Ege Postası
Geri

Arap Baharı'nın çocukları 'barış ekmeği' pişirdi

Esenler'de yapılan 'Barış Ekmeği Festivali' Arap Baharı'nın yaşandığı ülkelerden gelen çocukları bir araya getirdi. Aynı zamanda 23 Nisan Çocuk Bayramı etkinlikleri için Türkiye'de bulunan çocuklar, büyükleriyle birlikte barış...
Arap Baharı'nın çocukları 'barış ekmeği' pişirdi
Haberler / Güncel
22 Nisan 2013 Pazartesi 14:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Esenler'de yapılan 'Barış Ekmeği Festivali' Arap Baharı'nın yaşandığı ülkelerden gelen çocukları bir araya getirdi. Aynı zamanda 23 Nisan Çocuk Bayramı etkinlikleri için Türkiye'de bulunan çocuklar, büyükleriyle birlikte barış hamurunu kararak fırına verdi. Renkli görüntülere sahne olan festivalde, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu pişen ekmeği misafirlere ve çocuklara dağıttı.

Esenler Belediyesi tarafından bu yıl 4'ncüsü yapılan festival, Dörtyol'da kurulan alanda başladı. Filistin, Libya, Tunus, Suriye, Mısır ve Yemen'den gelen yaklaşık 100 çocuk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde 'Barış Ekmeği' pişirerek tüm dünyaya barış mesajı verdi. Barış ekmekleri çocuklar tarafından kaleme alınan 'Barış Mektubu' ile birlikte dünya liderlerine gönderilecek. Festivale AK Parti İstanbul milletvekillerinden Türkan Dağoglu, Osman Aşkın Bak, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu ve Türkiye İşbirligi ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Dr. Serdar Çam, Akil insanlar Marmara Bölge Heyeti'nden Levent Korkut katıldı. .

Festival kapsamında Esenler'e gelen Arap Baharı'nın çocukları dostluk ve kardeşlik mesajı vererek renkli gösteriler sundu. Ülkelerinin milli kıyafetleri ile izleyenlerin karşısına çıkan çocuklar performansları ile göz doldurdu. Özellikle Suriyeli çocukların şiirle başlayıp, top sesleri ve yaralıların mizansen olarak anlatıldığı gösterisi izleyicileri ağlattı.

Protokol üyeleri ile hamur karan çocuklar renkli görüntüler oluşturdu. Büyüklerinin yardımıyla hazırladıkları ekmekleri fırına veren çocuklar daha sonra çıkan ekmeği de alarak misafirlere dağıttı. Başkan Göksu, hem misafir çocuklara hem katılımcılara barış ekmeği ikram etti. Renkli görüntülerin yaşandığı festivalde ayrıca çocukların resimlerinden oluşan 'Barış Duvarı'nın da açılışı yapıldı.

'YERYÜZÜNDE KAN VE GÖZYAŞI İSTEMİYORUZ'

Ev sahibi olarak misafirlerini ağırlayan Esenlerler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, festival ile dünyaya mesaj verdiklerini belirtti. Karılan hamur ile ekmek pişirdiklerini söyleyen Göksu, "Çocukların o masum yüzleri ve dilekleri ile beraber diyeceğiz ki, 'yeryüzünde kan ve gözyaşı istemiyoruz' diyeceğiz." dedi.

Akil İnsanlar Marmara Grubu Genel Sekreteri Yüksel Levent Korkut da yeni bir döneme girildiğini ve yeni bir dünya oluştuğunu ifade etti. Korkut, yeni dünya düzeninde sorunları çözecek bir zihniyetin de gelişmesi gerektiğinin altını çizdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası