Ege Postası
Geri

Aliağa’da e-belediye uygulaması yaygınlaşıyor

3 yıl önce İzmir’de e-belediyeciliği ilk başlatan belediyelerden biri olan Aliağa Belediyesi’nin e-belediye uygulaması yaygınlaşıyor. Her geçen gün daha çok kişinin yararlandığı e-belediye uygulaması ile özellikle vergi dönemlerinin son günlerinde vezne önünde oluşan yoğunluk artık yaşanmıyor.
Aliağa’da e-belediye uygulaması yaygınlaşıyor
Haberler / Yerel Yönetimler
13 Aralık 2012 Perşembe 11:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  Aliağa Belediyesi 3 yıl önce başlattığı e-belediyecilik uygulaması ile mükellefler internet üzerinden emlak, çevre temizlik, ilan reklam, kira, harç, beyan bilgilerini kontrol etme, sorgulama ve ödeme yapabilme imkanına kavuştu. Günün 24 saati internet erişimi olan her noktadan mükellefler Aliağa Belediyesi’nin resmi internet adresi www.aliaga.bel.tr üzerinden borçlarını sorgulayıp ödeme yapabiliyor.

HIZLI, KOLAY VE GÜVENLİ
Teknolojinin imkanlarından faydalanarak belediye hizmetlerinden yurttaşların daha hızlı ve çağdaş bir şekilde yararlanabilmesi için başlattıkları uygulama ile internet erişimi olan her noktadan dileyen herkesin 7/24 hizmet alabileceğini vurgulayan Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz; ”3 yıl önce başlattığımız uygulama ile yurttaşlarımız hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde günün 24 saati internet üzerinden borçlarına ilişkin sorgulama ve ödeme yapabiliyor. Günlük hayatımızda önemli bir yer tutan internet üzerinden yapılan işlemlerin hemşehrilerimiz tarafından her geçen gün daha çok tercih edildiğini görüyoruz. Bu şekilde yurttaşlarımıza hızlı, kolay ve güvenli bir hizmet sunarak hem teknolojinden faydalanmalarına olanak sağlıyor, hem de zamandan kazanmalarını sağlıyoruz.” dedi.

SİSTEMİN ÇALIŞMASI
Emlak, çevre temizlik, ilan reklam, kira, harç gibi her türlü geçmiş ve mevcut borçların öğrenilebildiği ve ödeme yapılabildiği yanı sıra bina maliyeti, arazi türü bedelleri, arsa rayiç, inşaat maliyet bedellerinin sorgulanabildiği e-belediye uygulamasını kullanmak için www.aliaga.bel.tr internet adresi üzeriden e-belediye seçeneğini kullanarak gerçek kişiler TC kimlik numarası, kurumlar ise vergi numarası ile kayıtlarını yaptırıp çok kısa sürede ilgili sorgulamayı yapıp gerekli ödemeleri gerçekleştirebiliyor. E-belediye üzerinden yapılabilen sorgulama işlemleri; Borç sorgulama, vergi affı bilgileri, arsa rayiç değerleri, inşaat maliyet bedelleri, bina aşınma oranları ve çevre temizlik tarifeleri.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası