Ege Postası
Geri

Almanya'da fakir ebeveynler çocuklarını daha sert dövüyor

Berlin merkezli ‘Bepanthen-Çocuk destekleme’ kurumu tarafından tanıtılan 2013 şiddet raporu, Almanya’daki çocukların ve gençlerin dörtte birinin yetişkinler tarafından şiddet gördüğünü ortaya koydu. Kurum Yöneticisi Holger Ziegler,...
Almanya'da fakir ebeveynler çocuklarını daha sert dövüyor
Haberler / Dünya
4 Haziran 2013 Salı 17:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Berlin merkezli ‘Bepanthen-Çocuk destekleme’ kurumu tarafından tanıtılan 2013 şiddet raporu, Almanya’daki çocukların ve gençlerin dörtte birinin yetişkinler tarafından şiddet gördüğünü ortaya koydu. Kurum Yöneticisi Holger Ziegler, fakir ailelerin çocuklarını daha sık ve sert dövdüğünü belirtirken, bunun Almanya’da genelde belli toplumsal kesimleri aşan bir sorun olduğuna dikkat çekti.

Bielefeld Üniversitesi Profesörü Ziegler, ebeveyni şiddetli olan çocukların ilerde kendilerinin de şiddet yanlısı olduklarını kaydetti. Ziegler, şiddet durumunun Almanya’da 2000 yılından bu yana çok değişmediğini belirtirken, bu zamanki aile şiddetinin 1980’li yıllara göre gerilediğini sözlerine ekledi.

Köln, Berlin ve Dresden’den 6-16 yaş larında 900 çocuk ve genç üzerinde yapılan araştırmada sosyo ekonomik arka planı anlamak için velilerle de anket yapıldı. Ziegler, Almanya’nın, Avrupa’da çocuk dostu olmayan ülkeler arasında yer aldığının altını çizerek, “Sosyal sınıfı düşük ailelerden gelen çocukların ve gençlerin yüzde 30’u velilerinden aptal veya yararsız olduklarını işitiyorlar. Üst kesimden gelen çocukların yüzde 28’ine de velileri değersiz olduklarını söylüyorlar.” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası