Ege Postası
Geri

CHP Bayındır'ı gözüne kestirdi ama...

2009’da CHP adına aday ekseninde yaşanan kırılmalar nedeniyle seçimin kaybedildiği Bayındır’da İzmir eski Valisi Cahit Kıraç döneminde uzun süre ‘vali vekili’ olarak görev yapan Ardahan Totuk isminin ön plana çıkması ilçede aday adayları ve tabanda hoşnutsuzluk yarattığı iddia ediliyor. Bayındır’da 5 yıl ilçe başkanlığı yaptıktan sonra 2009’da aday adaylığı için görevinden istifa eden eski ilçe başkanı Şenay Çetinbaş hem o dönemki seçimin kaybedilme gerekçesini ortaya koydu hem de yaklaşan yerel seçimler için mesaj niteliğinde açıklamalar yaptı.
CHP Bayındır'ı gözüne kestirdi ama...
Haberler / Yerel Politika
23 Ekim 2013 Çarşamba 17:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - 2014 seçimlerinde 30’da 30 hedefiyle yola çıkan CHP’de seçim sonucu merakla beklenen ilçelerin başında AK Parti’nin elinde bulunan Bayındır Belediyesi geliyor. 2009 yerel seçimlerinde 28 ilçede ipi göğüsleyen CHP’de kazanılamayan iki ilçeden biri olan Bayındır üzerinden 2014 sürecinde mesajlar artmaya başladı.

İl Başkanı Ali Engin’in aday ekseninde kırılmalar nedeniyle kaybedildiğini bir çok toplantıda gündeme getirip örnek gösterdiği Bayındır’da 2014 sürecide merakla bekleniyor.

2 BAŞVURU VE TOTUK!
Bayındır’da 2014 için örgütün içinden gelen Hüseyin Tamer Yanık ve Ruhi Akşan belediye başkanlığı için başvuruda bulunurken, İzmir eski Valisi Cahit Kıraç döneminde uzun süre ‘vali vekili’ olarak görev yapan Ardahan Totuk isminin de sıkça dillendirilmesi ilçede partililerin kafasını karıştırıyor.Parti kulislerinde Totuk isminin ilçede aday adayları ve tabanda hoşnutsuzluk yarattığı iddia ediliyor.

ÇETİNBAŞ KONUŞTU
Bayındır’da 5 yıl ilçe başkanlığı yaptıktan sonra 2009’da aday adaylığı için görevinden istifa eden eski ilçe başkanı Şenay Çetinbaş hem o dönemki seçimin kaybedilme gerekçesini ortaya koydu hem de yaklaşan yerel seçimler için mesaj niteliğinde açıklamalar yaptı.

İDDİALARI REDDETİ!
Seçimin kaybedilmesi sonrası partiden de istifa eden Çetinbaş, partisinin 2009 adayı olarak ANAP’tan istifa ederek CHP’ye geçen dönemin belediye başkanı Alaattin Çapuk’u aday göstermesi nedeniyle 
kendisinin ve ekibinin çalışmadıkları ve oy atmadıkları iddiasını reddetti.

TALEP GÖRMEYEN BİRİ NASIL OY ALSIN!
İlçe başkanlığında 5 yıl boyunca başarıyla görev yaptığını, uzun yıllar Bayındır’da iktidar olamayan CHP’yi partiler üstü konuma getirdiğini ifade eden Çetinbaş, CHP’nin yanlış bir adayla yola çıktığını bu yüzden seçimi kaybettiğini söyledi. Çetinbaş, “ ANAP’ta yıllardır siyaset yapıp ilçede belediye başkanlığı yapan bir isim aday gösterildi. Partimize hiç adım atmayan biriydi. Sadece belediye başkanlığını istiyordu. Ben o dönem adaylık için örgüte sorulması, halk arasında anket yapılması için uğraştım. Ancak başaramadım. Belediye başkanı olarak hizmetleri halk tarafından eleştirilen biri örgüt içinde talep görmeyen biri aday gösterildi.Halkın eleştirdiği örgütte de talep görmeyen biri nasıl seçim kazansın” dedi.

BEN GÖSTERİLSEYDİM…
Seçim sonrası ilçede bir çok AK Partili’nin ‘ sen aday gösterilseydin biz kazanamazdık’ dediğini hatırlatan Çetinbaş tabandan gelen adayların önemine dikkat çekti.

ÖNEMLİ OLAN KARŞILIK BULMASI YOKSA…
Son dönemlerde İzmir eski Valisi Cahit Kıraç döneminde uzun süre ‘vali vekili’ olarak görev yapan Ardahan Totuk isminin belediye başkan adaylığı için dillendirilmesine değinen Çetinbaş, “ Babası benim yönetimimde yer alıyordu. Vali yardımcılığı gibi bir görevde bulundu. Emekliliği gelmiş bir isim. Bayındır içinde ismi geçiyor. Kabul görür görmez bilemem… Ancak 2009 iyi bir örnek. Benzer sıkıntıların yaşanmaması adına örgüte sorulması partinin yararına olur. Önemli olan gösterilecek adayın örgütte ve halkta karşılık bulması. Birilerinin isteğiyle aday gösterilmesi değil” dedi.

ENGİN’İN BAYINDIR MESAJLARI ARTTI
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, binlerce partilinin katıldığı bayramlaşma töreninde "AK Parti, CHP içinde aday adayları ekseninde çıkacak kavgadan yararlanmak istiyor. Geçen Bayındır’da olduğu gibi. Bayındır’da CHP üyelerinin önemli kısmı AKP’y oy vermiş. İlçe belediye başkan adayı Büyükşehir adayından az oy aldı. Bu kırılmaları yaşamaya partimin ülkemin tahammülü yok” ifadelerini kullanmıştı.

KOCAOĞLU’DA GÜNDEME GETİRDİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da Karşıyaka’da gerçekleşen sosyal demokratlar buluşmasında yaptığı konuşmada, parti içi kırgınlıkları bir kenara bırakmaları gerektiğini söylemiş, Bayındır’da 2009 seçimlerinde Büyükşehir olarak 10 bin oy aldıklarını ancak ilçe belediye başkan adayının 4 bin oyda kaldığını söylemişti.

14 OY FARKLA AK PARTİ
2009 seçimlerinde Bayındır’da AK Parti 4 bin 540 oyla belediyeyi kazanırken, CHP 4 bin 526 oyla ikinci parti olmuştu.Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na çıkan oy ise 10 bin olmuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası