Ege Postası
Geri

Akreditasyon alan İslam İlahiyatı bölümü eğitime devam ediyor

Rotterdam İslam Üniversitesi (İUR) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, İUR'un Avrupa genelinde kendi alanında akreditasyon alan tek üniveriste olduğunu söyledi.İUR, uluslararası akreditasyona kavuşan Lisans (Bachelor) ve Master bölümleriyle...
Akreditasyon alan İslam İlahiyatı bölümü eğitime devam ediyor
Haberler / Güncel
6 Eylül 2013 Cuma 12:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Rotterdam İslam Üniversitesi (İUR) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, İUR'un Avrupa genelinde kendi alanında akreditasyon alan tek üniveriste olduğunu söyledi.

İUR, uluslararası akreditasyona kavuşan Lisans (Bachelor) ve Master bölümleriyle 2013-2014 ders yılına başlıyor. Rektör Akgündüz, Hollanda'daki yüksek öğretim kurumunun 2010 yılında master bölümünü tanınmasının ardından, Avrupa tarihinde bir ilk olarak Rotterdam İslam Üniversitesi’nin İslam İlahiyatı lisans bölümünün de tanındığını söyledi. Bu sayede İUR öğrencileri artık, diğer öğrencilere tanınan imkanlardan faydalanabilecek. Bölüme bu yıl 70 öğrencinin başvuruğu ve şu ana kadar 50'sinin kayıt yaptırdığı öğrenildi.


İSLAM DÜNYASINDA KABUL GÖRMÜŞ METOT VE GELENEKLER ÖNEMLİ YER TUTUYOR

Akgündüz, 1997 yılında kurulan Rotterdam İslam Üniversitesi (IUR), İslamî ilimlerin Hollanda’da akademik olarak öğretilmesini hedefleyen Avrupa ve Hollanda’daki ilk İslam üniversite olduğunu söyledi. Akgündüz Rotterdam İslam Üniversitesi’nin müfredatında İslam dünyasında kabul görmüş ilmî metot ve gelenekler önemli bir yer tuttuğunu ifade etti.

Akgündüz "Halihazırda sadece İlahiyat Fakültesi (lisans & yüksek lisans) bulunan ve bu anlamıyla aslında “İslam teoloji üniversitesi” olma hüviyeti de taşıyan İUR, eğitim faaliyetini tamamen Hollanda yüksek öğretim kanununa uygun olarak yürütmekte." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası