Ege Postası
Geri

Aralık ayı olağan Meclis Toplantısı Sümerbank gündemi ile başladı.

İzmir İl Genel Meclisi Aralık ayı olağan Meclis Toplantıları ilk birleşimi yapıldı. Toplantıya İzmir Valiliği tarafından 4. kez görüşülmek üzere geri gönderilen Sümerbank Arazisi kararı damgasını vurdu.
Aralık ayı olağan Meclis Toplantısı Sümerbank gündemi ile başladı.
Haberler / Yerel Politika
4 Aralık 2013 Çarşamba 18:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR - Karar tekrar görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edilirken Başkan Serdar Değirmenci, tartışmalı karar ile ilgili olarak meclise bilgi verdi.

 

Ne çektin be Sümerbank!

Tartışmalı konu hakkında açıklamalarda bulunan İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, “Ne çektin be Sümerbank! Sümerbank konusu iki yıldır Meclis’in gündeminde. Bir yıl valilikte bekletildi. Üç kez meclis karar aldı, üç kez geri gönderildi. Ne çektin be Sümerbank demekten başka elimizden hiçbir şey gelmiyor” dedi.

 

Bakanlık onayı karardan sonra

İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, “Bildiğiniz gibi Sayın Vali kararda İçişleri Bakanlığı’nın onayını istiyor. Ben bu konuyu içişleri bakanlığının hukuk işleri müşavirliğinden yetkililerle Antalya’da bir seminerde tartıştım. Bunun karar alındıktan sonra bakanlığa gönderilmesi gerektiğini ifade ettiler” diye konuştu.

Başkan Değirmenci, uzun süredir konu ile ilgili bir belge aradığını da belirterek “Dün elime bir belge geçti. İçişleri Bakanlığı’dan bakan adına Genel Müdür Yardımcısı Ömer Doğanay İzmir Valiliği’ne bir cevap yollamış. Belge şöyle; İzmir İl Özel İdaresi İl Encümeni Dikili’deki bir taşınmazın satışı için Bakanlık’tan izin istemiş. Bakanlık’tan gelen yazıda ‘Bakanlık onayı talep edilen satış için alınacak olan İl Genel Meclisi kararının gönderilmesi gerekmektedir’ denmekte. Yani bizim İl Özel İdaresi bu konuda ne yapalım diye bakanlığa başvurmuş. Bakanlık’ta 28/01/2013 tarihinde, yani yaklaşık bir yıl önce; Meclis bir karar alacak bakanlığa gelecek, bakanlıkta onaylayacak demiş. Yazı bir yıldır var. Yani Mahalli İdareler Müdürümüz, Özel İdaremiz, İzmir Valiliği bu belgeden haberi vardır diye düşünüyorum. Ben yinede yarın bu aldığımız kararları ve bu belgeyi Sayın Valimize ileteceğim. Bu karar artık hukuki bir karar olmaktan çıkmış, siyasi bir karara dönüşmüştür” diye konuştu. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası