Ege Postası
Geri

Hz. Peygamber (sas) sevgisi salona sığmadı

Antalya Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında bayanlara özel ‘Hz. Peygamber ve İnsan Onuru’ konulu konferans düzenlendi. Erdem Beyazıt Kültür Merkezi’ndeki konferansa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı...
Hz. Peygamber (sas) sevgisi salona sığmadı
Haberler / Genel
18 Nisan 2013 Perşembe 12:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Antalya Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında bayanlara özel ‘Hz. Peygamber ve İnsan Onuru’ konulu konferans düzenlendi.

Erdem Beyazıt Kültür Merkezi’ndeki konferansa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Uzmanı Zekiye Demir’in yanı sıra Antalya Müftüsü Ahmet Çelik, ilçe müftüleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

‘Peygamber efendimiz Hz. Muhammed’i (sas) anmaya hoş geldiğiniz’ diyerek konuşmasına başlayan İl Müftüsü Ahmet Çelik, geçen yılki kutlu doğumda kardeşlik temasını işlediklerini, bu yıl ise insanlığın problemi olan ‘insan hassasiyeti ve onuru’ konusunu ele aldıklarını açıkladı.

Çelik, bu tür programlarda anlatılanın sadece bir mesaj olduğunu vurgularken, bu konuların bir hafta ya da bir güne sığdırılamayacağını anlattı. Hz. Muhammed’i (sas) anlatmaya programların yetmeyeceğini vurgulayan Çelik, “O'nu (sas) anlatmaya programlar yetmez. Biz bu mesajları evlerimize taşımasak O’nu (sas) anlamamamız mümkün müdü? Efendimiz'in; ya rabbi senden seviyeli, onurlu ve izzetli bir hayat diliyorum duasıyla sizlere veda ediyorum. O’nun (sas) şefaati üzerinize olsun.” dedi.

Cahiliye dönemindeki insan onurunu yok sayan uygulamalara vurgu yapan Zekiye Demir’in, Hz. Peygamber'in (sas) teşrifi sonrasında bu uygulamaların terk edildiğini, aksine insanın yüceltildiğini, kadına verilen değerin arttığını, insanın onure edildiğini ifade etti. Konferans bitiminde katılımcılara 'Hz. Peygamber ve İnsan Onuru' kitabı ve muhtelif kitaplar, gül ile karanfil dağıtımı gerçekleştirildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası