Ege Postası
Geri

Alinur Aktaş’tan kentsel dönüşüm mesajı

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 9 yıllık belediye başkanlığı sürecinde yaptığı faaliyetleri anlattı. Aktaş, Türkiye’nin, son 10 yılda ekonomik ve sosyal birçok sorununu çözdüğünü, büyük bir ilerleme yaşadığını ve dünyanın...
Alinur Aktaş’tan kentsel dönüşüm mesajı
Haberler / Genel
16 Nisan 2013 Salı 18:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 9 yıllık belediye başkanlığı sürecinde yaptığı faaliyetleri anlattı. Aktaş, Türkiye’nin, son 10 yılda ekonomik ve sosyal birçok sorununu çözdüğünü, büyük bir ilerleme yaşadığını ve dünyanın da dikkatini çektiğini kaydetti.

Aktaş, “Bu dönemde İnegölümüz de ülkemizle beraber sadece birkaç alanda değil, her alanda önemli bir ivme yakalamıştır. Bugün İnegöl, bölgesinde rol model olarak belirmiş, ülkemizin her köşesinde dostluğu ve işbirliği aranan bir şehir haline gelmiştir. Kentimizin tüm dinamikleriyle birlikte İnegölümüzün sanayileşme ve kalkınma hamlelerini devam ettirmesi, gelişmiş bir ekonomi olarak yükselmesi ve bir cazibe merkezi olması için büyük bir heyecanla ve azimle faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz.” dedi.

Başkan Alinur Aktaş, görev süresinin 9. yıldönümü dolayısıyla tarihi Ortaköy Kervansarayı'nda düzenlenen toplantıda 9 yıllık faaliyetlerini değerlendirdi. Programa; AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, belediye meclis üyeleri, AK Parti ilçe teşkilatı ile davetliler ve basın mensupları katıldı.

"ÖRNEK ALAN DEĞİL, ÖRNEK OLAN KENT OLDUK"

Başkan Aktaş, 2009 yerel seçimlerinden bu yana ikinci dönemi olduğunu hatırlatarak, şunları ifade etti: “Görev aldığım günden bu yana İnegöl’e ekibimizle birlikte gece gündüz demeden hizmet götürdük. Bütün bu zaman sürecinde halkımızla fiziki irtibatımızı ve gönül bağımızı sürekli güçlendirdik. Çalışmalarımızda önümüze çıkan ve çıkartılan engeller karşısında en büyük gücümüz, hemşehrilerimizden aldığımız ve her seçimde daha da artan destek olmuştur. Yaptığımız çalışmalar, inşallah önümüzdeki yıllarda da artarak devam edecek. Modern ve çağdaş İnegöl’ü inşa ederken, tarihi zenginliklerimizi de geleceğe taşımayı asla ihmal etmedik. Tüm dünyaya medeniyeti öğreten bir tarihe sahip olduğumuzu unutmadık ve unutturmuyoruz. Şu an içinde bulunduğumuz Ortaköy Kervansarayımız da bunun sadece bir örneği. Örnek alan değil, örnek olan kent olduk. Yardım alan değil, yardım eden kent olduk. Hamd olsun, geride bıraktığımız 9 yıllık sürede hemşehrilerimize hiç mahcup olmadık. Verdiğimiz sözleri aynen yerine getirdik. Hep alnımız dik yolumuza devam ettik. Halkımız da bizi asla yalnız bırakmadı. Bizler laf üreten hayal tüccarları olmadığımız gibi, siyasetin sadece konuşmaktan ibaret olmadığını da çok iyi biliyoruz. Şimdiye kadar hep hizmet siyaseti yaptık. Başbakanımızın işaret ettiği gibi yaşanabilir çevre, marka şehirler hedefine emin ve hızlı adımlarla hep birlikte ilerliyoruz. Bugüne kadar kimsenin bırakın hedef koymayı, yüksek sesle konuşmayı dahi aklına getiremediği, lakin bugün 1. Etabı 700 konut, 1 cami ve ilköğretim okuluyla tamamlanmış, 2. Etabı bin 244 konut, bir sağlık tesis ve bir lise olmak üzere inşaatları yükselen TOKİ konutlarıyla yeni İnegöl hızlı adımlarla hayat buluyor, şehrin yönü değişiyor. Yarım milyonu aşan ziyaretçi sayısıyla ilk ilçe Kent Müzemiz, bugüne yarınıyla buluşturuyor ve tarihine ışık tutuyor. Buna paralel çok yakında yapım çalışmalarına başlayacağımız Mobilya Müzesiyle birlikte dünyanın ilk müstakil mobilya müzesini şehrimize ve ülkemize kazandırmış olacağız."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası