Ege Postası
Geri

Alman Sosyal Demokratlar Merkel'le koalisyona kapıyı kapatmadı

Almanya'da 22 Eylül'de yapılacak federal seçim için kampanyaları hız kazandı. Kuruluşunun 150. yılını kutlayan Sosyal Demokratların (SPD) önde gelen isimleri, Başbakan Angela Merkel'in Hıristiyan Demokratik Birlik partidi ile koalisyonun...
Alman Sosyal Demokratlar Merkel'le koalisyona kapıyı kapatmadı
Haberler / Dünya
18 Ağustos 2013 Pazar 17:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya'da 22 Eylül'de yapılacak federal seçim için kampanyaları hız kazandı. Kuruluşunun 150. yılını kutlayan Sosyal Demokratların (SPD) önde gelen isimleri, Başbakan Angela Merkel'in Hıristiyan Demokratik Birlik partidi ile koalisyonun söz konusu olabileceğini kaydetti.

“Seçmenlerimize Yeşillerle koalisyon mümkün olmadığı takdirde muhalefette kalacağımızı söyleyemeyiz.” diye konuşan SPD Hessen Genel Sekreteri ve Federal Milletvekili Miachael Roth, stratejik opsiyonları kapamanın bir parti için her zaman dezavantaj olduğunu dile getirdi.

SPD’nin Federal Meclis Grubu Mali Politikaları Sözcüsü Lothar Binding de Roth’un sözlerine katılarak, “Koalisyonları gündem dışı tutmak her zaman büyük hata olur. Hükümeti belirlemek seçmenin işidir.” diye konuştu. Kielli Federal Milletvekili Hans-Peter Bartels de diğer siyasilere katılarak, demokratik partilerle bir koalisyonun saf dışı bırakılmaması gerektiğini söyledi.

SPD’nin başbakan adayı Peer Steinbrück Merkel'in partisiyle büyük koalisyon yapabilecekleri iddiasını reddederken; Başbakan Angela Merkel de büyük koalisyon istemediklerini, fakat bu ihtimalin önünü kapamanın da inandırıcı olmayacağını söyledi. Merkel, Almanya’da hali hazırdaki Hıristiyan Muhafazakar-Liberal (FDP) koalisyonun devam etmesinden yana olduğunu ve kimsenin büyük koalisyon istemediğini dile getirdi. Koalisyonun küçük ortağı FDP ise başbakanın açıklamalarına öfkeli yaklaşarak, “Kim mevcut hükümetin devam etmesini istiyorsa, FDP’yi seçmeli.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan hafta sonu yaklaşık 200 bin kadar SPD seçmeni partilerinin 150’inci yılını tarihi Brandenburg Kapısı önünde kutlamak için toplandı. Steinbrück, SPD’li önde gelen siyasilerin de hazır bulunduğu kutlamayı, seçim kampanyası için kullandı. Binlerce vatandaşın karşısında Steinbrück, “22 Eylül federal seçim günü ve ben Almanya’nın başbakanı olmak istiyorum.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası