Ege Postası
Geri

Arınç: Türkiye Mısır halkı ile dayanışma içerisinde

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye’nin Mısır halkı ile dayanışma içerisinde olduğunu söyledi. AK Parti Manisa İl Başkanlığı tarafından Tevfik Lav Spor Tesisleri’nde düzenlenen iftarda konuşan Başbakan Yardımcısı Arınç,...
Arınç: Türkiye Mısır halkı ile dayanışma içerisinde
Haberler / Politika
28 Temmuz 2013 Pazar 00:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye’nin Mısır halkı ile dayanışma içerisinde olduğunu söyledi.

AK Parti Manisa İl Başkanlığı tarafından Tevfik Lav Spor Tesisleri’nde düzenlenen iftarda konuşan Başbakan Yardımcısı Arınç, Mısır'da çok acı olaylar yaşandığını ifade etti. Bu ülkedeki gelişmeleri sadece Türkiye'nin ‘darbe’ olarak nitelendirdiğine dikkati çeken Arınç, “ABD'den, Avrupa'dan ses çıkmadı. Mısır'da darbe yanlıları ile dayanışma içinde olduğunu söyleyen İslam liderleri ortaya çıktı. 12 milyar lira bağışladılar. Darbe yapanlar, hiçbir yerde iflah olmadı. Başlarına ne geleceğini de herkes biliyor. Hangi ülkede darbe yapılmışsa arkadan gelenler onları temizlemiştir, ülke kaybetmiştir, demokrasi kaybetmiştir. Mısır halkı ile dayanışma içindeyiz. Mazlum ve mağdur Mısır halkının bu kaostan bir an önce kurtulması için hem dua edelim ve hem de Türkiye olarak diplomatik yollardan ne yapabileceksek süratle gerçekleştirelim.” dedi.

Müslüman ülkelerin çoğunda sorunlar yaşandığını vurgulayan Arınç, Suriye'nin liderine, “Halkına silah çekme, zulmetme, demokratik yollardan seçime git” dediklerini ve bugün ülkenin halinin ortada olduğunu anlattı. Irak, Afganistan, Pakistan, Lübnan, Cezayir, Tunus, Libya, Myanmar'da da sorunlar yaşandığını belirten Arınç, “Müslümanların kanı dökülüyor. Ülkeler başsız, kendi içinde kavgalar var. Bu hepimizin gönlünü yaralıyor. İslam ülkeleri fitne ateşi ile yanıyor, birbirlerinin kanını döküyorlar. Maalesef oralarda düzen ve istikrar kurulamıyor. Türkiye, kutup yıldızı gibi. Barış ülkesi, ayrımcılığın ortadan kalktığı bir ülke. İnancını herkesin rahatlıkla yaşadığı bir ülke. Huzur ve emniyetimiz var. Genel itibarıyla Türkiye adeta bir barış adası gibi, kutup yıldızı gibi. Ülkeler Türkiye'ye baktıklarında iç geçiriyor ve 'Ah biz de böyle olsak' diyorlar. 11 yıldan bu yana istikrar ve güven var. 'Bu bozulursa Türkiye eski günlere döner' diye ellerini ovuşturanlar olabilir. Onlara fırsat vermeyeceğiz. Bu ülkelerdeki yanlışlıkların giderilmesi için iyi örnekler göstermek istiyoruz.” diye konuştu.

TÜRKİYE YILLAR SONRA İSTİKRAR VE HUZURU BULDU

Türkiye'de son aylarda yaşanan gelişmelerin, masum isteklerle başlamasına karşı bazı güçlerin etkisiyle maddi ve manevi zararı beraberinde getirdiğini dile getiren Arınç, olaylarda insanların yaşamını yitirdiğini hatırlattı. Yaşananların, Türkiye'de huzuru bozmak isteyenlerin ne denli cüretkar olabileceklerini gösterdiğini dile getiren Arınç, “Çevreye duyarlı olanları bir kenara koyarak söylüyorum, yaşananlar hangi demokratik talebin sonucu olabili? Bundan sonra Türkiye'nin huzurunu bozacak hiçbir olaya hükümet olarak fırsat vermeyeceğiz, halkımız da izin vermeyecek. Kanunsuzluğu hoş göremeyiz. Herkesin istediğini istediği biçimde yapması anarşik ortamı beraberinde getirir. Cadde ortasında zarar verebilmek için kanunsuz gösteri yaparsanız, bunun müeyyidesi de olacaktır. Türkiye yıllar sonra istikrar ve huzuru buldu. Bunu kaybetmeye niyetimiz yok. Bu bizim için ekmek ve su kadar önemlidir. İstikrar ve huzurumuz olmazsa ülkemiz de hepimiz de kaybederiz.” dedi.

HER MUHALEFET PARTİSİNİN İKTİDAR OLMA ŞANSI VARDIR

Türkiye'nin, sokak ortasında bombaların patlamadığı, kirli infazların gerçekleşmediği huzurlu bir ülke olduğunu, büyüme, ihracat ve işsizlik oranlarında başarılı bir grafik çizdiğini belirten Arınç, bunlarla herkesin iftihar etmesi gerektiğini söyledi. Demokrasinin halkın iradesi olduğuna ve seçimlerle ortaya çıktığını belirten Arınç, “Her muhalefet partisinin iktidar olma şansı vardır ve olmalıdır. Muhalefet partilileri laf olsun diye muhalefet yapmamalı. İktidar olmak için çalışmalı. Bizim de belki onlarca eksiğimiz var. Yanlışlarımız olabilir. Siz bunları görürsünüz, daha iyisini yapacağız dersiniz. İktidar sizin de hakkınız. Ama bunları söylemek yerine yüzde 50'leri görerek, ümitsizliğe kapılmak ondan sonra hükümetleri başka oyunlarla devirmek çok kötü bir şey. Süleyman Demirel'in bir sözü var. Başka sözünü bilmiyorum. Ama derki ‘demokrasilerde iktidarlar entrikasız kansız hilesiz el değiştirmeli.’ Bunu en çok darbelerden mağdur olan Sayın Demirel’de güzel söylüyor. Halkımız da bunu çok iyi biliyor. Son 50 yılımızın içerisinde kaç tane darbe, muhtıra, post modern darbe olduğunu hepimiz biliyoruz. Çok şükür 11 yıldır ülkemizde bunlar konuşulmuyor. 35'inci madde ortadan kalktı. Anayasa değişikliği, Türkiye'de darbecilerin yargılanmasının önünü açtı. Şimdi hesap veriyorlar. Türkiye özgür bir ülke oldu, halkın özgürlük alanları genişledi. Çok şükür 11 yıldır ülkemizde bunlar konuşulmuyor.” şeklinde konuştu.

Şırnak ile Bingöl'de havalimanları açıldığını, Hakkari'de de hizmete gireceğini aktaran Arınç, 11 yıl önce 12 olan havalimanı sayısının bugün 47'ye yükseldiği söyledi. Artık Türkiye'nin her yerine ulaşılabildiğini dile getiren Arınç, “Yüksek hızlı trenler yapılıyor. Güzel işler yapılıyor. Köyler ve kasabalar karış karış geziliyor.” dedi.

Somali'de Türkiye Büyükelçiliğine yapılan bombalı saldırı ile ilgili de konuşan Arınç, “Son gelen bir haberle Somali'de büyük elçiliğimize bir saldırı haberi aldık. Maalesef bir güvenlik görevlimiz şehit oldu. 2'si yaralandı. Orada Şebiha denen bir örgüt ülkeyi ikiye bölmüştür. Başbakan Somali'yi hatırladı. Dünya Somali'yi ondan sonra tanıdı. Somali biraz kendine gelir gibi oldu ama orada da dış destekli bazı örgütler ülkeyi bölmek ve parçalamak istiyor. Bütün Afrika ülkeleri Türkiye'nin elini samimiyetle tutmuşlardır. Biz büyük bir ülkeyiz. Eski bir reklamı hatırlıyorum. Blue Jean reklamıydı. 'Türkler de çok oluyor' diye sloganı vardı. Biz de çok olduğumuzun farkındayız. Bugün 17 ülkede işçi maaşları ödenmiyor. Eksi 5'lere imza atıyorlar. Türkiye'yi dışarıdan görmek lazım. Kendi içimizde kıskançlık ve olayın çok küçük parçasını görüyoruz. Dışarıdan bakın Türkiye'ye. Hamdolsun Türkiye dendiği zaman ayağa kalkıp saygı duruşuna geçenler var. Halkımızı kucaklaştırıyoruz. Kıyafetinden bölgesinden dolayı ayrımcılık bitti. Barış getirmek için baldıran zehrini içmeye hazır bir hükümet var. Biz bugün düşünce, fikir ve inancından dolayı zamanında örselenmiş yalnız bırakılmış insanlara yardım eli uzatıyoruz.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası