Ege Postası
Geri

Akil İnsanlar Marmara Grubu Sekreteri Korkut: Yeni bir dil geliştirmek gerekiyor

Akil İnsanlar Marmara Grubu Genel Sekreteri Yüksel Levent Korkut, çalışmalar sırasında tepki ve protestolar olduğunu ancak bunun yeni bir dil geliştirilmesi ile çözülebileceğini söyledi. Korkut, "Eleştiri ve protestolar her ortamda olacaktır...
Akil İnsanlar Marmara Grubu Sekreteri Korkut: Yeni bir dil geliştirmek gerekiyor
Haberler / Güncel
22 Nisan 2013 Pazartesi 14:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Akil İnsanlar Marmara Grubu Genel Sekreteri Yüksel Levent Korkut, çalışmalar sırasında tepki ve protestolar olduğunu ancak bunun yeni bir dil geliştirilmesi ile çözülebileceğini söyledi. Korkut, "Eleştiri ve protestolar her ortamda olacaktır ama bunları demokratik bir ortamda yapmak bize çok şey kazandıracaktır." ifadesini kullandı.

Esenler Belediyesi'nin düzenlediği Barış Ekmeği Festivali'ne katılan Korkut, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Akil İnsanlar olarak çalışmaları hakkında bilgi veren Korkut, mümkün olduğu kadar halka yakın olmaya çalıştıklarını ve bu barış etkinliğine bu nedenle katıldıklarını anlattı. "Buradaki etkinlik dünyadaki barışa yönelik. Ama biz aynı zamanda Türkiye'deki barışı da sağlamayı düşünüyoruz. Türkiye'nin dünyadaki barışa katkıda bulunabilmesi için kendisinin barışı sağlamış bir ülke olması çok önemli" diyen Korkut, "Dünyadaki barışın yanında kendi barışımızı da yeşertelim diyoruz. Bunun için buradayız." değerlendirmesinde bulundu.

Çalışmalar sırasında ortaya çıkan tepki ve protostoların etkilerini soran bir gazeteciye cevap veren Korkut, tepkilerin normal olduğunu ancak yapıcı bir dil geliştirilmesinin önemine işaret etti. Korkut, "Tepkilerin farklılaştığını görüyoruz. Bu tür süreçler tabi ki insanların kafasında soru işaretleri uyandırır. Biz diyoruz ki, bu soru işaretlerini gidermeye, çözmeye çalışalım, yaratıcı fikirler oluşturmaya çalışalım, barışı sağlayıcı fikirleri birlikte oluşturalım. Fakat hala kavga ve çatışma dilinin zaman zaman öne çıktığını görüyoruz. Dilimizi değiştireceğiz ama bu biraz vakit alacak. Bu bir anda değişmiyor. Zaman içinde değişecek, yeter ki sabırlı ve ısrarcı olalım. Sabreder, demokratik davranır ve herkese konuşma olanağı sağlarsak bu dil değişecektir. Eleştiri ve protestolar her ortamda olacaktır ama bunları demokratik bir ortamda yapmak bize çok şey kazandıracaktır." ifadesini kullandı.

Akil İnsan grubunun çalışma şekline ilişkin bir soruyu da cevaplayan Korkut, "Gelecekte farklı modeller oluşturulabilir. Ama bunu yapacak olan siyasi iradedir. Siyasi irade bu işin yürütücüsüdür. Onlar adına karar veremeyiz." dedi.











YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası