Ege Postası
Geri

Akşehir'de Kutlu Doğum'a evrensel kutlama

Konya’nın Akşehir ilçesinde Akşehir Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (AKSİAD) ve Akşehir Müftülüğü'nün birlikte organize ettiği Hz. Muhammed'in (sav) doğumunun 1442'inci yıl dönümü dolayısıyla 'İnsan Onuru' konulu program...
Akşehir'de Kutlu Doğum'a evrensel kutlama
Haberler / Genel
18 Nisan 2013 Perşembe 12:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Konya’nın Akşehir ilçesinde Akşehir Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (AKSİAD) ve Akşehir Müftülüğü'nün birlikte organize ettiği Hz. Muhammed'in (sav) doğumunun 1442'inci yıl dönümü dolayısıyla 'İnsan Onuru' konulu program düzenlendi. Programa Akşehir Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, AKP Akşehir İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs, Akşehir Müftüsü Karabey Özdemir ve çok sayıda Akşehirli katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Mevlana Üniversitesi'nde eğitim gören Hindistan, Suriye, Somali, Afganistan, Türkmenistan, Moritanya, Kamerun ve Kenya'dan 12 öğrenci de sahne aldı. Her saniyesi Peygamber Efendimiz'in (sav) anıldığı programda naat, ilahi, tesbihatlar ve şiirler seslendirildi.

Akşehir Müftüsü Karabey Özdemir, gece de dünyanın çok çeşitli köşelerinden gelen öğrencileri, çocukları, gençleri dinlediklerini belirterek, "Son peygamberi Hz. Muhammed'in(sav) risaleti de evrenseldir. O, bütün aleme gelmiştir. Bu gece alemin her tarafından her milletten, her dilden her köşeden gelmiş öğrenciler ona naatlar ona övgüler sunmakla bu risaletin evrensel olduğunu çok muhteşem şekilde ortaya koydu." dedi.

Daha sonra Akşehir Müftülüğü Türk tasavvuf musikisi korosunun vermiş olduğu konserin ardından din görevlileri arasında düzenlenen hutbe yazma yarışması ve okullar arasında Peygamber Efendimiz'e (sav) şiir yazma yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası