Ege Postası
Geri

Almanya sel afetiyle mücadele ediyor

Doğu Avrupa ülkeleri ile birlikte Almanya'nın güneyini ve doğusunu etkisi altına alan yağışlar yüzünden çok sayıda insan hayatını kaybederken, maddi kayıp da büyük oldu. Özellikle Passau ve Regensburg'u etkisi altına alan hava şartlarından...
Almanya sel afetiyle mücadele ediyor
Haberler / Dünya
4 Haziran 2013 Salı 17:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Doğu Avrupa ülkeleri ile birlikte Almanya'nın güneyini ve doğusunu etkisi altına alan yağışlar yüzünden çok sayıda insan hayatını kaybederken, maddi kayıp da büyük oldu. Özellikle Passau ve Regensburg'u etkisi altına alan hava şartlarından dolayı nehirler taştı. Sel karşısında polis ve asker birlikte çalışırken Başbakan Angela Merkel selden en çok etkilenen Passau'yu ziyaret etti.

Almanya'da ve Doğu Avrupa'da meydana gelen sel felaketi sonucu on kişi hayatını kaybetti. Saksonya Anhalt eyaletinde selin çok ciddi seviyede olduğu öğrenilirken, durumun çok kısa sürede daha da kötüleştiği bildirildi. Saksonya-Anhalt'ın yanı sıra Saksonya ve Thüringen eyaletinde çok sayıda bölgede afet alarmı verildi, insanlar bulundukları bölgelerden tahliye edildi. Nehirlerdeki su seviyelerinin artmaya devam ettiği ise edilen bilgiler arasında. Pazartesi günü Avusturya sınırında bulunan Passau kentinde Tuna Nehri'nin su seviyesi 12,39 metreye ulaşmıştı. Ancak bu kez Passau'un 120 kilometre kuzeybatısında bulunan Regensburg kentinde gece saatlerinde felaket alarmı verildi. Tuna Nehri'nin su seviyesinin 6,80 metreye ulaştığı, bu seviyenin 130 yıldan beri görülmediği ancak vatandaşların tehlike altında olmadığı bildirildi.

MERKEL OLAY YERLERİNİ İNCELEDİ

Olay yerini incelemek için Passau'u ziyaret eden Başbakan Angela Merkel, Almanya'nın güney ve doğusundaki selden etkilenen bölgelere yardım sözü verdi. Yardım için 100 milyon Euro'nun onaylandığını belirten Merkel, bu miktarın bürokrasiye takılmadan temin edileceğini kaydetti. Yardımların 50 milyon Euro'sunun Bavyera'ya verildiği diğer yarısının Saksonya ve Thüringen eyaletlerine dağıtıldığı, Saksonya-Anhalt eyaletine de yardım yapılmasının planlandığı belirtildi. Federal İçişleri Bakanlığı'nın verdiği bilgiye göre sele karşı kum torbalarıyla set çekilmesi ve etkilenenen insanlara barınacak yer gösterilmesi gibi çalışmalar için aralarında asker, polis ve teknik ekiplerin de bulunduğu yaklaşık 4 bin görevlinin yardımcı olduğu açıklandı.

BADEN-WÜRTTEMBERG'İN AFETE KARŞI HAZIRLIĞI YETERLİ

Baden-Württemberg Çevre Bakanı Franz Untersteller, eyalette etkili olan mevsim normalleri üzerindeki yağışlarla ilgili açıklama yaparak eyalet hükümetinin bu afetlerle ilgili hazırlığının yeterli olduğunu söyledi. Almanya'nın güneybatısında hafta sonu aşırı yağışın yol açtığı sel ve toprak kaymalarında itfaiye, emniyet ve teknik arama kurtarma teşkilatlarından 6 bin görevlinin 3 bin vakaya müdahale ettiğini açıklayan eyalet İçişleri Bakanı Reinhold Gall, etkili olan yağmurun, birçok köy, kasaba ve şehir merkezinde hayatı olumsuz yönde etkilediği bilgisini verdi. Eyalette aşırı yağışların yol açtığı hasar bilançosu da oldukça ağır olurken, birçok yol trafiğe kapandı. Nehir kenarlarındaki konut ve işyerleri kullanılamaz hale gelerek tahliye edildi. İki kişi de yükselen nehir sularına kapılarak kayboldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası