014 seçimlerinde her ilçemizde en az 1 muhtar ve STK temsilcisine yer vereceğiz. Mecliste sorunlarınızın takipçisi olacaklar. İzmir’de ilçelerde bunu yapacağız.Meclislere gittiğinizde ‘benden burada bir parça var’ diyeceksiniz” diye konuştu.


ÇÖP SALVOSU

Çiğli’nin kanayan yarası haline gelen Harmandalı çöp deponi alanı konusuna da değinen Akay, şunları söyledi; “ İstanbul Ankara, Kayseri ,Konya gibi Ak Parti belediyeciliğiyle yönetilen belediyelerde çöple ilgili sorun duydunuz mu'Yok Yamanlara mı yapalım Taşkesik’e mi yapalım. Kemalpaşa belediye başkanı buraya getirin diyor öteki istemiyor. Çözüm yerinde halledilmesi. Ödemiş'ten alıp Harmandalı’ya getireceksin yok böyle bir şey. Çözümü yerinde halletmek. Belediyelere hesap sormak lazım. Bunun hesabını seçimlerde sorun. Sandık önünüze geldiğinde sormayınca sonra bu çöp ne olacak niye çözülmedi deniyor. Belediye başkanı neyi taahhüt etmiş neleri yapmış bunlara bir bakın”

HODRİ MEYDAN!
Kocaoğlu’nun 2009 seçimleri öncesi 256 proje taahhüdü olduğunu ancak geride kalan 5 yılda sadece 52 tanesinin yapıldığını söyleyen Akay, “ Seçim zamanı ‘ben bunları yapacaktım hükümet destek olmadı’ diyecek. Büyükşehir’in bütçesinin yüzde 90 iller bankasından veriliyor. Bir kuruş kesilmiyor. Aksini iddia edene hodri meydan.. ‘Ben yatırım yapacaktım devlet engel oluyor’ diyeceksin. Böyle adaletsizlik olmaz” dedi.
Akay son olarak ilçeye AK Parti belediyeciliğinde marina sözü verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası