Ege Postası
Geri

Almanya'daki Türklere uyarı: Sıla yolunda terlikle araç kullanmayın

‘Uykusuz, yorgun ve terlikle araç kullanmayın’Okulların kapanması yaklaşırken, tatil telaşı da başlıyor. Almanya'da yaşan Türkler, Türkiye’ye otomobilleriyle tatile gidiyor. Uzmanlar, sürücülere “Uykusuz, yorgun ve terlikle araç...
Almanya'daki Türklere uyarı: Sıla yolunda terlikle araç kullanmayın
Haberler / Dünya
4 Haziran 2013 Salı 17:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
‘Uykusuz, yorgun ve terlikle araç kullanmayın’Okulların kapanması yaklaşırken, tatil telaşı da başlıyor. Almanya'da yaşan Türkler, Türkiye’ye otomobilleriyle tatile gidiyor. Uzmanlar, sürücülere “Uykusuz, yorgun ve terlikle araç kullanmayın” uyarısında bulunuyor.

Uzmanlar, özellikle uzun yolculuklarda bazı araç sürücülerinin sıcak havaları gerekçe göstererek ayakkabı yerine terlik kullandığını belirterek bu konuda uyarı yapıyor. Sürücülerin pedal hakimiyeti için terlikle araç kullanmak yerine ayağı kavrayan spor ayakkabıları tercih etmelerini tavsiye ediliyor.

Uykusuzluk ve yorgunluğun da kazaları tetiklediğini belirten uzmanlar, “Uykusuzluğu, alkole bağlı kazaların aksine, kaza mahallinde ölçebilecek kan, nefes testi gibi objektif ölçme yöntemleri henüz mevcut değildir. Uyku geldikten sonra alınan önlemlerin etkisi çok fazla sürmemektedir. En fazla sürücülerin uyuyabilecek bir yer bulmalarına yetecek kadar bir süre için etkili olabilmektedir. Kafein alımı, radyo dinlemek, araçtan inip kısa bir yürüyüş yapmak, camı açmak gibi geçici önlemler kesinlikle iyi bir uyku alışkanlığının yerini almamalı ve uykusuz sürücülerin varacakları yere güvenle varmalarını sağlayacak etkili stratejiler olarak algılanmamalıdır.” diye sürücüleri uyarıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası